Jos rakastaa joulua ja Mauri Kunnaksen kirjoja, on 143-sivuinen Joulutarinat ihan ehdoton hankinta!

Otava on koostanut Mauri Kunnaksen kolmesta jouluisesta klassikkosadusta yhteisniteen, Joulutarinat. Mukana ovat Joulupukki, Kaksitoista lahjaa joulupukille sekä Joulupukki ja noitarumpu – ja lisäksi Joulutarinat-äänikirja CD-muodossa. Upea kokonaisuus!

 

Mauri Kunnaksen Joulutarinat

 

Joulupukki – klassikkokertomus, joka on julkaistu on yli 20 maassa

Tänä vuonna julkaistu Joulutarinat-kirja alkaa Mauri Kunnaksen kirjoittamalla esipuheella, jossa hän kertoo omasta suhteestaan niin jouluun kuin omiin joulukirjoihinsa. Hän kertoo taustaa tarinoilleen ja antaa vinkkejä runsaan kuvituksen yksityiskohdista.

Kirjan alkuun on painettu myös sanat ja nuotit joka joulu laulettavaan Joulupukki, joulupukki -lauluun (P.J. Hannikainen).

Itse sadut alkavat alunperin vuonna 1981 julkaistulla Joulupukki-tarinalla. Se on leppoisa kertomus Korvatunturin elämästä, siitä, mitä kaikkea tontut puuhaavat ympäri vuoden, miten he valmistautuvat suureen juhlaan, jakavat kaikki lahjat ja lopulta viettävät omaa jouluaan.

Tarina on perinteinen sukellus sadun ja joulun maailmaan, ja se on käännetty jo ainakin 26 kielelle ja julkaistu yli 20 maassa. Se on todellinen jouluklassikko.

 

Mauri Kunnas: Joulutarinat / Joulupukki

 

Kaksitoista lahjaa joulupukille – tarina antamisen ja saamisen ilosta

Joulutarinat-kirjan toinen satu on ensimmäisen kerran vuonna 1987 julkaistu Kaksitoista lahjaa Joulupukille. Tämä on hauska kertomus siitä, miten pieni Ville-tonttu päättää antaa joulupukille lahjan jokaisena niinä kahtenatoista päivänä, jotka jouluun ovat vielä jäljellä.

Kaikki ei suju ihan niin kuin toivoisi, mutta onneksi joulupukki on aina niin valtavan iloinen ja hyvätahtoinen. Ja Ville niin kekseliäs, innokas ja parhaansa yrittävä.

Tämä kirja on oiva osoitus siitä, että lahjan ei tarvitse olla täydellistä materiaa, vaan tärkeintä on kaunis ajatus – niin antamisessa kuin saamisessakin.

 

Mauri Kunnas: Joulutarinat (Otava 2016)

 

Joulupukki ja noitarumpu – jännä satu toiveista, pettymyksestä ja jouluilosta

Joulupukki-tarina keskittyy lempeään klassikkojouluun ja Kaksitoista lahjaa Joulupukille hyväntahtoisiin kömmähdyksiin. Sen sijaan vuonna 1995 julkaistu Joulupukki ja noitarumpu sisältää ilkikurista taikaa, kepposia ja vastoinkäymisiä. Se on omien lasteni ehdoton suosikki!

Miksi Joulupukin flunssa ei ota hellittääkseen? Mitä Vekara-niminen lapsi oikein toivoo lahjaksi? Miksi leludinosaurus puree joulupukkia takapuoleen? Miksi karkkikone hajoaa? Tai piparkakkujen hymynaamat ovat muuttuneet vihaisiksi? Mikä onkaan kumiseva ääni, joka kuuluu aina ennen outoja tapahtumia…?

Joulupukki ja noitarumpu on vähän jännittäväkin kertomus siitä, miten pieni shamaani on odottanut lahjatoiveensa toteutumista jo vuosikymmeniä – ja siitä, mitä sitten tapahtuu.

Tätä satua meillä on katsottu superinnoissaan jo viime vuonna DVD-animaationa. Nyt pääsimme ensimmäistä kertaa lukemaan jo tutuksi tulleen tarinan myös kirjasta. Ja taitaa olla selvää, että tulevana viikonloppuna ajaessamme kohti Tamperetta ja Koiramäen joulua, keskitymme koko perheen voimin kuuntelemaan saman tarinan äänikirjaversiona (vuodelta 2010).

Kiitos Mauri Kunnas, että olet kirjoittanut nämä sadut! Ja kiitos Otava, että olet julkaissut myös tämän mahtavan yhteisniteen! Äänikirjakin on ihan loistojuttu!

(Ja ensi viikolla siis lisää Mauri Kunnas -tunnelmia Tampereen retkemme jälkeen… :))

 

Mauri Kunnas: Joulutarinat / Joulupukki ja noitarumpu

 

Mauri Kunnas: Joulutarinat, Otava 2016

Parhaillaan tarjouksessa Suomalaisessa kirjakaupassa 19,95 € (ovh. 24,95)

 

Kirja on saatu kustantajalta.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

2 thoughts on “Mauri Kunnaksen joulutarinat yksissä kansissa – ja äänikirjana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *