Aurinkoinen vappusää kannusti viettämään lähes koko viikonlopun ulkona. Juhlahumun, grillailun, vappukisailujen, trampoliinihyppelyn, pyöräilyn, eri pallolajien yms. ohella ehdimme puhallella kenties tuhansia mitä erilaisempia saippuakuplia – myös värillisinä paperille.

 

Taidetta saippuakuplilla

 

Värjättyjä kuplia

Kaverini vinkkasi jo talvella ihastuttavasta saippuakuplamaalauksesta ja nyt tuntui vihdoin olevan sopiva sää ja hetki päästä itsekin kokeilemaan tätä taidepuuhaa. Kyseessä on helppo taiteilu, joka tosin kannattaa toteuttaa ulkotiloissa ei-toivottujen värjäytymien välttämiseksi.

 

Maalausta saippuakuplilla

 

Saippuakuplamaalausta varten tarvitaan seuraavat välineet:

  • Valkoinen paperi
  • Saippuakupla-ainetta ja puhallusväline
  • Väriainetta (elintarvikeväriä tai esim. nestemäistä vesiväriä)

 

Toteutus on seuraavanlainen:

  1. Saippuakupla-ainetta kaadetaan muutamaan astiaan.
  2. Aineiden joukkoon sekoitetaan varovasti väriaineita (yhtä väriä yhteen astiaan).
  3. Paperi lasketaan mieluiten tuulensuojaiseen paikkaan.
  4. Paperia kohti puhalletaan kuplia värjätyillä saippuakupla-aineilla.
  5. Iloitaan, ihastellaan ja jätetään paperi kuivumaan!

 

Kuvataidetta saippuakuplilla

 

Kivaa puuhaa, kaunista jälkeä

Saippuakuplamaalaus oli kivaa ja syntyneet jäljet tosi kauniita. Kaksi pojistani halusi ryhtyä saman päivän iltana vielä uudestaan tähän taiteiluun, ja itsekin innostuin puuhasta sen verran paljon, että lopulta puhaltelin jälkiä paperille ihan itsekseni…

Maalauksiin kului saippuakupla-ainetta suhteellisen vähän, ja loput valmiiksi värjätyt aineet purkitin talteen seuraavia maalauskertoja varten. Maalauspaikaksi (= puhalluspaikaksi) kannattaa valita sellainen kohta, johon työt voi jättää myös kuivumaan. Itse menin siirtämään ensimmäisiä töitä märkinä, minkä seurauksena pyöreiden kuplamuotojen päällä kulkee nyt erilaisia värivanoja.

 

Saippuakuplamaalausta

 

Käytimme tähän kuplataiteiluun itse sekoittamaamme ainetta (1 osa glyserolia, 1 osa käsitiskiainetta, noin 6 osaa vettä, ripaus tomusokeria). Aineen värjäyksessä hyödynsimme pienet nökäreet vanhoja elintarvikevärejä (kuten muutaman viikon takaisessa maitomaalauksessakin). Kuplia puhaltelimme erikokoisilla, muovisilla puhallustikuilla.

Vahva suosituksemme kevään ja kesän kiehtoviin taidehetkiin!

 

Maalaus värjätyillä saippuakuplilla

 

Lue myös toinen saippuakuplajuttuni: Saippuakuplia itse tehdyillä välineillä (Taidekoti 26.4.2016)! 

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

3 thoughts on “Saippuakuplamaalausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *