Meillä alkoi viikonloppuna leppoisa jouluaskartelu. Isoimmat lapsemme innostuivat leikkelemään kymmeniä klassisia lumihiutaleita ja 3-vuotiaamme upotti kätensä kultaisena hohtavaan sormiväriin. Tällä hän kuorrutti sekä ison paperin että kasan pieniä massapalloja. Kun maali oli kuivunut, askartelimme näistä yhdessä helppoja ja yksinkertaisen kauniita kuusenkoristeita.

Tässä ovat ohjeet paperisiin joulupalloihin ja hennosti kimalteleviin massapallokoristeisiin! (Jutun lopusta löytyy linkit muihin jouluaskarteluihimme.)

 

Jouluaskartelua 3-vuotiaan kanssa / DIY-joulukoristeet

 

Paperiset joulupallot

Tarvikkeet:

 

Mucki hohtava sormiväri / kulta

 

Ohjeet:

 1. Maalaa paperi mieleiseksesi ja anna sen kuivua. (Paperin rypistymistä voi estää teippaamalla sen alustaan maalauksen ja kuivumisen ajaksi.)
 2. Leikkaa kuivasta paperista pieniä ympyröitä (halkaisija n. 5 cm). Kuvioleikkurilla tämä onnistuu superhelposti.
 3. Leikkaa satiininauhasta pieni pätkä (n. 15 cm)
 4. Aseta kolme paperiympyrää päällekkäin, maalattu puoli alas päin. Aseta satiininauha taitettuna niiden päälle siten, että yläpuolelle jää ripustuslenkki, mutta myös paperin päälle jää nauhaa. Aseta toiset kolme paperiympyrää nauhan päälle, maalattu puoli ylös päin.
 5. Ompele paperit ja nauha yhteen yhdellä suoralla viivalla paperien keskeltä.
 6. Taita paperiympyröiden puolikkaat irti toisistaan palloksi.
 7. Pujota vielä halutessasi nauhaan pieni puuhelmi.
 8. Valmista! Eli ripusta kuuseen! 🙂

 

DIY-kuusenkoriste

Jouluaskartelua lasten kanssa

DIY-joulupallot

 

Meillä kolmevuotias maalasi paperin itsenäisesti, leikkasi ympyrät ja valitsi, mitkä näistä tulevat aina yhteen palloon. Hän myös osallistui ompelemiseen ja helmien pujottamiseen – mutta näissä viimeisissä tarvittiin myös itseäni… Lopputuloksena on mielestäni valtavan kauniita kuusenkoristeita. Mitä mieltä olet itse?

 

DIY-joulukoristeet

 

Kuusenkoristeet massapalloista

Toinen viikonlopun kulta-askartelumme oli pienistä massapalloista solmitut koristeet.

Olemme aikaisemmin tehneet joulupalloja isommista massapalloista (ks. juttu) ja vielä isommista styroxpalloista (ks. juttu). Olemme myös käyttäneet massapalloja mm. korujen ja Pokémon-pallojen tekemiseen. Nyt kuitenkin vuorossa olivat jälleen kuusenkoristeet – tällä kertaa pienemmillä palloilla.

 

Joulukoristeet / jouluaskartelu

 

Tarvikkeet:

Toteutus:

 1. Maalaa massapallot kultaisiksi (tai osa esim. hopeisiksi) sormilla tai esim. siveltimellä.
 2. Anna pallojen kuivua.
 3. Yhdistä muutamia erikokoisia palloja erilaisiksi koristeiksi pujottamalla ohut naru neulan avulla pallojen läpi. Itse teimme osasta palloja lenkkimäisiä koristeita, osasta pitkulaisia. Pitkulaisissa koristeissa naru pujotettiin ensin pallojen läpi toiseen suuntaan, jätettiin ripustuslenkki ja lopuksi pujotettiin naru uudestaan pallojen läpi (hieman toisesta kohdasta). Alaosaan tehtiin tukeva solmu.
 4. Valmista! Ripusta vaikka kuuseen! 🙂

 

 

Myrkytön kultamaali / jouluaskartelua lasten kanssa

 

Kun lapseni alkoi maalata palloja, hänen kätensä peittyivät kultaiseen (ja lopuksi myös hopeiseen) maaliin. Hän myös kyseli useampaan kertaan innoissaan, saako tähän kultamaaliin todella koskea. Oli valtavan ihana sanoa, että kyllä saa. On ihan huippua, että markkinoille on tullut täysin myrkytön sormiväri, joka kimmeltää kultaisena!

(Kirjoitin näistä väreistä jutun blogiini syyskuussa. Tuolloin kultaista väriä ei vielä myyty yksittäin, mutta nyt myydään!)

Tässä askartelussa lapseni toteutti maalauksen täysin itse, mutta pujottelun teimme yhteisvoimin.

 

DIY-koristeet / jouluaskartelu

 

Mukavia askarteluja ja ihanaa joulun odotusta!

– Johanna

 

P.S. Muita jouluaskartelujuttujani ovat olleet mm. seuraavat:

– Jouluaskartelua WC-paperirullilla, 4 ideaa (2.12.2016)
– 6 tapaa kuvioida lahjapaperi (12.12.2016)
– Talvisia kuusia tammenlehdillä (24.11.2016)
– Joulukortit painamalla / helppoa taidegrafiikkaa (5.12.2016)
– Joulukortit painamalla 2 (16.12.2015)
– Joulukuusenkoristeet massapalloista (16.12.2016)
– Kuusenkoristeaskartelua (9.12.2015)

 

P.P.S. Tätä juttua ei ole toteutettu yhteistyössä kenenkään kanssa. Olen linkannut käyttämiämme tuotteita Konsta Shopin sivuille, jotta pystyisit löytämään ne mahdollisimman helposti. Toivottavasti linkeistä on iloa ja hyötyä! Jos päätät tilata ko. tuotteita, saan tästä itselleni ainoastaan auttamiseniloa. 🙂 Sinun sen sijaan kannattaa hyödyntää vuoden loppuun asti voimassa olevat alekoodit Konsta Shop -verkkokauppaan (konstashop.fi): 5 €:n ALENNUS kaikista yli 50 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI5 ja 10 €:n ALENNUS kaikista yli 90 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI10. Alennuskoodit ovat voimassa 31.12.2017 asti.

 

Jouluaskartelu / kuusenkoristeita lasten kanssa

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

3 thoughts on “Kultaisia kuusenkoristeita (eli jouluaskartelua 3-vuotiaan kanssa)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *