Näyttelysuositus: Anu Pentikin keramiikkataidetta Helsingin Taidehallissa

26.3.2017 Esitykset, Kulttuuri
Taidehalli / Anu Pentik

Jostain syystä oma mielikuvani Pentikin keramiikasta on juurtunut hyvin vahvasti niihin kukallisiin mukeihin, joita sain ylioppilaslahjaksi 90-luvun lopulla. Ei niissä missään nimessä mitään pahaa ollut. Ihan nättejä kuppeja. Hempeitä ja herkkiä. Ja äidin Vanilja-sarjakin on ollut oikein kaunis.

Tästä huolimatta Pentik ei ole varsinaisesti ollut minun juttuni. Siis aikaisemmin.

 

Taidehalli / Anu Pentik

 Anu Pentikin Kolme tilaa Taidehallissa

Jotain ihan muuta?

Viime joulukuussa nautimme Lapland Hotel Tampereen Dabbal-ravintolassa ihanan aterian aivan superhienoilta astioilta (ks. juttu). Nämä astiat olivat Pentikin. Ne olivat yksinkertaisen rouheita ja tyylikkään simppeleitä.

Viime viikolla puolestaan vierailimme esikoiseni kanssa Helsingin Taidehallissa Anu Pentikin Kolme tilaa -näyttelyssä. Tämä näyttely oli upea!

 

Taidehalli / Anu Pentik

Taidehalli / Anu Pentik

 Anu Pentik Taidehallissa

Vaikuttavia keramiikkainstallaatioita

Pentikin perustaja, Anu Pentik, on loistava taiteilija. Hänen taideteoksensa ovat näyttäviä ja koskettavia, taidokkaita ja vaikuttavia. Hän on luonut Taidehalliin uskomattoman kiehtovan keramiikkamaailman (jolla ei ensisilmäyksellä näyttäisi olevan juurikaan tekemistä 20 vuotta vanhojen mukieni kanssa).

Kun katsoo Anu Pentikin taidetta Taidehallin saleissa, pääsee sukeltamaan massamyynnissä olevien kuppien ja kippojen sisäpuolelle. Tämä on lumoavan kaunista taidetta.

Pentikin teokset levittäytyvät Taidehallin saleihin muodostaen kolme vaikuttavaa päätilaa: Korkean taivaan, Kivisen maan ja Värikkään paratiisin. Suuret keramiikkainstallaatiot ylistävät elämäniloa, rohkeutta ja kauneutta. Niissä nähdään pohjoisen luonnon karua kauneutta ja kirkkaana leiskuvaa väriloistoa.

 

Taidehalli / Anu Pentik: Kolme tilaa

 Anu Pentikin Kolme tilaa Taidehallissa

Loistava valinta

Meillä ei varsinaisesti ollut odotuksia Pentikin näyttelyn suhteen. Olimme juuri käyneet katsomassa Kansallisteatterin Hölmöläiset-esityksen (ks. juttu) ja syömässä lounasta. Lauantaipäivä oli vasta aluillaan, ja lapsenikin oli innostunut vierailemaan vielä jossain näyttelyssä. Mietimme mm. Ateneumia tai HAMia, mutta koska joulukuinen Tampereen reissumme oli herättänyt mielenkiintoni Pentikiä kohtaan, päätimme suunnata Taidehalliin.

Tämä oli loistava valinta. Saimme sukeltaa valkoiseen taivaaseen, ihastella satoja keraamisia rantakiviä ja pujotella kukkameren keskellä. Niin hienoa. Niin vaikuttavaa.

Katsoimme innoissamme myös Pentikistä kertovan videon – ja samalla omakin intomme keramiikan tekoon heräsi taas eloon.

Tämä oli hieno kokemus. Ja oli onni, että menimme kokemaan tämän kahdestaan. (Seikkailu näiden keramiikkateosten seassa olisi nimittäin ollut liian riskialtista kolmen vauhdikkaan lapsen kanssa. Ensi viikolla taitaa sitten olla toisten poikien vuoro…)

 

Kiitos Taidehalli! Kiitos Pentik!

 

– Johanna

 

 

Anu Pentik: Kolme tilaa 11.3.-14.5.2017 / Helsingin Taidehalli, Nervanderinkatu 3 /avoinna ti, to, pe 11-18, ke 11-20, la-su 11-17 / liput 12/8 €, ilmaiseksi Museokortilla ja alle 18-vuotiaat / taidehalli.fi

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Anu Pentik Helsingin Taidehallissa

 

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.