Ostin kesän aikana taas useamman kirjan, joissa on ideoita taiteiluun ja askarteluun pienten lasten kanssa. Ylivoimaiseksi suosikikseni on noussut Susan Schawken Art Lab for Little Kids (Quarry Books, 2013). Tämä on ihan täydellinen teos!

Se sisältää hauskan taideidean vuoden jokaiselle viikolle. Sen ohjeet ovat selkeitä ja vaihe vaiheelta kuvitettuja. Siinä on mukana monia klassisia taidetekniikoita, mutta myös toinen toistaan luovempia ideoita.

Kirja on jaettu kuuteen lukuun, joista kussakin keskitytään tietyntyyppiseen taiteiluun (esim. piirtäminen, maalaaminen ja painaminen). Kullekin aktiviteetille on annettu oma selkeä aukeamansa ja jokaiseen ohjeeseen on liitetty myös kuva teemaan liittyvästä, ns. oikeasta taideteoksesta.

 

Taideideoita lapsille

Yksi opus helpottaa kaiken ideapaljouden keskellä

Olen tässä seitsemän äiti-vuoteni aikana ehtinyt ostaa ja lainata kirjastosta valtavan määrän erilaisia askartelu- ja taidekirjoja, mutta koskaan aikaisemmin en ole törmännyt näin hyvään opaskirjaan. Olen myös kahlannut tunti- ja päiväkausia netin ideamaailmassa, mutta kaiken runsauden, monipuolisuuden ja ideapaljouden keskellä tuntuu joskus aivan ihanalta keskittyä ihan vain yhteen ihan konkreettiseen opukseen.

Toisaalta omakin pyrkimykseni on tarjota blogissani jatkuvasti uusia, kivoja taideideoita kaiken muun sisällön ohella (vaikka viime viikkoina tällä saralla onkin ollut hiljaisempaa. Suuret pahoittelut tästä!) Tavoitteeni on koostaa yhteen paikkaan hyviä ideoita, jotta kaikkien muiden ei tarvitsisi samoilla yhtä kauaa taideideoiden bittimaailmassa…

Vaikka netti siis pursuaakin mitä moninaisempia ideoita, ohjeita ja vinkkejä ihan ilmaiseksi, voi tämän kaiken paljouden keskellä tulla helposti jo valinnanvaikeus, runsaudenpula, ähky jne. (Toivottavasti koet oman Taidekoti-sivustoni toimivan helpotuksena, et niinkään runsauden lisääjänä… 😉 )

Jos kaipaat verkkoideoiden lisäksi yhtä konkreettista, monipuolista ja erittäin toimivaa ideateosta, suosittelen tätä Schawken englanninkielistä Art Lab for Little Kids -kirjaa!

 

Taideideoita lapsille

 

Selkeä idea vuoden jokaiselle viikolle

Itse koen ihanana juuri sen, että ko. kirjan avulla voi helposti valita joka viikko (tai toki vaikka joka päivä) yhden selkeän taideidean – ihan vaikkapa numerojärjestyksessä ykkösestä eteenpäin. Yhteensä ohjeita on 52.

Ei tarvitse samoilla Pinterestin miljoonien ideoiden keskellä. Ei tarvitse yrittää etsiä ohjeita kiinnostaville kuville. Ei tarvitse ideoida kaikkea itse. Ei tarvitse pähkäillä, miten ne eri tekniikat oikein menivätkään.

Kirjan ensimmäinen luku käsittelee sitä, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon lasten kanssa taiteiltaessa. Se esittelee mm. tarpeellisia taidetarvikkeita ja tapoja toteuttaa erilaisia taideprojekteja. Seuraavissa luvuissa keskitytään konkreettisiin ohjeisiin.

Kirjasta löytyy myös monia sellaisia hauskoja ideoita, joita olemme itse testanneet poikieni kanssa jo aikaisemminkin. Näitä ovat mm. marmorikuulamaalaus, ilmapallomaalaus, jäämaalaus ja pitsimaalaus. Mutta jäljellä on vielä lukuisia sellaisia, joita tulemme vielä testailemaan. 🙂

Kyseisen kirjan voi tilata esim. Adibrikseltä 17,60 eurolla – sieltä ostin oman kappaleeni!

 

Taideideoita lapsille / suolamaalaus

Taideideoita lapsille / liimapainanta

Taideideoita lapsille / paperivaasi

 

Muita ideakirjoja

Muita samalla kertaa ostamiani taideideakirjoja olivat mm.:

 

  • Susan Schwake: Art Lab for Kids 16,70 € (Tämä on Art Lab for Little Kids -kirjan isommille lapsille suunnattu sisarteos. Tässäkin teoksessa on kivoja ideoita, mutta monet näistä tosiaan soveltuvat paremmin kouluikäisille kuin leikki-ikäisille.)

 

  • Susan Schwake: Art Camp 14,80 € (Tästä kirjasta bongasin mm. kahvimaalausidean, ja tästä huomasin löytyvän myös mm. aivan samanlaiset paperienkelit kuin itse teimme viime talvena. Kokonaisuutena kirja on oikein kiva, mutta itse kuvittelin siinä hyödynnettävän vielä enemmän luonnonmateriaaleja…)

 

 

 

Taideideoita lapsille

 

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää näistäkin kirjoista, kerron tietysti mielelläni! Jätä vaan kommentti tai laita viestiä (johanna@taidekoti.com)!

 

Ja tässä vielä kerran suosikkikirjani tiedot ja linkki: Susan Schawken Art Lab for Little Kids (Quarry Books 2013, pokkari, 144 sivua)

 

Kirjalinkit vievät Adlibriksen sivuille. Niiden klikkaaminen on täysin vaaratonta, maksutonta yms. mutta, jos päätät tilata kirjan ko. linkkien kautta, Adlibris maksaa minulle pikkuriikkisen komission. (Sinulle tästä ei tietenkään tule mitään lisäkuluja!!)  Jos päätät hankkia ko. kirjan, olisi aivan ihanaa, että käyttäisit tässä jutussa olevia kirjalinkkejä ja mahdollistat näin osaltasi sen, että kykenen jatkossakin kertomaan Taidekoti-sivustolla kivoista uutuuksista, mielenkiintoisista löydöistä, hauskoista ideoista jne. Kiitos, kiitos, kiitos! <3

 

Hauskoja taidehetkiä!

– Johanna

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Taideideoita lapsille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *