Vappuaskartelua lasten kanssa

Viikon päästä juhlitaan vappua, ja ko. teeman ympärille on hauska keksiä myös kivaa taidepuuhaa. Tässä kahdeksan vinkkiä Taidekodin arkistoista:

1. Ilmapallomaalaus

Ilmapallomaalaus on hauskaa ja helppoa – sekä ehdottomasti yksi vapun hauskimmista puuhista. Toteutus tapahtuu yksinkertaisesti siten, että laakeisiin astioihin kaadetaan erivärisiä askartelumaaleja. Näihin kastetaan puhallettuja ilmapalloja ja palloilla tehdään kuvioita paperiin. Onnistuu kaikenikäisiltä. 🙂

Tarkemmat ohjeet ja vinkit löytyvät osoitteesta: https://taidekoti.com/2016/04/hauskaa-vappua/.

Vapputaidetta / Ilmapallomaalaus
Vappu / ilmapallomaalaus

2. Vappuhyrrät

Ilmapallojen ohella vapun viettoon kuuluvat perinteisesti hyrrät. Näiden askartelu vaatii hitusen tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, mutta voi että sitä riemua, kun itse tehdyt hyrrät pyörivät tuulessa. 🙂

Toteutusohjeet ja vinkit löytyvät osoitteesta: https://taidekoti.com/2018/04/vappuhyrra/.

Vappuaskartelu / Vappuhyrrä / Pyörivä DIY-hyrrä

3. Vappunaamiot kierrätysmuovista

Vappunaamiaisiin saa loihdittua persoonallisen DIY-naamarin silittämällä muovipussin paloja yhteen. Tämän oivan kierrätysvinkin saimme Kiasman taidepajasta vuosi sitten, ja ohjeet toteutukseen kirjasin tähän juttuun: https://taidekoti.com/2018/04/naamio-kierratysmuovista/.

Vappuaskartelu / Vappunaamari / Naamio kierrätysmuovista

4. Vappunaamiot kananmunakennoista

Toinen tapa toteuttaa vappunaamio kierrätysmateriaaleista on kananmunakennojen hyödyntäminen. Itse olemme aikoinamme askarrelleet munakennoista mm. lintu- ja kettunaamioita. Ohjeet löytyvät osoitteesta: https://taidekoti.com/2016/10/naamioita-kananmunakennoista/.

5. Värikkäät yllätyspussit

Yksi vappujuhlien hitti ovat värikkäät yllätyspussit! Näistä tein ohjeen alunperin Ihana-lehteen (2/2017), mutta ohjeet löytyvät myös omasta blogistani, osoitteesta: https://taidekoti.com/2018/04/yllatyspussit/.

Vappuaskartelu / yllätyspussit

6. Spray-katuliidut

Vappuun sopivat myös katuliidut – joko ihan sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti spray-versioina. Vinkkejä spray-maalailuun löytyy osoitteesta: https://taidekoti.com/2017/07/katuliidut/.

Spray-katuliidut

7. Saippuakuplamaalaus

Hauskaa vappupuuhaa on myös saippuakuplamaalaus! Tämä tarkoittaa sitä, että tavallisen saippuakuplanesteen joukkoon sekoitetaan elintarvikevärejä ja kuplia puhalletaan paperia kohti. Tuloksena on paitsi kivaa tekemistä myös kauniita lopputuloksia. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä: https://taidekoti.com/2016/05/saippuakuplamaalausta/.

Vapputaidetta / Saippuakuplamaalaus

8. Itsetehdyt saippuakuplavälineet

Myös itse tehdyt saippuakuplavälineet ovat oivallinen projekti vappuviikolle. Ideoita ja ohjeita löytyy osoitteesta: https://taidekoti.com/2016/04/saippuakuplia-itse-tehdyilla-valineilla/.

Vappuaskartelu / Itse tehdyt saippuakuplavälineet
DIT-saippuakuplat
Itse tehdyt saippuakuplavälineet

Aurinkoista viikkoa!

Johanna

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *