Muskarikirja / Tuuli Paasolainen: Laula lelut laatikkoon (Nemo 2016)

Laula lelut laatikkoon – Tuuli Paasolaisen muskarikirja innostaa ihaniin hetkiin vauvan kanssa

Jos meillä olisi vielä vauva, lauleskelisimme varmasti joka päivä Tuuli Paasolaisen ihastuttavia kappaleita Laula lelut laatikkoon -kirjasta. Me kuuntelisimme kirjaan kuuluvaa CD-levyä ja laulaisimme mukana, hymyilisimme ja leikittelisimme, taputtelisimme ja silittelisimme. Isoveljet osallistuisivat hyppelyyn ja keinuntaan, tömistelyyn ja sylittelyyn. Myös he saisivat tuntea olevansa maailman tärkeimpiä ja rakkaimpia. Me jakaisimme lukuisia ihania lauluhetkiä – juuri niin kuin aikoinamme jaoimme mm. Hannele Huovin ja Soili Perkiön Vauvan vaaka -laulujen tahdissa, päivä ja vuosi toisensa jälkeen.

 

Muskarikirja / Tuuli Paasolainen: Laula lelut laatikkoon (Nemo 2016)

 

Myös isommille?

Tuuli Paasolaisen Laula lelut laatikkoon on niin ihana kirja, että halusin päästä testaamaan sen lauluja, loruja ja leikki-ideoita myös vauva- ja taaperoiän ohittaneiden poikieni kanssa. Ajattelin, että hekin innostuisivat näistä uusista, mukavista lauluista, lempeästä yhdessäolosta ja Erika Kallasmaan iloisen värikkäästä kuvituksesta. Kutsuin heidät syliini, otin kirjan esille ja laiton CD:n pyörimään. Nyt taas lauletaan ja leikitään!

Mutta meidän perheessämme aika tuntui jo ajaneen lempeiden muskarilaulujen ohitse. Valitettavasti. Missä välissä tämä on päässyt tapahtumaan? Miten näin on käynyt? Tai ehkä hetki oli sittenkin vaan väärä…?

 

Tuuli Paasolainen: Hyppely (Laula lelut laatikkoon)

 

Edes kolmevuotiaamme ei innostunut herttaisista laululeikeistä kanssani, vaan ampaisi soitinkaapillemme ja ilmoitti haluavansa soittaa ”rokkikitaraa”.

Kuusivuotias esikoiseni sentään innostui taputtelemaan, keinuttelemaan ja leikittelemään Paasolaisen laulujen tahtiin muutaman kappaleen verran, mutta vähitellen hänkin alkoi vääntelehtiä ja ilmaisi hitusen vaivaantuneena, ettei oikein enää viitsisi kuunnella näitä biisejä…

Hän ei ollut enää se vauva, jota aikoinaan keinuttelin, silittelin ja hypyyttelin musiikin tahtiin päivittäin jopa tuntikausia. Hän ei myöskään ollut enää se vajaa parivuotias isoveli, jonka kanssa jatkoimme jokapäiväisiä musiikkihetkiämme uuden vauvan synnyttyä. Eikä hän enää ollut se reilu kolmevuotiaskaan, joka toivotti seuraavankin vauvamme tervetulleeksi lempeisiin lauluhetkiimme.

”Äiti hei, nää on aika tylsiä…”

 

Muskarikirja / Tuuli Paasolainen: Laula lelut laatikkoon

Huippukirja

Laula lelut laatikkoon on hieno muskarikirja, ja muutama vuosi sitten se olisi ollut aivan täydellinen meidänkin perheessämme.

Siinä on kivoja lauluja ja hauskoja kuvia. Siinä on nuotit ja mukana tulee CD, jossa on kaikki kappaleet säestettyinä. Kirjassa on yksinkertaisia leikkivinkkejä niin vauvan kuin isommankin lapsen kanssa toteutettavaksi. Lisäksi siinä myös kerrotaan musiikin merkityksestä pienelle lapselle.

Paasolaisen laulut käsittelevät arkisia juttuja, joiden kautta lapsi oppii niin itsestään kuin ympäröivästä maailmasta. Kirjan lauluissa kissa sanoo mau mau mau ja koira hau hau hau. Pupu tykkää porkkanasta ja karhu mustikasta. Tässä on silmät ja tässä nenäluu, tässä ovat korvat ja tässä on suu. Toisinaan on iloinen mieli ja toisinaan kiukuttaa. Jne. jne.

Viime vuoden lopussa ilmestynyt Laula lelut laatikkoon on ihastuttava kokonaisuus, jonka avulla voi viettää mukavia musiikkihetkiä sekä ottaa musiikin osaksi jokapäiväisiä askareita – niin kodeissa, kerhoissa, muskareissa kuin vaikkapa päiväkodeissa.

Suosittelen lämpimästi!

 

Muskarikirja / Tuuli Paasolainen ja Erika Kallasmaa (kuv.)

Koko perheen megamuskari 22.4.2017

Tuuli Paasolainen on kokenut musiikkikasvattaja, musiikinmaisteri ja mm. musiikkileikkikoulunopettaja. Hän toimii muskariopena Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksessa, ja ns. tavallisten muskarituntien lisäksi hän pitää Annantalossa (Annankatu 30, Helsinki) megamuskareita, joihin koko perhe on tervetullut laulamaan ja leikkimään.

Nämä muskaritapahtumat on suunnattu pääasiassa 0-7-vuotiaille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita. Megamuskarin kesto on 45 min. ja liput maksavat perheeltä 10-15 €. Seuraavat megamuskarit järjestetään lauantaina 22.4. ja 6.5.2017 klo 10.30! (ennakkoilmoittautuminen: tuuli.paasolainen(at)elisanet.fi)

Tätä mekin taidetaan testata. 🙂

 

Tuuli Paasolaisen muskarikirja ja Erika Kallasmaan kuvitus

 

– Johanna

 

Tuuli Paasolainen: Laula lelut laatikkoon (Nemo 2016), kuvitus: Erika Kallasmaa, hinta 22,10 € (Adlibris)

Oma kappaleemme on saatu kustantajalta.

Juttu sisältää mainoslinkkejä.

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!