Nyt on kyllä söpöä ja hellyyttävän hauskaa!

Pojat muovailivat silkkimassasta pääsiäistipuja (ja erilaisia örkkejä) – ja ottivat nämä tähdiksi omiin pääsiäisanimaatioihinsa.

Tässä jutussa kerrotaan, miten helposti tämä kaikki tapahtui.

 

Pääsiäinen / lasten pääsiäisvideo

 

Pääsiäisaskartelua silkkimassalla

Koko projekti sai alkunsa uusista Silk Clay -massoistamme. Kyseessä on ihanan pehmeä ja kevyt muovailumassa, josta voi loihtia mitä mielikuvituksellisempia hahmoja, koruja tms. Tämä massa kovettuu huoneenlämmössä, ja halutessaan siihen voi yhdistellä muita materiaaleja ihan ilman liimaa.

Meillä pojat innostuivat muokkaamaan massasta erilaisia hahmoja muovisilmien, askartelutikkujen, softispalojen, höyhenten ja mm. kartongin avulla. Syntyi tipuja ja munia, hehkuvia aurinkoja ja hurjia hirviöitä. Ihana massa! (Vaikka haju tuntuukin omaan herkkisnenääni suhteellisen voimakkaalta…)

 

Pääsiäinen / Silk Clay -askartelu

Pääsiäisaskartelua

 

Animaatioinnostusta

Kun hahmot olivat täysin kuivuneet (parin päivän päästä), ne pääsivät mukaan leikkeihin. Ja hetken kuluttua uusista silkkimassatyypeistä oli kehkeytynyt jo leffatähtiä!

Pojat rakastavat katsoa isin kainalossa lyhyitä Youtube-videoita, erityisesti yksinkertaisia Lego-animaatioita. Ja voisi sanoa, että tästä kymmenisen minuuttia kestävästä Lego-videoiden katselusta on muodostunut jo lähes jokapäiväinen isä-poika-hetki.

Eikä tämä innostus ole suinkaan rajoittunut pelkkään katseluun. Meillä syntyy lähes joka viikko myös poikien omia videoita. Erityisesti 4,5-vuotiaamme on superinnostunut loihtimaan omia Stop Motion -animaatioitaan!

Vaikka itse en erityisemmin kannusta lapsia viettämään aikaansa iPadillä, on tällainen superhelppo, nykyteknologian mahdollistama luovuuden ruokkiminen kyllä ihan loistavaa! Tällaiselle tekemiselle annan vahvan suositukseni! Ja niinpä uudet silkkimassahahmotkin saivat luvan päästä elokuvatähdiksi. 🙂

 

Pääsiäinen / syntymässä pääsiäisvideo

 

Oma pääsiäisvideo

Oli ihana katsella, kun lapset alkoivat tehdä yhdessä omia pääsiäisvideoitaan. He valitsivat mukaan otettavat hahmot ja näiden esiintymisjärjestyksen. He miettivät tarinan juonta ja jokaista pientä liikettä. (Alustana / taustana toimi kuplamuovin ja kaulimen avulla kuvioitu paperi, ks. ohjeet Persoonallisia lahjapapereita -jutusta.)

 

”Sopiiks, et nyt tää tulee täältä?”

”Ja sit tää täältä!”

”Nyt toi menee tonne piiloon.”

”Hei, eiks niin, et nyt tää menis tonne?”

”Nyt mä haluan kans painaa!!”

 

Videoita syntyi parina päivänä ja mukaan otettiin myös mm. paperilapuille kirjoitettuja pääsiäistoivotuksia ja isoja munia (= valkoisia ilmapalloja) . Lopputuloksena oli monia ihastuttavia pätkiä (sekä paljon epämääräistä sähellystä). Tässä yksi esimerkki valmiista lopputuloksesta (jossa isosta munasta kuoriutuu monta pientä poikasta):

 

 

Näin se sujuu

Pojat ovat tehneet vastaavia videoita jo useamman kerran, ja samanlaisen pätkän tekeminen onnistuu hyvin jo 2-vuotiaalta ensikertalaiselta. Me nimittäin testasimme tällaisten videoiden tekemistä ensimmäisen kerran vajaa vuosi sitten (kuopukseni ollessa 2-vuotias), ja silloinkin kirjoitin aiheesta blogijutun (ks. Helppoja minianimaatioita).

Tuolloin käytimme animaation teossa puhelintani, tällä kertaa käytössämme oli iPad. Tuolloin työskentelimme keittiönpöydän ääressä, nyt olohuoneen lattialla. Kumpi tahansa toimii hyvin, ja molemmissa voi soveltaa samoja, yksinkertaisia ohjeita:

  1. Lataa iPadiin (tai puhelimeen) Stop Motion Studio (by Cateater) -sovellus.
  2. Avaa ohjelma ja valitse New Movie.
  3. Aseta iPadin eteen haluamasi hahmo tms. ja ota kuva painamalla punaista ympyrää.
  4. Siirrä hahmoa ihan vähän ja ota uusi kuva.
  5. Toista tämä haluttuja kertoja. Voit lisätä mukaan useita hahmoja tai ihan mitä tahansa haluat. Myös alustaan ja taustaan kannattaa kiinnittää huomiota.
  6. Kuvia kannattaa ottaa kymmeniä.
  7. Valmiin videon pystyy katsomaan tavalliseen tapaan play-näppäimellä.
  8. Videon nopeutta voi säätää, kuvia voi leikata pois ja väliin voi lisätä uusia otoksia. Mukaan voi halutessaan liittää myös ääntä yms. (Itse olemme pitäytyneet pääasiassa peruskuvaamisessa ja nopeuden säätämisessä, mutta nyt voisi alkaa olla hyvä aika siirtyä ihan uudelle muokkaamistasolle 😉 )

 

Pääsiäinen / Stop Motion -animaatio

 

Aurinkoista viikkoa!

– Johanna

 

P.S. Lue myös juttuni tarinankerrontaan innostavasta Toontastic 3D -sovelluksesta!

 

Tämä juttu on toteutettu yhteistyössä Konsta Shopin kanssa.

Vinkkejä Silk Clay -massan käyttöön kannattaa lukea Konsta Shopin Ideasta todeksi -blogista.

Silk Clay -massaa on myynnissä kymmenen värin settinä (10x40g / 18,50 €) sekä väreittäin isoina pakkauksina (650g / 23,50 €).

Jos haluat itsekin muovailla söpöjä pääsiäistipuja tai muita hahmoja, kannattaa tilata materiaalit Konsta Shopista ja hyödyntää Taidekodin alennuskoodit: 

5 €:n ALENNUS kaikista yli 50 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI5 ja 10 €:n ALENNUS yli 90 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI10.

(Alennuskoodit ovat voimassa 30.4.2017 31.8.2017 saakka ja ne saa hyödynnettyä syöttämällä koodin sille varattuun kenttään tilauskohdassa 3 (eli Tarkastele tilausta). Koodi aktivoituu painamalla kentän vieressä olevaa plus-merkkiä (tai Enter-näppäintä). Kannattaa myös tarkistaa, e­ttä alennuskoodin arvo vähennetään ostoskorin loppusummasta ennen tilauksen maksamista.)

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Pääsiäisanimaatio

5 thoughts on “Pienten poikien pääsiäistiput pääsivät leffatähdiksi – katso video, ideat ja ohjeet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *