Jos mietit kivaa tekemistä lasten kanssa pääkaupunkiseudulla, on Teatterimuseo yksi ihan ehdoton kohde!

Teatterimuseo - huippupaikka, jossa saa koskea ja kokeilla
Teatterimuseo - huippupaikka, jossa saa koskea ja kokeilla

Kaapelitehtaalla Helsingissä

Kaapelitehtaalla, Helsingin Ruoholahdessa, sijaitseva museo onnistui hurmaamaan minut ja lapseni totaalisesti vieraillessamme siellä ensimmäisen kerran kolmisen vuotta sitten (lue juttu täältä). Ja sama hurmaantuminen tapahtui taas jokunen viikko takaperin, kun kävimme kyseisessä paikassa kahden nuorimmaiseni kanssa – todella pitkästä aikaa.

Teatterimuseo - huippupaikka, jossa saa koskea ja kokeilla
Teatterimuseo - huippupaikka, jossa saa koskea ja kokeilla

Tuona samaisena päivänä olimme jo käyneet kokemassa Kaapelitehtaalla Tanssiteatteri Hurjaruuthin upean uutuusesityksen ja syömässä lounasta Hima & Salissa. Ajatuksenani oli yhdistää samaan retkeen vielä myös pienet piipahdukset Teatterimuseoon sekä Hotelli- ja ravintolamuseoon. Jälkimmäinen paikka jäi kuitenkin odottamaan seuraavaa kertaa, sillä Teatterimuseo imaisi pienet lapseni jälleen syvälle satumaailmaansa.

Teatterimuseo - huippupaikka, jossa saa koskea ja kokeilla

Vaikuttava supermuseo

Koska edellisestä Teatterimuseo-vierailustamme oli kulunut jo ihan käsittämättömän pitkä aika, ei 5-vuotiaalla kuopuksellani ollut minkäänlaista käsitystä siitä, mihin olimme tulossa. Eikä 6-vuotiaanikaan oikein pystynyt ennakkoon erittelemään vanhoja muistikuviaan.

Teatterimuseo - huippupaikka, jossa saa koskea ja kokeilla
Teatterimuseo - huippupaikka, jossa saa koskea ja kokeilla

Kumpikaan pienokaisistani ei hihkunut jätti-intoa ennen museovierailua, mutta olisitpa vaan nähnyt ne yllättyneen ihastuneet ilmeet, jotka hehkuivat molempien kasvoilta noustuamme teatteritalon kakkoskerrokseen ja astuttuamme hämyiseen supermuseoon.

Teatterimuseo on upea.

Teatterimuseo - huippupaikka, jossa saa koskea ja kokeilla

Pukuja, ääniä, valoja ja paljon muuta

Oma vierailumme tapahtui keskellä torstaipäivää, eikä koko museossa näkynyt muita vieraita. Kaikki mahtavat lavat ja laitteet olivat vapaasti käytettävissämme.

Lapset saivat pukeutua toinen toistaan hienompiin teatteriasuihin ja keksiä omia esityksiään ihan huikeissa puitteissa. He saivat testata erilaisia ääni- ja valolaitteita, leikkiä katoamiskaapilla ja nähdä mitä monipuolisimman kattauksen teatterin taikaa ja tekniikkaa. Ihan huippua. He myös uppoutuivat pitkäksi toviksi Aleksis Kivestä kertovan Kivi kääntyy -näyttelyn videoiden pariin.

Teatterimuseo - huippupaikka, jossa saa koskea ja kokeilla

”Tää on paljon hienompi paikka kuin mä luulin. Tää on maailman paras museo!” kiteytti kuopukseni kokemuksemme.

Enkä yhtään ihmettele. Teatterimuseo on nimittäin paikka, joka pursuaa satua, mielikuvitusta, kauneutta, upeutta, historiaa, yllätyksiä sekä ennen kaikkea tekemistä. Näyttelytilat ovat täynnä pisteitä, joihin saa koskea (ei kaikkeen!). Täällä pääse paitsi näkemään myös tekemään. Ja se tuntuu vetoavan lapsiin. Vahvasti.

Teatterimuseo - huippupaikka, jossa saa koskea ja kokeilla

Infoa

Teatterimuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki

Avoinna: ti, to–su klo 11–18 sekä ke klo 11-20

Liput: Aikuiset 10 €, mm. 3-17-vuotiaat lapset 5 €, alle 3-vuotiaat ja Museokortilla 0 €

Teatterimuseossa voi järjestää myös esim. synttärit! Lue lisää täältä.

Pääsiäisenä 20-21.4.2019 museossa järjestetään lapsille suunnattu Teatterikissan pääsiäisseikkailu – Muru Mustarastaan kadonnut ääni. Lue lisää täältä.

Ja kesällä koululaisille on tarjolla mm. teatterin kesäkurssi (3.-7.6.2019)! Lisäinfoa täällä.

www.teatterimuseo.fi

Kannattaa todellakin käydä!!

Johanna

P.S. Pari kuukautta sitten hehkutin Luonnontieteellisen museon parhautta. Kannattaa ehdottomasti toki käydä myös siellä! Juttu löytyy täältä.

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *