Naantalin Musiikkijuhlat on yksi maamme vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. Se on tunnettu korkeasta taiteellisesta tasostaan sekä mm. idyllisistä konserttipaikoistaan. Vuosille 2017-2018 tälle kamarimusiikkitapahtumalle on jopa myönnetty Euroopan parhaimpien festivaalien tunnus, EFFE Label -laatuleima.

Kun huomasin, että tapahtuman yhteydessä järjestetään myös lasten oma musiikkifestivaali, Naantalin Lasten Musiikkijuhlat, oli selvää, että me tulisimme tekemään kesäkuussa retken Lounais-Suomeen!

 

Pikku Papun orkesteri / Naantalin Lasten Musiikkijuhlat

Yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat toteutetaan Naantalin Musiikkijuhlien ja Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n yhteistyönä. Tulevan kesän juhlat ovat järjestyksessään neljännet.

 

”Ajatus Lasten Musiikkijuhlien järjestämisestä sai alkunsa, kun Naantalin Pelastakaa Lapset otti meihin yhteyttä. Olemme aiemminkin järjestäneet vuosittain konsertteja lapsille, mutta sitten päätimme rakentaa kokonaisen kulttuuritapahtuman. Nyt Naantalin Lasten Musiikkijuhlat on jo neljävuotias, iloinen kesäfestivaali, jonka tavoitteena on tarjota monipuolisia kulttuurielämyksiä koko perheelle.”

 

Näin kertoo Naantalin Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Tiina Tunturi kysellessäni häneltä taustoja lasten omien musiikkijuhlien järjestämiselle.

 

Nallen puhalluskonsertti ja Pikku Papun Orkesteri

Siinä missä Naantalin perinteikkäät Musiikkijuhlat tarjoilevat vaikuttavan kattauksen klassisen musiikin helmiä ja mm. kolme maailman kantaesitystä, on lapsiyleisöllekin tarjolla monipuolista ohjelmaa.

Lasten Musiikkijuhlien avauskonsertti on Nallen puhalluskonsertti Naantalin Kylpylän Ballroomissa torstaina 8.6.2017 klo 18. Konsertissa seikkailee iloinen Nalle (teatterinjohtaja Jukka Aaltonen) sekä hänen muusikkoystäviään (pianisti Pasi Helin ja Turun filharmonisen orkesterin vaskipuhallinryhmä). Konsertissa tullaan kuulemaan käyrätorvien, pasuunojen, tuuban ja trumpetin soittoa – ja puutarhaletkuja!

Lauantaina 10.6.2017 klo 17 samaisen Ballroomin valtaa puolestaan Pikku Papun Orkesteri. Tätä laulun, leikin ja tanssin täyteistä konserttia odotellaan täällä meilläkin jo kovasti. 🙂

 

”Mä haluan kuulla sen, missä ne muurahaiset rakentaa venettä!” (Muurahaisten vene)

”Se on hyvä, se, kun niillä on niin kiire!” (Leppäkertun aamutoimet)

”Toivottavasti siellä lauletaan Pikku Papu puutarhuri ja se Kirpun kyläkauppa!”

 

Naantalin Musiikkijuhlat / Lasten Musiikkijuhlat / Pikku Papun orkesteri

Teatteria, juhlia ja paljon muuta

Naantalin Lasten Musiikkijuhlien ohjelmaan sisältyy myös Naantalin musiikkiopiston lasten ja nuorten konserttitapahtuma (pe 9.6. klo 17) sekä Naantalin Musiikkijuhlien mestarikurssilaisten iltapäiväsoitto (su 11.6. klo 15). Lisäksi tarjolla on mm. Naantalin teatterin Kolme porsasta -satuteatteriesityksiä ja Pienen Kirjapuodin satutunteja.

Yksi juhlien isoimmista tapahtumista on lauantaina 10.6.2017 klo 14 Kirkkopuistossa järjestettävä Naantalin Suuri Lastenjuhla. Sen järjestämisestä vastaa Pelastakaa Lapset ry, ja ohjelmassa on mm. Aura Brass Bandin musiikkia, liikuntaleikkejä, aarteenetsintää, Pienen Kirjapuodin satunurkkaus, keppihevosia, ilmapalloja yms.

Kyseisen tapahtuman kerrotaan saavuttaneen kolmena edellisenä vuonna suuren suosion – ja odotankin innolla, että mekin pääsemme kokemaan tämän juhlan. 🙂

Kiiinnostavaa olisi varmasti myös kokeilla entisajan askareita Lasten Museopäivässä Naantalin museon Hiilolan puutarhassa sunnuntaina 11.6. klo 12. Ja tänä vuonna Naantalin Musiikkijuhlien yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa myös parin päivän mittaisia teatterileirejä kouluikäisille (to-pe alakoululaiset, la-su yläkoululaiset).

Lisäksi samana viikonloppuna, eli lauantaina 10.6.2017, avaa ovensa uuteen kesäkauteen myös Naantalin Muumimaailma! Meinaatteko lähteä?

Niin paljon kivoja juttuja, niin monta hauskaa tapahtumaa! Olisipa jo kesäkuu. 😉

 

Pikku Papun orkesteri / Naantalin Lasten Musiikkijuhlat / Naantalin Musiikkijuhlat

 

– Johanna

 

Tämä juttu on toteutettu yhteistyössä Visit Naantalin ja Naantalin Musiikkijuhlien kanssa.

Naantalin Lasten Musiikkijuhlista voit lukea lisää täältä.

Koko Naantalin Musiikkijuhlista löytyy kattavasti infoa osoitteesta naantalinmusiikkijuhlat.fi.

Lisäinfoa Naantalista löytyy osoitteesta visitnaantali.com.

Jutun nuottikuvat ovat Pikku Papun Orkesteri -kirjasta (Tammi, 2016), teksti ja kuvat: Liisa Kallio, sävellykset: Pikku Papun Orkesteri

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

1 thought on “Kesäkuussa Naantaliin! Musiikkijuhlien yhteydessä myös lasten oma festivaali 8.-11.6.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *