Espoolaisen Teatteri Hevosenkengän Sotta Pyttynen jättää hyvän olon. Se on sellainen hauska ja lempeä – mutta samalla hyvin laadukas – lastenesitys. Siinä ei ole mitään sen suurempaa teknistä kikkailua tai pyrkimystä shokeeraavuuteen. Se ei yllytä yleisöä aktiivisuuteen tai sisällä toinen toistaan jännempiä elementtejä. Ei sen tarvitse.

Sotta Pyttynen on klassista lastenteatteria. Erittäin hyvässä mielessä.

 

Sotta Pyttynen / Teatteri Hevosenkenkä

Käytöstapojen kuperkeikka

Hevosenkengän syksyn uutuusesityksessä luotetaan laadukkaaseen näyttelijäntyöhön, taidokkaasti toteutettuihin käsinukkeihin, hyviin valoihin, mukaansatempaaviin lauluihin ja mm. yksinkertaisen runsaaseen lavastukseen. Siinä on hauska tarina ja kiinnostavia detaljeja, hyvä rytmi – ja juuri sopivasti kaikkea.

Hyväkäytöksinen Iiro-poika pääsee ensimmäistä kertaa yökylään isoisänsä, Sotta Pyttysen, luokse. Siinä missä lapsi tuntee pöytätavat ja käytössäännöt, isoisä elää sotkun keskellä ja vähät välittää perinteisistä käytösnormeista. Ukilta ei löydy haarukkaa, eikä yöpukua. Vessakin on hukassa. Ja sisällä saa potkia palloa. Tietysti.

Viime torstaina ensi-iltansa saaneessa esityksessä leikitellään perinteisten roolien kääntymisellä ja herätellään pohtimaan erilaisia tapoja suhtautua niin siisteyteen kuin ylipäätään elämään. Onko toinen tapa parempi kuin toinen? Mitä hyötyä hyvistä tavoista on? Miksi siivous on hyväksi? Entä voisiko välillä vähän hellittää…?

 

Sotta Pyttynen / Teatteri Hevosenkenkä

Huolellisesti toteutettu nukketeatteriesitys

Sotta Pyttynen on Katja Krohnin käsikirjoittama ja ohjaama esitys. Hevosenkenkään se on toteutettu ko. teatterille ominaiseen tapaan nukketeatteriversioksi. Mutta nyt(kään) nukkeja ei juurikaan liikutella sermin takaa, vaan mustiin pukeutuneet nukkenäyttelijät, Niina Sillanpää ja Antero Nieminen, kulkevat näyttämöllä vapaasti hahmojensa mukana.

Yksi lapsistani koki tämän hitusen häiritseväksi, ja toinen valitti Iiron näyttävän liikaa tytöltä. Koululaiseni oli myös sitä mieltä, että esitys oli suunnattu pienemmille. Mutta voi, miten neljävuotiaani nautti!

Hän nauroi katsomossa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kakkajutut olivat NIIN hauskoja ja riimittelykin onnistui huvittamaan. Hän nauroi ja hihkui. Hän eläytyi ja myötäeli Iiron tunteissa. Hän riemuitsi näkemästään ja aivan varmasti myös ymmärsi mm. sen surun, jota unikaverin unohtuminen voi aiheuttaa…

Teatteri Hevosenkengän Sotta Pyttynen on esitys, johon voi huoletta viedä niin ison kuin pienenkin lapsen. Ikäraja on 3 vuotta, kesto noin 45 minuuttia ja kokonaisuus sellainen, että salista saa poistua hyvillä mielin. 🙂

 

Sotta Pyttynen / Teatteri Hevosenkenkä

 

Suosittelen!

– Johanna

 

Sotta Pyttynen / Teatteri Hevosenkenkä / Juhannusmäki 2, Mankkaa, Espoo / www.hevosenkenka.fi

Liput arkiaamuisin 11,50 €, iltaisin ja viikonloppuisin 14,50 € (Omat lippumme olivat kutsulippuja.)

Kesto 45 min., ikäsuositus yli 3-vuotiaille

Kuvat: Pekka Elomaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *