Ilmassa on pientä jännitystä. Sellaista kivaa hytinää. Olemme juuri kattaneet tarjoilupöytään popcorneja ja kuppikakkuja, pieniä piirakoita ja mm. smoothiepulloja. Jokaiselle lapselle on varattu oma paikka ja omat herkut. Mutta kaikille on odottamassa myös teatterilippu! Siis sellainen ihan oikea lippu ihan oikeaan ammattilaisesitykseen.

Olemme espoolaisessa Teatteri Hevosenkengässä ja alkamassa on Kummituskekkerit-esitys. Ja samalla alkavat meidän omat kummitusjuhlamme. Olen varannut käyttöömme 15 lippua ja alakerran yksityistilan. Kukin lapsistamme on saanut kutsua mukaan parhaan ystävänsä perheineen. Tämä on meidän vastineemme halloweenille.

 

Teatteri HevosenkenkŠä / Kummituskekkerit

Ihanat elämysjuhlat

Teatteri Hevosenkenkä tarjoaa ihanat puitteet syntymäpäivien ja muiden juhlien järjestämiseen. Talo on idyllinen. Palvelu on ystävällistä. Esitykset ovat erittäin laadukkaita. Teatterin tiloissa niin lapset kuin aikuisetkin saavat mahdollisuuden järjestää ikimuistoisia elämyksiä ystävilleen (tai aikuiset vaikkapa asiakkailleen).

Hevosenkengän synttäripaketteihin kuuluu aina ohjelmistossa kulloinkin oleva esitys. Tätä ennen tai tämän jälkeen juhlijoilla on mahdollisuus herkutella ja viettää yhteistä aikaa alakerran juhlatilassa.

Yksinkertaisimmillaan juhlapakettiin kuuluvat esitysliput ja tila (17,50€/hlö), mutta valittavana on myös kaksi erilaista, valmista tarjoilupakettia (yht. 23-26€/hlö). Tilassa on valmiina myös mm. välineet klassiseen ongintaan, aasinhännän kiinnittämiseen ja temppuleikkeihin.

 

Sopivan kutkuttavaa kummitustunnelmaa

Halloween on loistava tilaisuus mm. juhlia ja askarrella. Oksettavan ällöttävät kauhutarjoilut eivät kuitenkaan ole oma juttuni. Eivätkä missään nimessä verisesti kuolleiksi maskeeratut lapset tai muut aidosti hirveät asiat. Sen sijaan sympaattisissa kummituksissa on sellaista sopivan kivaa kutkutusta…

Kun huomasin, että Teatteri Hevosenkengässä esitetään taas tänä syksynä suosittua Kummituskekkerit-näytelmää, päätin välittömästi järjestää omat kummitusjuhlamme tässä ihastuttavassa paikassa.

Tämä oli loistava tilaisuus juuri sellaiseen sopivaan halloween-fiilistelyyn, jota kolmevuotiaidenkaan ei tarvinnut oikeasti pelätä ja joka innosti kuitenkin myös 7-vuotiaita (ja aikuisia!).

 

Teatteri HevosenkenkŠä / Kummituskekkerit

 

Hevosenkengän Kummituskekkereissä autiotalon kummitukset valmistautuvat kreivi Konrad Kullervo von Knackenhausin 550-vuotisjuhliin. Pikkukummitus Hugo yrittää yllättää kreivin, mutta mitä tapahtuukaan, kun taloon saapuu kakkurosvo? Ja poliiseja!

Kummituskekkerit saa yleisön pauloihinsa heti alun taianomaisella tempulla, jossa kreivi asettaa päänsä paikoilleen.

 

”Ei se oo oikea pää!”

”On se, on se!”

 

Esitys yllättää ja naurattaa, ihmetyttää ja ihastuttaa. Lavastus on hurmaava, ja kaksi näyttelijää (Eero Ahre ja Pekka Heiman) onnistuvat luomaan näyttämölle uskomattoman monipuolisen esityksen mm. nukkejen avulla.

 

Teatteri HevosenkenkŠä / Kummituskekkerit

Loppusyksyn ohjelmistossa useita loistavia esityksiä

Kummituskekkereistä ei enää tänä vuonna ole näytöksiä, mutta monista muista esityksistä on!

Syksyn ensi-ilta on ollut Mimmi Lehmä ja Varis, ja tällä viikolla ohjelmistoon palaa myös ihan huikea Tatu ja Patu supersankareina. Lisäksi tarjolla on mm. Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri.

