Tadaa! Tässä ovat pienten tähtikokkiemme upouudet leivontaessut!

 

Pikkukokkien omat leivontaessut

 

Tämä oli jälleen yksi ihana taideprojekti, joka on tuonut kotiimme paljon iloa – ja joka tuo sitä todennäköisesti vielä vuosienkin päästä.

Kuten olen aikaisemminkin todennut, ovat poikamme useimmiten hyvinkin innokkaita kokkailijoita, ja ilokseni saan kuulla lähes jokaisen ruuanvalmistuksen yhteydessä ihanan lauseen: ”Saanko auttaa?”

Näyttää olevan hurjan hienoa kaataa lusikallinen suolaa keitinveteen tai tökkiä pannulla kypsyviä kasviksia. Ja yhtä hienoa tuntuu olevan ihan minkä tahansa aineen kippaaminen ihan mihin tahansa astiaan. Ja sekoittaminen – se vasta kivaa onkin. 🙂

Koska (omasta mielestäni) poikani ovat todellisia tähtikokkeja, saivat he tällä viikolla loihtia itselleen myös uudet, asiaankuuluvat tähtiessut, joita koristaa tähtien lisäksi jokaisen lapsen oma nimikirjain.

Näin se tapahtui!

 

Essu / kuviointia

Tarvikkeet

Essujen valmistamiseen tarvitsee seuraavat välineet:

 

Essu / kuvioita teipillä ja kontaktimuovilla

Persoonallinen lastenessu

Työohje

Essujen toteutus onnistuu seuraavasti:

  1. Halutessasi pese, kuivata ja silitä essu ennen sen kuviointia.
  2. Suojaa lattia / pöytä.
  3. Leikkaa maalarinteipistä pätkiä ja teippaa ne essuun halutuksi kirjaimeksi.
  4. Piirrä piparkakkumuotin avulla tähtiä (tai muita haluamiasi kuvioita) kontaktimuoviin. Leikkaa kuviot ja kiinnitä ne essun pintaan.
  5. Maalaa kuvioiden päältä haluamillasi väreillä haluamasi muotoinen alue.
  6. Anna maalin kuivua pari tuntia. Poista teipit ja kontaktimuovit varovasti.
  7. Anna maalin kuivua vähintään 24 tuntia.
  8. Kiinnityssilitä tekstiiliväri essun pintaan (5 min.) Suojaa sekä lauta että rauta harsolla.
  9. Valmista!

 

Essuun syntyy kuvioita teipillä

Lapsen oma leivontaessu

 

Essun kokoa saa tuunattua

Käyttämämme essut on tarkoitettu noin 7-13-vuotiaille, mikä tarkoittaa, että ne ovat suhteellisen reilut meidän 3-, 4- ja 6-vuotiaillemme. Essujen suoraa helmaa voi kuitenkin halutessaan lyhentää tosi helposti. Pituutta ei kuitenkaan kannata mennä leikkaamaan, vaan sen voi taittaa sopivan pituiseksi, harsoa kiinni ja myöhemmin (kantajansa kasvettua) avata jälleen pitkäksi.

Myös essujen niskalenkki on meidän pojillemme liian pitkä, mutta tämänkin saa onneksi kiepautettua solmuun. (Tai ehkäpä leikkaan sen poikki helpommin solmittavaksi tai ompelen siihen oman nappisysteemin tms….)

 

Pikkukokin oma diy-essu

Mahtavat värit

Ja pari sanaa vielä noista käyttämistämme Muckin tekstiilisormiväreistä. Olen ennenkin hehkuttanut niitä (kuten saman valmistajan tavallisiakin sormivärejä), mutta haluan taas kerran todeta tyytyväisyyteni siihen, että käytössämme on kangasvärit, jotka ovat täysin myrkyttömät ja soveltuvat tarvittaessa vaikka vauvojen käyttöön. (Värien ikäsuositus 2+ on pienin mahdollinen suositus, jonka tuote ylipäätään voi saada ja se tarkoittaa sitä, ettei tällaisista väreistä ole vaaraa kenellekään.)

Nyt näitä samoja värejä on saatavilla neljän värin lajitelman lisäksi myös yksittäisinä väreinä isommissa (250 ml) purkeissa!

 

Tähdin koristeltu essu

Muita ideoita

Meillä on täällä nyt ihan hurahdettu tekstiilipainantaan. (Tai siis ainakin minä olen.)

Hehkutin muutama viikko sitten uusia koristetyynyjämme ja nyt olen aivan ihastunut näihin essuihin. Myös isänpäiväkassi on jatkuvassa käytössä – kuten tietysti myös poikien omat unikaverit. Ensi viikolla meillä painetaan varmaankin mm. viirejä, ja ehkäpä Mummi, Isomummi ja Isomamma saavat äitienpäivälahjaksikin tekstiiliväreillä painetut jutut? Esimerkiksi keittiöliinat? Tai sydämin koristellut essut? Tai t-paidan, jossa lukee esim. Mummi? Tai jotain muuta? Mikä voisi olla kiva?

 

Ihastuttavaa pääsiäistä! Ja herkullisia kokkailuja!

 

– Johanna

 

* Saatu Konsta Shopista

 

P.S. Muistathan hyödyntää Konsta Shopin etukoodit:

5 €:n ALENNUS kaikista yli 50 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI5 ja 10 €:n ALENNUS yli 90 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI10.

(Alennuskoodit ovat voimassa 30.4.2017 saakka ja ne saa hyödynnettyä syöttämällä koodin sille varattuun kenttään tilauskohdassa 3 (eli Tarkastele tilausta). Koodi aktivoituu painamalla kentän vieressä olevaa plus-merkkiä (tai Enter-näppäintä). Kannattaa myös tarkistaa, e­ttä alennuskoodin arvo vähennetään ostoskorin loppusummasta ennen tilauksen maksamista.)

 

Lasten essu

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

3 thoughts on “Pikkukokkien omat tähtiessut – katso ohjeet persoonallisten leivontaessujen tekoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *