Se oli vastaus suureen Pariisi-kaipuuseen, kauneuden janoon ja estetiikan nälkään. Se oli pieni irtiotto lokakuisesta perhearjesta ja uppoutuminen hurmaavaan hotellikuplaan. Se oli täydellinen yhdistelmä tasokasta taidetta, herkullisia makuja, tyylikästä kylpemistä ja lämmintä tunnelmaa.

Yö Hotel St. Georgessa oli kokemus, jota voi ehdottomasti suositella jokaiselle, joka arvostaa laatua, hienostuneisuutta ja historiallisia puitteita.

 

Hotel St. George / ikkunanäkymä

Hotel St. George Vanhan kirkkopuiston laidalla

Hotel St. George on toukokuussa 2018 avattu designhotelli, jonka yksi valtti on sijainti Helsingin ytimessä, Vanhan kirkkopuiston laidalla. Aivan vieressä sijaitsevat maamme laadukkaimmat taidegalleriat, ja koko ympäristö huokuu hienoutta.

Itse hotellirakennus on ylevä arvokiinteistö, jonka vanhimmat osat ovat 1840-luvulta ja jonka näyttävimmän – vuonna 1890 valmistuneen – osan suunnitteli Onni Tarjanne, siis sama arkkitehti, joka on piirtänyt myös mm. Kansallisteatterin.

Vuosikymmenten aikana rakennuksessa ovat toimineet mm. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Suomalainen Klubi. Samassa osoitteessa on myös painettu päivälehtihistoriamme uranuurtajaa, Suometarta.

Ja nyt siis muutaman vuoden ajan tämä kulttuurirakennus on pitänyt sisällään mm. 148 hotellihuonetta ja viisi sviittiä. Lisäksi St. Georgen tiloista löytyy mitä kaunein spa ja hykerryttävän hieno Wintergarden-tila.

 

Hotel St. George sijaitsee historiallisessa arvokiinteistössä

Esillä satoja taideteoksia

Kun astuu sisään St. Georgen ovista, saa välittömästi tervehtiä maailmankuulua taidetta. Eteisaulassa tulijaa tervehtii kiinalaisen Ai Weiwein Tianwu (2016), perinteisellä leijojenvalmistustekniikalla toteutettu valtava lohikäärme, vanhan Shan Hai Jing -lastentarun hahmo.

Ja lisää taidetta on joka puolella.

Yhteensä Hotel St. Georgen huoneista ja käytävistä löytyy lähes 400 taideteosta. Näyttävimmät näistä on sijoitettu aulatiloihin ja hotellin olohuoneena toimivaan Wintergardeniin. Lasikattoisessa tilassa komeilee Pekka Jylhän vaikuttava Learning to Fly (2018). Alempana seisoo Kim Simonssonin vihreä tyttö ja seiniä koristaa Klaus Haapaniemen Lightning in Tiger Woods (2018).

Vastaanoton yhteydestä löytyy myös mm. Kuutti Lavosta, Maija Tuurnaa ja Arvo Siltamäkeä. Lisäksi hotellin tiloissa on esillä erilaisia vaihtuvia näyttelyitä sekä mm. otoksia Design Museon kokoelmista.

Ja kun astuu ulos St. Georgen rakennuksesta, aukeaa ympärillä mitä huikein kattaus taidegallerioita, esimerkiksi heti oikealla Galerie Forsblom ja vasemmalla Helsinki Contemporary. Ja lukuisia muita ihan siinä kulmilla.

 

Hotel St. George / Wintergarden / Pekka Jylhä: Learning to fly, 2018

Hotel St. George / Kim Simonsson

Ylelliset spa-tilat aikuisille

Mutta heti nähtyään hotellin omat taidekokoelmat, ei suinkaan kannata poistua muualle, sillä St. George on taidehotellin lisäksi myös kylpylähotelli. Ei mikään sellainen lapsiperheiden suosima vesipeuhupaikka, vaan ylellisen tyylikäs spa.

Hotellin spa-tilat on suunnattu ainoastaan yli 16-vuotiaille ja niiden tunnelma on ihastuttava. Tiloista löytyy höyry- ja suomalainen sauna sekä uima- ja kylmäallas. Jokainen hotellivieras saa varata itselleen yhden tunnin mittaisen ajan allasosastolle – ja nautiskella kylmyydestä, kuumuudesta sekä ennenkaikkea kauneudesta.

Halukkaille St. Georgesta löytyy myös kuntosali sekä erilaisia hoitoja ja hierontoja.

 

Hotel St. George / Spa / uima-allas

Aamiainen kruunaa täydellisyyden

Taiteen ja span lisäksi Hotel St. George ilahduttaa myös aivan loistavalla aamiaisellaan. Valikoimat ovat laadukkaat ja kaikki on itse valmistettua. Notkuvan buffetpöydän lisäksi keittiöstä voi tilata samaan hintaan mm. erilaisia munakkaita, pannukakkuja tai muita lämpimiä tuotteita. Kahvit, mehut ja leivät tuodaan suoraan pöytään, ja ilman lisämaksua saa nauttia niin cappuccinot, latet, espressot kuin lukuisat teelaadutkin.

Poikkeuksellisen hienoa on myös huomata, miten kaikki ulkomaalaistaustaisetkin tarjoilijat ovat opetelleet suomea vähintään sen verran, että pystyvät mm. tervehtimään kotimaisia matkailijoita maamme omalla kielellä. Vaikuttavaa – kuten kaikki muukin St. Georgessa. <3

 

Hotel St. George / aamiainen

 

Kokonaisuutena Hotel St. George on ihan täydellinen hotelli. Tunnelma on tyylikäs, mutta samalla lämpimän rento. Palvelu on kohteliasta, mutta samalla mukavan tuttavallista. Yksityiskohdat ovat hienot, mutta mm. huoneissa olevien esitteiden annetaan olla jo vähän kuluneita. Tiloista löytyy maailmankuulua taidetta, mutta esillä on myös uusia nimiä.

Menisin heti uudestaan.

-Johanna

Lisätietoja Hotel St. Georgesta, sen huoneista, hinnoista ja mm. ruokatarjonnasta löydät osoitteesta www.stgeorgehelsinki.com.

Seuraathan Taidekotia myös Instagramissa @taidekoti.

 

Ehkä olet kiinnostunut lukemaan myös juttuni Espoon Hotelli Hanasaaresta: Hotelli Hanasaari – uniikki taide- ja designhelmi meren äärellä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *