Saippuakuplat ovat lasten ikuisuushitti. Ne tuntuvat toimivan aina – niin omissa pihaleikeissä kuin vaikkapa synttärijuhlissa tai kaverilahjoina. Lähestyvän vapun kunniaksi innostuimme tekemään kaupan muovisten saippuakuplasettien rinnalle omia puhalluskeppejä ja itse sekoitettua kupla-ainetta. Poikien kepeistä tuli mielestäni hurjan hienoja, ja näiden avulla syntyneistä kuplista jopa yllätävän hyviä!

 

Itse tehtyjä saippuakuplia

 

Puhalluskepit askartelimme taivuttelemalla piipunkrasseista ja metallilangasta erimallisia lenkkejä, jotka kiinnitimme kieputtamalla ulkoa keräämiimme keppeihin. Osaan metallilangoista pujotimme myös puuhelmiä koristeiksi, ja joidenkin keppien ympärille kiedoimme erilaisia naruja tuomaan väriä ja peittämään samalla metallilankojen päät.

 

Itse tehtyjä saippuakuplatikkuja

 

Itse tehtyyn saippuakupla-aineeseen suositellaan monissa ohjeissa käytettävän apteekissa myytävää glyserolia. Meiltä ei tällaista löytynyt, joten tyydyimme yksinkertaiseen tiskiaineohjeeseen: 1 dl astianpesuainetta (Fairya), 1,5 dl vettä, 1 tl tomusokeria. Lopputulos oli tuhtia ja sotkevaa, mutta aika isojakin kuplia syntyi kyllä helposti.

 

Itse tehtyjä saippuakuplavälineitä

 

Kuplakeppien ja -aineen lisäksi teimme myös purkkeja saippuakuplaliuoksellemme. Pojat kirjoittivat ja leimasivat papereihin ’saippuakuplia’-tekstejä, jotka teippasimme tyhjien lasipurkkien kylkeen. Tällainen itse tehty saippuakuplasetti voisi toimia myös vaikkapa kivana, pienenä kesälahjana!

 

DIY-saippuakuplia

 

Eilisessä saippuakuplakokeilussamme pitäydyimme vielä aika pienissä kuplissa, mutta sovimme poikieni kanssa, että lauantaisiin vappujuhliimme (13 lasta ja 11 aikuista) teemme muun ohjelman lisäksi ison ämpärillisen ainetta ja taivuttelemme jättimäisiä kuplientekovälineitä.

 

Sydänkuplia

 

Iloista, hauskaa ja kuplivaa vappuviikkoa kaikille!

 

DIY-saippuakuplia

 

Lue myös toinen saippuakuplajuttuni: Saippuakuplamaalausta (Taidekoti 2.5.2016)! Tässä jutussa tehdään kupla-ainetta glyserolia hyödyntämällä ja maalataan kauniita kuvioita värjättyjen kuplien avulla.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Itse tehtyjä saippuakuplavälineitä

1 thought on “Saippuakuplia itse tehdyillä välineillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *