Syksyn lastenteatteriesitykset 10+1 tärppiä (+ ARVONTA)

12.9.2016 Esitykset, Kulttuuri

Alkanut syyskausi on tuonut ja tuomassa lukuisten teattereiden ohjelmistoon jälleen kiinnostavia lastenesityksiä. Tarjolla on mm. musikaaleja ja nukketeatteria, tanssia ja sirkusta.

Tähän juttuun on listattu kymmenen houkuttelevalta kuulostavaa, alle kouluikäisille suunnattua esitystä – sekä erikoistärppinä kokonainen lasten taidefestivaali. Ja jutun lopussa on vielä tarjolla ihan mahtava LIPPUARVONTA!!

 

1. Ympäri Ämpäri / Race Horse Company

Elokuussa Hämeenlinnan Hippalot-taidefestareilla sai ensi-iltansa nykysirkusryhmä Race Horse Companyn Ympäri Ämpäri. Nyt tämä samainen lastenteos on nähtävillä Circon tiloissa Helsingin Suvilahdessa. Sirkusseurueen elämästä kertovassa esityksessä mahdoton muuttuu mahdolliseksi ja lavalla nähdään jongleerausta, akrobatiaa ja hulavanteita, saippuakuplia, breakdancea ja livemusiikkia. Esitykset 15.-18.9.2016, yli 5-vuotiaille.

 

2. Kehoko / AEIOU

Kehoko on Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n palkittu, moniaistinen taideteos kehon toiminnoista. Se yhdistelee nukketeatteriesityksen, taidenäyttelyn ja leikin rakenteita. Esitykseen liittyy hauskoja ja osallistavia, kehoon ja aisteihin liittyviä tehtäviä. Kehoko on kiertue-esitys, joka on vieraillut useilla paikkakunnilla. Tulevana lauantaina 17.9.2016 se on koettavissa Riihimäen teatterissa. Esitys on suunnattu 2-8-vuotiaille.

(AEIOU:n ohjelmistosta löytyy myös esimerkiksi visuaalinen tanssiteatteriesitys Söhrynä 0,5-6-vuotiaille. Tämä on mahdollista nähdä mm. Espoon kulttuurikeskuksessa 15.11.2016.)

 

3. Onnellinen prinssi / Nukketeatterikeskus Poiju

Nukketeatterikeskus Poiju on sovittanut näyttämölle rakastetun satuklassikon, Oscar Wilden omille pojilleen vuonna 1888 kirjoittaman Onnellinen prinssi -tarinan. Miina Turusen esitys nojaa vahvaan tarinankerrontaan ja sitä syventää eri tekniikoita varioiva nukke- ja esineilmaisu. Onnellinen prinssi sai ensi-iltansa 7.9.2016, ja sitä esitetään mm. Nukketeatteri Sampossa 9.11.2016 asti ja KokoTeatterissa 19.10., 20.11. ja 24.11.2016. Esitys on tarkoitettu yli 4-vuotiaille.

 

4. Ystäväni Viiru / Ahaa Teatteri

Tamperelaisessa Ahaa Teatterissa kantaesitettiin viime keskiviikkona 7.9.2016  Sven Nordqvistin kirjoihin pohjautuva Ystäväni Viiru. Esitys on kertomus siitä, mitä tapahtuu, kun Ukko Pesosen ja Viiru-kissan ystävyys alkaa – ja kun se kehittyy pidemmälle. Esitys pyörii Ahaa Teatterissa ainakin 15.12.2016 asti, ja se on suunnattu koko perheelle 3-vuotiaista aikuisiin.

 

5. Supersankarit / Tanssiteatteri Raatikko

Viime lauantaina 10.9.2016 sai Vantaalla, Tanssiteatteri Raatikossa ensi-iltansa Supersankarit, jossa seikkaillaan leikin ja lelujen maailmassa. Mukana on supervoimia ja lasermiekkoja, Aikabootti-robotti ja Neiti Nanosekunti, Aika Avaruusolio ja jopa itse Galileo Galilei. Esityksiä 28.10.2016 asti, yli 3-vuotiaille.

 

6. Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri / Teatteri Hevosenkenkä

Espoolaisessa Teatteri Hevosenkengässä saa ensi viikolla ensi-iltansa Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri. Kyseessä on satumainen tulkinta klassisesta maalais- ja kaupunkilaishiiren tarinasta. Siinä rinnastetaan uusi ja vanha, vaarallinen ja rauhallinen, tuttu ja tuntematon – sekä nuket ja näyttelijät. Esityksiä 22.9.-23.11.2016, yli 3-vuotiaille.

 

7. Tivoli / Turun kaupunginteatteri

Turun kaupunginteatterin tämän syksyn lastenuutuus on tunteita käsittelevä Tivoli. Tästä esityksestä voi lukea lisää parisen viikkoa sitten julkaisemastani Tunteet pinnalla turkulaisessa Tivolissa -jutusta. Suosittelen kaikille vähintään 4-vuotiaille! Esityksiä ainakin 26.11. asti Linnateatterin lavalla.

 

8. Herra Hakkarainen harrastaa / Linnateatteri

Linnateatterin oma lasten syysuutuus on Mauri Kunnaksen rakastettuun tarinaan pohjautuva Herra Hakkarainen harrastaa -kiertue-esitys. Ryppyotsaista harrastamista vastustava esitys pitää sisällään menevää musiikkia, riemastuttavia tapahtumia ja älyvapaata meininkiä. Esitys on nähtävillä turkulaisen Linnateatterin lisäksi lukuisissa muissa paikoissa ympäri Suomea, mm. Tampereen Työväen Teatterissa 8.10.-26.11.2016, Helsingin Musiikkiteatteri Kapsäkissä 22.10.2016, Hämeenlinnan Teatterissa 25.-29.10.2016 ja Espoon Sellosalissa 18.-19.11.2016. Esityksen suositusikä on 3 v.

 

9. Herra Hakkarainen seikkailee / Porin Teatteri

Myös Porissa pääsee tutustumaan Herra Hakkaraiseen, kun Porin Teatterissa saa 12.10.2016 ensi-iltansa Herra Hakkarainen seikkailee. Esityksessä Mauri Kunnaksen tutut ja rakastetut hahmot joutuvat hauskoihin ja vauhdikkaisiin tilanteisiin, kun maailman kuuluisin unissakävelijä, Herra Hakkarainen, lähtee öisille reissuilleen… Esityksiä 11.10.2016-7.1.2017, yli 3-vuotiaille.

 

10. Talvisirkus Muisti / Tanssiteatteri Hurjaruuth

Marraskuussa Helsingin Kaapelitehtaalla, Tanssiteatteri Hurjaruuthissa saa ensi-iltansa Talvisirkus Muisti. Näkemättäkin voisin sanoa, että kyseessä on varmasti upea show! Esityksiä 2.11.2016-8.1.2017.

 

+ Kutitus-festivaali / Espoon kulttuurikeskus

Ihan mieletön tulee varmasti olemaan myös Espoon kulttuurikeskuksessa, Tapiolassa, 5.-9.10.2016 järjestettävä lasten taidefestivaali Kutitus. Tuolloin kulttuurikeskus täyttyy näyttelyistä, työpajoista ja toiminnasta (kaikki ilmaisia!). Tämänvuotisen Kutituksen teemana on liikenne, ja festivaalivieraat pääsevät mm. tutustumaan oikean lentokoneen ohjaamoon sekä näkemään tarkan kopion maailman ensimmäisestä autosta vuodelta 1886!

Kutitus-festivaalin ohjelmistoon lukeutuu myös useita upealta kuulostavia esityksiä, joihin myydään erikseen lippuja. Näitä ovat mm. Tapiola Sinfoniettan Aave pyykkinarulla -konsertti (yli 5-vuotiaille) Ensemble Bulleribockin Pikku Anna ja Setä Riukuliini -teatteriesitys (yli 3-vuotiaille) sekä Pikku Kakkosestakin tuttujen hahmojen Yökyöpelit-konsertti.

 

LIPPUARVONTA!

Voit voittaa ilmaiset liput (2 kpl) Kutitus-festivaaleille Espoon kulttuurikeskukseen jompaan kumpaan alla olevista esityksistä:

 1.  Pikku-Anna ja Setä Riukuliini lauantaina 8.10.2016 klo 16.30
 2.  Yökyöpelit-konsertti sunnuntaina 9.10.2016 klo 15

Osallistu arvontaan kirjoittamalla alla olevaan kommenttikenttään, kumpaan esitykseen haluaisit saada liput.

Molempiin esityksiin arvotaan voittaja, joka saa kaksi (2) lippua.

Arvonta suoritetaan tiistaina 20.9. klo 21.00. Voittajiin ollaan yhteydessä sähköpostitse, ja liput postitetaan kotiosoitteeseen. (Liitäthän sähköpostiosoitteesi mukaan kommenttiisi!)

Arvonta toteutetaan yhteistyössä Espoon kulttuurikeskuksen kanssa.

 

Lastenteatteriesitykset / Pikku Anna ja Setä Riukuliini

 

Lastenteatteriesitykset / Yökyöpelit

 

Lastenteatteriesitykset / Kutitus-festivaali 2016

 

 

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

14 Replies to “Syksyn lastenteatteriesitykset 10+1 tärppiä (+ ARVONTA)”

 1. Emmi sanoo:

  Hei! Minua kiinnostaisi kovasti nähdä tuo Pikku-Anna, sillä sen näyttelijä on entinen työkaverini. 🙂 Mukana arvonnassa.

 2. Karoliina sanoo:

  Yökyöpelit! Arvonnassa mukana

 3. Piia sanoo:

  Kiva postaus, olen itse aloitellut samantyyppistä, mutta se on vielä aika lailla kesken. Tapahtumia tuntuu piisaavan sillä omalla listallani ei tainnut juuri noita samoja esityksiä olla. Mielelläni osallistun myös arvontaan! Kummatkin esitykset kiinnostavat mutta ehkä Yökyöpelit voisi olla vielä kiinnostavampi kun olemme viime aikoina lukeneet tuota runokirjaa ja konserteissa ylipäätään tulee käytyä harvemmin kuin teatterissa.

 4. Marianna sanoo:

  Yökyöpelit iskisi keskimmäiseen lapseeni, jonka ottaisin mukaan 🙂

 5. Annuli sanoo:

  Yökyöpelit

 6. Seija Lampinen sanoo:

  No tietenkin YMPÄRI ÄMPÄRI! Voisiko mahdoton muuttua mahdolliseksi – haluan kokeilla sitä osallistumalla arvontaan!!

 7. Maija sanoo:

  Lapset rakastavat Yökyöpeliä eli sen arvonnassa olemme mukana.

 8. Terhi sanoo:

  Mahtavaa! Osallistun arvontaan. Ja valintana Yökyöpelit, koska allaka pullaka munamakaroni, heiluu pinkeiden pimujen pyllysilikoni!

 9. […] myös Syksyn lastenteatteriesitykset -juttu, johon on poimittu tärppejä syksyn 2016 […]

 10. tiina sanoo:

  Yökyöpelit ?

 11. Salli sanoo:

  Pikku-anna ja setä riukuliini olisi kiva katsoa .

 12. taidekoti sanoo:

  Suuret kiitokset kaikille osallistumisesta arvontaan! Arvonta on suoritettu, ja voitot menivät Emmille ja Tiinalle. Onnea, onnea! Voittajiin on otettu yhteyttä sähköpostitse.

 13. […] Raatikon Supersankarit on loistava. Ihan huippu! Nostin sen yhdeksi tärpiksi kootessani syksyn lastenteatteriesityksiä – ja tämän paikkansa se ansaitsee aivan ehdottomasti. Supersankareissa tanssi yhdistyy […]

 14. […] jo muutama viikko sitten Kutitus-festivaalin teatteriesityksistä ja konserteista (ks. Syksyn lastenteatteriesitykset). Nyt nämä ovat […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.