Näyttäviä naamioita tyhjistä kananmunakennoista

Naamioita munakennoista

Kun komeroon kertyy jatkuvasti kasapäin jätekartonkia, tekee toki mieli keksiä sille jotain muutakin käyttöä kuin pelkkää kierrätyspisteeseen kuskaamista. Tällä kertaa tyhjien myslipakettien, maitotölkkien ja pahvilaatikoiden joukosta askartelukäyttöömme valikoitui tyhjiä kananmunakennoja. Näistä loihdimme viime viikonloppuna näyttäviä naamioita – helposti ja hauskasti.

 

Naamioita munakennoista

Lintuja ja kettuja

Olen joskus nähnyt netissä kuvia ihastuttavista pöllöaskarteluista, joissa on hyödynnetty kananmunakennoja lintujen silminä ja nokkina. Päätimme soveltaa samaa ideaa. Pahvipöllöjen sijaan teimme kuitenkin erilaisia naamioita omille kasvoillemme.

 

Naamioita kananmunakennoista

 

Tämä oli valtavan hauskaa! Olin leikannut tyhjistä munakennoista ”silmillä ja nokilla” varustettuja paloja. Kukin sai valita näistä haluamansa ja koristella sen mieleisekseen. Pian munakennopalat peittyivät maaliin ja saivat ylleen kimalletta. Osaan naamioista liitettiin myös sulkia lisäämään niiden näyttävyyttä.

 

Munakennoista naamioita

Naamioita munakennosta

 

Lapset tuntuivat olevan valtavan iloisia siitä, että äiti ja isäkin tekivät itselleen omat naamionsa. Ja niinpä meiltä löytyi pian viisi toinen toistaan persoonallisempaa lintua, kettua, sutta – ja jopa yksi maalilla vuorattu ”sydän”.

Maalien kuivuttua teimme naamioiden reunaan reiät lyijykynän kärjellä ja pujotimme niistä kuminauhan, jotta naamiot saatiin pysymään kasvoilla. Tämä oli kyllä kokonaisuudessaan hurjan kivaa puuhaa! 🙂

 

Naamioita munakennoista

 

Itse tehtyjä naamioita / tarvikkeet ja ohjeet

Nämä naamiot syntyivät helposti tavallisista kananmunakennoista. Kaikki tarvittavat materiaalit ovat tässä:

  • Tyhjä kananmunakenno
  • Sakset
  • Kyniä tai maalia (esim. sormivärejä) ja halutessa myös esim. kimalletta, sulkia, tarroja, silkkipaperia tms. naamioiden koristelua varten
  • Kuminauhaa

 

Naamioita kananmunakennosta

 

Naamiot voi tehdä seuraavasti:

  1. Leikkaa tyhjästä kananmunakennosta paloja, joissa on mukana kaksi syvennystä ja yksi korkeampi kohta (= kaksi silmää ja nokka/kuono).
  2. Tee silmien kohtaan aukot esim. saksien kärjellä.
  3. Koristele pala halutunlaiseksi (piirtämällä, maalaamalla tms.).
  4. Tee naamion sivuihin reiät esim. kynän kärjellä (kun mahdollinen maali on kuivunut) ja pujota näistä käyttäjän päähän sopiva kuminauha. Solmi kuminauhan molemmat päät huolella, jotta nauha pysyy paikallaan.
  5. Leikit, naamiaiset ja omat teatteriesitykset voivat alkaa!

 

 

Naamioita munakennoista

 

Jos olet innokas hyödyntämään askartelussa muutakin joka kodin kierrätysmateriaalia, katso ihmeessä myös alla olevat linkit aikaisempiin askarteluvinkkeihini! (Näissä on mukana paljon kiertätyspisteeseen menossa olevaa materiaalia, mutta monissa on kyllä lisäksi hyödynnetty kaupan askartelutarvikkeita, kuten esim. maalia.)

Ikiomia soittimia (mm. tyhjiä talouspaperirullia ja keppejä pihalta)

Inspiraatiota Alpeilta (mm. tyhjiä myslipaketteja junaradan vuorina ja tunneleina)

Peltipurkista agenttiautoksi (mm. tyhjiä säilyke- ja mehutölkkejä)

Miten pahvilaatikoista syntyy lapsen ikioma robotti (mm. pahvilaatikoita, maitotölkkejä ja tyhjä suklaarasia)

Halloween-hämähäkkejä vessapaperirullien avulla (wc- tai talouspaperirullia)

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.