Ja voi, miten ihana olisi yhdistää omiin pikkujoulu- tai joulujuhliin Lumikuningatar tai Pippuridinon joulu!

Teatteri Hevosenkengän esityskalenteri löytyy täältä. Ja kaiken lisäksi teatterilta on mahdollista tilata itselleen ihan oma näytös ja varata koko upea talo omaan käyttöön!

(Omia juttujani Teatteri Hevosenkengästä ovat olleet Teatteri Hevosenkengän uutuus vie Italian aurinkoon. (Maukan ja Väykän matkakirja), Maalaishiiri ja Cityhiiri – klassikko nykylapsille sovitettuna (Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri), Risto räppää Espoossa (Risto Räppääjä), Eeemeliii! (Vaahteramäen Eemeli) ja yleisesti Teatteri Hevosenkengästä kertova Nukkepoikia.)

 

Helpot ohjelmanumerot ja tarjoilut

Meidän omissa juhlissamme siirryimme esityksen jälkeen alakerran yksityistilaan reiluksi tunniksi nauttimaan valmiiksi kattamistamme tarjoiluista ja vaihtamaan kuulumisia myös aikuisten kesken. Olin varannut mukaamme myös ison kassillisen erilaisia roolivaatteita ja käsinukkeja, joita lapset saivat pukea ylleen ja joiden kanssa he olisivat halutessaan voineet tehdä omia esityksiään. He saivat myös piirtää liiduilla mustaan pöytäliinaan.

Lisäksi mukanamme oli kummituspukuun puettu ”pinjata”, jonka tarkoituksena oli varistaa sisältämänsä karkit lattialle, kunhan sitä oli kopiteltu tarpeeksi. (Ns. pinjata-osion tein talouspaperista samalla lailla kuin tein kesällä palloja Pokémon-synttäreillemme.)

Helppoihin ja nopeisiin tarjoiluihin olin hakenut kummitusfiilistä superhelposti teippaamalla vihanneskippoihin valmiit muovisilmät ja juomalaseina toimiviin vauvanruokapurkkeihin mustasta liitutaulutarrasta leikatut silmät ja suun. Pieniin kuppikakkuihin olin painanut valmiit, syötävät silmät. (Nämä kuppikakut olivat niin helppoja ja herkullisia, että teen aivan varmasti niitä toistekin! Ohje löytyy täältä.) Toinen makea herkkumme oli maailman helpoimmat valkosuklaa-riisimurokarkit. (Ohjeessa kehotetaan kovettamaan riisisuklaita yön yli, mutta muutama tuntikin riitti ihan hyvin. ;))

Juhlavalmisteluja tehdessäni innostuin myös hankkimaan pieniä söpöjä lasipulloja (Clas Ohsonilta), joihin pullotin kaupan valmista smoothieta. Kurpitsa pääsi juhliimme söpöksi kummitukseksi somistettuna.

 

Halloween / tarjoilutKummitusjuhlat / Teatteri HevosenkenkäKummitusjuhlat

”Tehdään tästä perinne!”

Teatteri Hevosenkengän konsepti oli toimiva, ja niin pienet kuin isotkin vieraamme nauttivat kokemastaan. Itse haluaisin päästä järjestämään uudet juhlat jo heti joulukuussa! Ja aivan ihana oli myös se kommentti, jonka ekaluokkalainen poika antoi juhlistamme lähtiessään:

 

”Tullaan tänne ensi vuonnakin. Ja joka vuosi. Tehdään tästä semmoinen halloween-perinne!”

 

Hyvä ajatus. 🙂

 

– Johanna

 

Teatteri Hevosenkenkä

Juhannusmäki 2, Espoo, puh. (09) 439 1220, hevosenkenka@hevosenkenka.fi,   www.hevosenkenka.fi 

 

Suuret kiitokset Teatteri Hevosenkengälle juhlistamme! Saimme heiltä liput ja tilan käyttöömme bloginäkyvyyttä vastaan. Juhlaidea, jutun koko sisältö, mielipiteet jne. ovat silti tietysti täysin omiamme!

 

Tämän jutun esityskuvat: Miska Reimaluoto, talokuva: Winfrid Zakowski

 

 

Teatteri Hevosenkenkä

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

1 thought on “Juhlat teatterissa! Hevosenkenkä tarjoaa loistavat puitteet mm. synttärikekkereihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *