Jos kaipaat tosi helppoa, tosi näppärää ja tosi hauskaa taidepuuhaa, se on tässä: vesimaalaus. Kuten viime viikon viikkokirjeessäni jo vinkkasinkin, on valtavan antoisaa viedä lapset pihalle ja antaa heille ihan vaan ämpärillinen vettä ja tavalliset maalisudit.

 

Maalausta vedellä

Taidetta ilman tahroja

Näillä he voivat taiteilla vapaasti pitkin pihaa. He voivat luoda haluamiaan kuvioita asfalttiin, kivetyksiin ja jopa talon seiniin. Syntyneet kuviot voidaan valokuvata, mutta muuten kaikki katoaa näppärästi eikä jäljelle jää ainuttakaan sotkua, ei tahroja, ei ylimääräisiä maaliroiskeita, ei mitään säilöttäviä tuotoksia. On vain itse hetki ja sen hauskuus. Helppoa ja kätevää. 🙂

 

Maalausta vedellä

Ekologisesti ilman erityisvälineitä

Käytettävän veden voi toki ottaa hanasta, mutta vielä ekologisempaa on tietysti hyödyntää vaikkapa sadevettä. Ja sudit voivat olla vanhoja, kuluneita ja moneen kertaan käytettyjä (kunhan eivät sisällä mitään myrkyllisiä maaleja).

 

Maalausta vedellä

 

Kivaa puuhaa pienimmillekin

Meillä lapset ovat olleet innoissaan tästä puuhasta erityisesti ihan pieninä, ja vuoden-parin ikäisinä tämä vesimaalaus on tarjonnut kivaa tekemistä pitkiksikin ajoiksi. Sen ansiosta olemme joskus jopa onnistuneet tekemään muitakin pihapuuhia, ja esimerkiksi aikuisten maalatessa aitaa, ovat pojat saaneet ”maalata” omia alueitaan.

 

Vesimaalaus

 

Toimii myös vesipyssyillä

Edelleenkin oma kolmevuotiaamme innostuu tästä toiminnasta, ja isommatkin haluavat usein saada omat sudit käyttöönsä. Tosin kun he ovat mukana, maalisudit vaihtuvat yleensä aika nopeasti vesipyssyihin… Mutta näillä voi toki myös tehdä samanlaista vesimaalausta, ja usein pihallemme ilmaantuukin ammuttuja sydämiä ja toinen toistaan näyttävämpiä ”tägejä”. 😉

 

Vesimaalaus

 

Kannattaa kokeilla! Ja testatkaa ihmeessä myös muita hauskoja ulkotaidepuuhia, kuten vaikkapa näitä: mutamaalaus, hiekkarantataide, hiekkalaatikkotaide, saippuakuplamaalaus, yhteistyö sateen kanssa, ”oikea” maalaaminen vesipyssyillä, suihkepullomaalaus, autonrengastaide ja auton maalaaminen!

 

Vesimaalaus

 

Hauskoja ulkohetkiä!

 

– Johanna

 

P.S.  Viikkokirjeen tilaajaksi voit liittyä täyttämällä alla olevan lomakkeen. Listalla olijat saavat joka keskiviikko sähköpostiinsa valmiita poimintoja tulevien päivien lastenkulttuuritarjonnasta sekä lisäksi mm. ajankohtaisia taidevinkkejä.

 

 

 

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *