Espoon Tapiolassa tarjoillaan ensi viikolla uskomattoman upea lastenkulttuurikattaus. Parin päivän sisään kulttuurikeskuksessa on mahdollisuus kokea mm. Pikku Papun Musiikkisirkus (su 7.10. klo 13 ja 15), Tanssiteatteri Hurjaruuthin Flora & Fauna (mm. la 6.10. klo 11) sekä Tapiola Sinfoniettan Pekka ja susi -musiikkisatu (mm. la 6.10 klo 15). Lisäksi ohjelmassa on mm. elokuvia, työpajoja, disko, naamiaiset ja paljon, paljon muuta – myös ihan ilmaiseksi.

Kyseessä on lasten taidefestivaali, yhdeksättä kertaa järjestettävä Kutitus (ke 3. – su 7.10.2018).

 

Lasten taidefestivaali Kutitus

 

 

Huippuesityksiä!

Kulttuurikeskuksen saleihin on buukattu maamme (ja 100-vuotisjuhlaa viettävän naapurimaamme) parhaimpiin lukeutuvia lastenesityksiä (ks. koko saliohjelmisto täältä).

Itse olen varannut* omalle perheellemme liput Pikku Papun Musiikkisirkukseen  ja Tapiola Sinfoniettan musiikkisatuun. Ja ihan selvää olisi astuminen myös Hurjaruuthin Flora & Fauna -katsomoon, ellemme olisi jo aikaisemmin nähneet tätä upeaa esitystä. Se nimittäin todellakin on aivan i-h-a-n-a!

Voit lukea ko. esitykseen liittyvän juttuni täältä, mutta kiteytettynä Arja Petterssonin ohjaama Flora & Fauna täyttyy tanssista, laulusta, soitosta ja ennenkaikkea vaikuttavasta videotaiteesta. Lavan lattiaan ja siihen levitettyyn, valtavaan muoviin heijastuu meren aaltoja ja muita luonnon ilmiöitä. Koloista pilkistää pupuja. Kalat uivat. Tanssija (Vilma Tihilä) sukeltaa sekaan. On lintuja ja näkinkenkiä, merihevosia ja tähtiä. Kaikki on hienoa. Ja valtavan kaunista. Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan! Ikäsuositus on vähintään 2 vuotta, mutta tästä esityksestä tykkäävät varmasti myös paljon isommat!

Pikku Papun Musiikkisirkustakin tekisi mieleni hehkuttaa jo ennakkoon ihan valtavasti, mutta taidan tyytyä pelkkään mainintaan suurista ennakko-odotuksistani. Molemmat Musiikkisirkus-esitykset näyttävät nimittäin olevan valitettavasti jo loppuunmyytyjä…

Mutta suuret ovat odotukseni myös Tapiola Sinfoniettan Pekka ja susi -musiikkisadun suhteen. On huippua saada viedä lapset kuuntelemaan oikeaa sinfoniaorkesteria ja tarjota heille tällainen harvoin tarjolla oleva musiikkielämys. Puolentoista viikon päästä lauantaina Arturo Alvaradon johtama Tapiola Sinfonietta ja näyttelijä Jussi Vatanen herättävät eloon Sergei Prokofjevin säveltämän, venäläisen kansansadun. Uskon vahvasti, että tätä tilaisuutta ei kannata jättää kokematta!

Lisäksi Kutitus-ohjelmistosta löytyy myös muita hyvin kiinnostavan kuuloisia esityksiä, ja ehdottomasti näkisin hurjan mielelläni nämä kaikki. Mutta kaikkeen ei valitettavasti omakaan aikamme riitä (kuten ei myöskään lasteni into… 😉 ).

 

Lasten taidefestivaali Kutitus

 

Teemoina merellisyys ja ympäristönsuojelu

Kutitus-festareiden teemoina ovat tänä vuonna merelliset seikkailut sekä Itämeren ja ympäristön suojelu. Tämä näkyy mm. siinä, että jokaisesta myydystä lipusta lahjoitetaan 1 € John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille. Lisäksi festivaaleilla esitetään koululaisryhmille mm. teemaan sopivaa Supermarsu-elokuvaa, ja kulttuurikeskuksen aulatiloissa on mahdollisuus osallistua moniin meri- ja ympäristöteemaisiin työpajoihin (joita vetää mm. Espoon kuvataidekoulu).

Saliesityksiin myydään lippuja (6-15 €), mutta mm. työpajoihin ja diskoon pääsee kuka tahansa osallistumaan täysin ilmaiseksi.

Kutituksen järjestämisestä vastaavat Espoon kulttuurikeskus, Tapiola Sinfonietta, Tapiolan kirjasto ja Espoon musiikkiopisto. Lisäksi tänä vuonna yhteistyökumppaneihin lukeutuu Espoon Järvenperässä sijaitseva Lasten kulttuurikeskus Aurora. (Aurorassa vietetään Kutitus-etkoja lauantaina 29.9.2018 ja ns. varsinaista Kutitusta ke-to 3.-4.10.2018, ks. ohjelma).

 

Lasten taidefestivaali Kutitus

 

Jos teillä ei siis vielä ole lukkoonlyötyä ohjelmaa ensi viikon loppupäiviin, ehdotan viimeistään viikonloppuna hyppäämistä metroon ja suuntaamista kohti Espoon Tapiolaa! 🙂

– Johanna

 

Kutitus-taidefestivaali Espoon kulttuurikeskuksessa (Kulttuuriaukio 2, Tapiola, Espoo) ke 3.10. – su 7.10.2018, www.kutitus.fi.

Aikaisempina vuosina olen kirjoittanut Kutituksesta mm. seuraavat jutut: Lasten Kutitus-festivaali käynnissä Espoon Tapiolassa (2016) ja Festivaalikutitusta (2015).

Hurjaruuthin Flora & Fauna -esitykseen liittyvä juttuni löytyy täältä.

 

*Omat lippumme saamme veloituksetta bloginäkyvyyttä vastaan.

Kuvat: Noora Katto

 

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *