Pääsiäiseen on kolmisen viikkoa aikaa, ja meillä on tällä viikolla aloitettu teemaan liittyvät taidepuuhat. Yksi omista suosikeistani on ehdottomasti rouhean yksinkertaisella tekniikalla toteutetut pääsiäiskortit / -taulut. Näistä tuli niin kauniita, niin herkkiä, niin tyylikkäitä, niin suloisia… Vai mitä mieltä olet?

 

Pääsiäisaskartelu / pääsiäiskortit

 

Solumuovia, lyijykynä ja sormivärit

Joulun alla teimme kortteja ns. oikeilla taidegrafiikan välineillä (ks. Joulukortit painamalla). Nyt päätimme kokeilla, miten painaminen onnistuu solumuovin ja sormivärien avulla.

Leikkasimme solumuovista sopivan kokoisia paloja – osasta nelikulmioita ja osasta soikioita. Pojat piirsivät ja kaiversivat näihin kuvioituja pääsiäismunia lyijykynän avulla.

Seuraavaksi levitimme ”painolevyihin” sormivärejä telan avulla. Käytimme samanaikaisesti sinistä, keltaista ja vihreää väriä, ja näin saimme aikaan herkullisen kirjavan pinnan. (Halutessaan voi tietysti käyttää vain yhtä väriä tai sommitella eri värejä huolellisesti omiin alueisiinsa, mutta itse rakastan juuri tällaisia rouhean eläväisiä väripintoja.)

Värin levityksen jälkeen levyn päälle painettiin tukeva paperi, ja paperiin siirtyi kaunis kuvio. (Itse käytimme 200-grammaista piirustuspaperia, joka oli puolitettu A5-kokoisiksi paloiksi veitsen avulla.) Sama toistettiin muutamia kertoja, ja nyt meillä on useita pääsiäisaiheisia taideteoksia, jotka toimivat erinomaisesti niin kortteina kuin pieninä, kauniina tauluina. Ja ehkäpä painamme samoilla muoteilla vielä vaikkapa paperisia pusseja pääsiäisyllätyksille. 🙂

 

Pääsiäisaskartelu / pääsiäiskortit painamalla

Välineet

Tässä vielä koostetusti kaikki tähän taidepuuhaan tarvittavat välineet:

 

Pääsiäisaskartelu / munan kaiverrusta

Työvaiheet

Ja näin projekti etenee:

 1. Suojaa pöytä.
 2. Leikkaa paperista halutun kokoisia paloja.
 3. Leikkaa solumuovista halutun kokoinen ja muotoinen pala / paloja.
 4. Kaiverra solumuoviin haluamasi kuva kynän terällä.
 5. Laita sormiväriä alustalle ja ota sitä telaan.
 6. Telaa väriä solumuovin pintaan.
 7. Paina paperi solumuovin päälle.
 8. Nosta paperi varovasti pois.
 9. Toista sama niin monta kertaa kuin haluat!

 

Pääsiäiasaskartelu / munagrafiikkaa

Vinkkejä

 • Väriä kannattaa levittää reilusti!
 • Sormiväriä voi tarvittaessa koittaa levittää myös isolla siveltimellä.
 • Maalialustana toimii kätevästi vaikkapa tyhjä myslipaketti.
 • Vältä värin kerääntymistä kaiverrettuihin uriin. Tarvittaessa voit poistaa värin koloista kynän kärjellä vielä silloin, kun väri on jo levitetty levyyn.

 

Pääsiäisgrafiikkaa / Pääsiäiskortit

 

Ihastuttavaa pääsiäisen odotusta!

– Johanna

 

P.S. Muistathan hyödyntää Konsta Shopin tarjoamat alennuskoodit Taidekodin lukijoille!

5 €:n ALENNUS kaikista yli 50 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI5 ja 10 €:n ALENNUS yli 90 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI10.

(Alennuskoodit ovat voimassa 30.4.2017 saakka ja ne saa hyödynnettyä syöttämällä koodin sille varattuun kenttään tilauskohdassa 3 (eli Tarkastele tilausta). Koodi aktivoituu painamalla kentän vieressä olevaa plus-merkkiä (tai Enter-näppäintä). Kannattaa myös tarkistaa, e­ttä alennuskoodin arvo vähennetään ostoskorin loppusummasta ennen tilauksen maksamista.)

 

Pääsiäisaskartelu / lasten grafiikkaa

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

2 thoughts on “Lasten omaa pääsiäisgrafiikkaa – ihastuttavat kortit painamalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *