Joulu 2017

Jouluun on enää reilu viikko, ja näyttää vahvasti siltä, että suurin osa suunnittelemistani jouluaskarteluista ja -valmisteluista jää odottamaan ensi vuotta. 😉 Mutta aika paljon vielä ehtii – jos siis haluaa. 🙂

Helpottaakseni teidän muiden joulutunnelmointia päätin listata parin viikon takaiseen sähköpostikirjeeseeni kaikki aikaisemmat jouluaiheiset juttuni. Nyt tämä sama kooste pääsee tänne blogiin (reilusti muokattuna).

Tässä siis suuri joulukoosteeni askarteluineen, teatteriesityksineen, kirjoineen yms.!

Joulukirjat

Joulu / lastenkirjoja

Tänä vuonna on jälleen ilmestynyt useita jouluaiheisia lastenkirjoja, kuten mm. sympaattinen Tähtipuu ja muita joulutarinoita (Lasten Keskus 2017), meillä kovasti odotettu Pelastaako Tohtori Proktori joulun? (WSOY 2017) ja hauska Heinähattu, Vilttitossu ja jouluvintiö (Tammi 2017).

Helsingin Sanomat ehti kirjoittaa jo sunnuntaina oman juttunsa lasten uusista joulukirjoista. Ko. jutusta kannattaa poimia niin ylläolevat kirjat kuin muutkin vinkit!

Lisäksi Veera Salmen eilinen vierailu esikoiseni koululla nostatti meillä välittömästi suuren Puluboi-innostuksen. Suuntaan itse siis seuraavaksi hankkimaan uuden jouluaiheisen Puluboin ja Ponin komerokirjan (Otava 2017)!

Viimevuotisen koosteeni neljästä jo klassikoiksi muodostuneesta joulukirjasta löydät täältä. Mauri Kunnaksen Joulutarinat-koostekirjasta (Otava 2016) voit lukea erikseen täältä, ja André Noël Chakerin kirjoittamaan Joulupukin unelma -kirjaan (Tammi 2015) pääset tutustumaan täällä.

Ja aivan ihana on aina toki myös Astrid Lindgrenin Joulukertomuksia!

 

Jouluesitykset ja muut tapahtumat

Joulu / esityksiä, tapahtumia, teatteria

Monissa lastenteattereissa ja kulttuuritaloissa on jo virittäydytty joulutunnelmiin viimeisten viikkojen ajan. Edelleen on kuitenkin mahdollista nähdä useita jouluesityksiä. 🙂

Esimerkiksi Annantalolla Helsingin Kampissa esitetään Teatteri Hevosenkengän Pippuridinon joulua vielä keskiviikkona 13.12.2017 klo 10 ja torstaina 14.12.2017 klo 10. Saman teatterin Lumikuningattaren voi nähdä heidän omalla kotinäyttämöllään Espoon Mankkaalla vielä muutamana päivänä (ks. kalenteri).

Nukketeatteri Sampon Joulu tulla jollottaa ja Ihana joulu on mahdollista nähdä vielä niin Erottajan kotinäyttämöllä kuin muutamissa pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa. Esityskalenteri löytyy täältä. Omasta Ihana joulu -kokemuksestamme voit lukea viimevuotisesta jutustani Ihana joulu! Tänään koimme taikaa…

Tarjolla on myös lukuisia muita jouluisia tapahtumia. Pääkaupunkiseudun lasten joulumarkkinat, -polut yms. voit nähdä listattuna esim. Sandiksen sivuilta.

Ja kannattaa toki muistaa myös mm. Joulupukin oma maa, Santa Park, Rovaniemellä! (Oma kokemuksemme ko. paikasta löytyy täältä.) Ja kokemisen arvoinen on ehdottomasti myös Koiramäen joulu Tampereen Särkänniemessä! (Oma kokemuksemme löytyy täältä.)

 

Joululahjat ja alekoodit

Joulu / lahjavinkkejä

Suosittelen pukinkonttiin teatterilahjakortteja (ja myös muita lahjakortteja)! Näitä myyvät niin isot kuin pienetkin teatterit. Esim. Kansallisteatterin Tippukivitapaus on valtavan ihana! Ja Tanssiteatteri Hurjaruuthin huikea Talvisirkus Play tekee varmasti vaikutuksen jokaiseen, joka nauttii peleistä ja uskomattomista tempuista!

Muita suosituslahjoja ovat mm. askartelu- ja taidetarvikkeet, puuhakirjat ja rakenteluvälineet (kuten Legot, PlusPlus-palikat ja Geomagit). Kokosin viime vuonna oman blogijutun lahjavinkeistä. Voit lukea sen täältä.

Saat Konsta Shop -verkkokaupan suuresta taide- ja askartelutarvikevalikoimasta vielä 31.12.2017 asti 5 €:n alennuksen kaikista yli 50 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI5 ja 10 €:n alennuksen yli 90 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI10. Heidän sivuilleen on myös poimittu useita valmiita joululahjaideoita sekä lapsille että aikuisille.

Kannattaa myös hyödyntää kirjakauppojen alennusmyynnit! Esim. Lasten Keskuksen verkkokaupasta saa lähes kaikista kirjoista -40 % 17.12.2017 asti koodilla LAHJA. Myös uudesta, helsinkiläisestä Werner & Jarl -kivijalkakaupasta (Lönnrotinkatu 21) sekä heidän verkkokaupastaan saa torstaihin 14.12.2017 klo 18 asti kaikki kirjat -40 % alennuksella (koodi YSTAVA40).

Ja aivan ihanaa olisi tietysti, jos voisit ostaa lahjan myös sellaiselle lapselle tai nuorelle, joka ei tällaista muuten saa. Tämä on mahdollista esim. Hopen tai Joulupuu-keräyksen kautta.

 

Jouluaskartelu

Joulu / askartelua lasten kanssa

Jos innostut vielä ennen joulua askartelemaan lasten kanssa, löytyy täältä blogista useita helppoja vinkkejä.

Viimeisimmät ovat paperista ja massapalloista tehdyt kuusenkoristeet.

Muita kuusenkoristeohjeita ovat mm. aikaisemmat massapallokoristeemme sekä taikamassakoristeet, styrox-koristeet ja käpy/helmikoristeet.

Hauskoja, helppoja ja hyvinkin nopeita ovat myös WC- tai talouspaperirullista askarrellut lumihiutaleet, joulukukat, sydämet ja lahjapaketit.

Lahjapaperihin puolestaan saa persoonallista ilmettä omilla kuvioilla, tässä 6 tapaa kuvioida lahjapaperi.

Ja täällä vielä yhtenä vinkkinä tammenlehdillä painetut talviset kuuset.

 

Hurjan ihanaa joulun odotusta!

– Johanna

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Kirjalinkit ovat mainoslinkkejä (lue lisää).

1 thought on “Suuri joulukooste! (askartelua, kirjoja, teatteria, lahjavinkkejä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *