Joulupallot ovat valmiit. Tervetuloa joulu – ja joulukuusi!

Joulupallot

DIY-joulupallot

Joulu on ensi viikolla! Ajattelin tänä(kin) vuonna, että valmistelisimme tätä vuoden suurinta juhlaa antaumuksella ja nauttisimme valmisteluista kaikin mahdollisin tavoin. Kuvittelin, että askartelisimme toinen toistaan hienompia ja hauskempia koristeita, tekisimme elämämme ensimmäiset piparkakkutalot ja mm. rakentaisimme konvehdeista näyttäviä kuusia sukulaisille ja lasten kummeille.

Suunnittelimme jopa tekevämme muutaman vuoden tauon jälkeen valokuvakirjat isovanhemmille… No, on selvää, että tätä kaikkea me emme tule ehtimään – sillä jotenkin kummasti joulu näyttää pääsevän taas kerran yllättämään… 😉

Jotain meillä kuitenkin on valmiina jo nyt: uudet, kauniit joulupallot kuustamme koristamaan!

Maalasimme pari päivää sitten yhdessä lasten kanssa massapalloja ja eilen liimasin niihin ripustusnauhat. Yksinkertaista. Kaunista. Helppoa. Itse tehtyä. Olemme siis valmiina. Tervetuloa joulu – ja joulukuusi!

 

DIY-joulupallot

Helpot joulupallot massapalloista maalaamalla

Nämä pallot syntyivät ja syntyvät yksinkertaisesti seuraavien ohjeiden mukaan.

Varaa käyttöön seuraavat materiaalit:

Me hyödynsimme maalausapuna myös:

 

Tee se itse joulupallo

 

Toteutus tapahtuu seuraavasti:

 1. Kiinnitä massapalloihin halutessasi askartelutikut tai jotkut muut tikut helpottamaan maalaamista.
 2. Maalaa massapallot mieleisiksesi.
 3. Ripottele maalin pinnalle halutessasi myös kimalletta. (Jos haluaa saada kimalteen pysymään pallon pinnassa mahdollisimman hyvin, kannattaa maalin sekaan sekoittaa liimaa.)
 4. Tökkää pallo kuivumaan tikun avulla esim. tyhjään kananmunakennoon. (Itse käytimme kuivumisalustana myös mm. matalaa pahvilaatikkoa, ks. kuva.)
 5. Kun maali on kuivunut, poista tikut ja pursota reikään liimaa. Työnnä satiininauha lenkiksi reikään. (Itse käytin työntöapuna ohuen siveltimen päätä ja testasin myös esim. vanupuikkoa.)
 6. Anna liiman kuivua.
 7. Ripusta koristeet kuuseen – tai vaikka kauniiksi nauhaksi oviaukon yläpuolelle.

Kaunista, kaunista! Ja niin perinteisen jouluista! 🙂

 

Joulupallot

 

Saimme osan näissä joulupalloissa käyttämistämme materiaaleista Konsta Shopista, suuret kiitokset! Massapallot, maalit, kimalteet  ja kaikki muutkin tilaukset (esim. joululahjat) ehtivän perille vielä ennen joulua, jos tekee tilauksen Konsta Shopiin viimeistään maanantaina 19.12.!

Meidän viime vuonna tekememämme joulukuusenkoristeet löytyvät Kuusenkoristeita-jutusta (9.12.2015).

 

Superihanaa joulunaikaa!

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

5 Replies to “Joulupallot ovat valmiit. Tervetuloa joulu – ja joulukuusi!”

 1. […] sai alkunsa joululta jääneistä massapalloista (ks. Joulupallo-juttu). Näihin palloihin maalattiin tasainen pinta hopeanvärisellä Redimix-pullovärillä, […]

 2. […] Massapalloista maalatut joulupallot […]

 3. […] aikaisemmin tehneet joulupalloja isommista massapalloista (ks. juttu) ja vielä isommista styroxpalloista (ks. juttu). Olemme myös käyttäneet massapalloja […]

 4. […] kuusenkoristeohjeita ovat mm. aikaisemmat massapallokoristeemme sekä taikamassakoristeet, styrox-koristeet ja […]

 5. […] Joulupallot ovat valmiit. Tervetuloa joulu – ja joulukuusi! […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.