Teippileikkejä!

Teippileikkejä! Hauskoja ideoita sympaattisesta uutuuskirjasta

Jos kaipaat todella helppoja mutta valtavan hauskoja askartelu- ja leikki-ideoita, kannattaa tutustua Vuokko Hurmeen ja Suvi-Tuuli Junttilan Leikkimään, teippi! -uutuuskirjaan (S&S 2016). Tämä pieni, ihanan sympaattinen kirja on täynnä ihan superyksinkertaisia mutta samalla aivan hurjan kekseliäitä teippileikkejä.

 

Teippileikkejä!

 

Pieni satu ja teippileikkejä

Leikkimään, teippi! on pieni satu Leila-tytöstä, joka ryhtyy leikkimään tavallisella maalarinteipillä. Itse tarina soveltuu lyhyydessään ja leikkisyydessään aivan pienillekin lapsille, mutta sadun lomaan upotetut teippi-ideat toimivat myös isommille. Ja juuri nämä valokuvakuvituksen kautta tarjoiltavat askartelu- ja leikkivinkit ovat sitä kirjan parasta antia. Ne suorastaan kutsuvat – paitsi iloiseen leikkiin – myös päästämään oman mielikuvituksen valloilleen.

 

Teippileikkejä!

 

Kirjassa Leila-tyttö teippaa lattialle huoneita pienille leluilleen. Toisella aukeamalla pahvilaatikot ovat saaneet kylkeensä teipinpaloista tehtyjä ikkunoita, kolmannella neppisauto viilettää kumpuilevaa teippitietä pitkin. Palmulle on taiteltu teippirunko ja elefantti on saanut kylkeensä tiikerinraidat. Hämähäkki on kutonut teippiverkon ja mustekalalla on teippilonkerot. Koko teippimytystä tulee varsinainen pyörremyrsky, ja pian lattia täyttyy hyppelyruuduista. Ja niin edelleen.

 

Teippileikkejä

Loistavaa puuhaa pienille toipilaille

Itse otimme upouuden Leikkimään, teippi! -kirjamme käyttöön viettäessämme flunssaista kotipäivää kahden nuorimmaiseni (2 ja 4 v.) kanssa. Kun itselläni oli tukkoinen ja muutenkin suhteellisen tuskainen olo, olisi ollut todella houkuttelevaa antaa pienille pojilleni koko päiväksi iPadit käteen tai laittaa lastenleffat pyörimään. Onneksi en tehnyt tätä.

Särkevä kurkku esti pitkät satutuokiot, mutta Leikkimään, teippi! on niin lyhyt tarina, että sen pystyi lukaisemaan vähän kipeämmälläkin kurkulla. Eikä muutamien maalarinteippipätkienkään vetely totisesti vaatinut ylivoimaisia voimia. Mutta voi että, miten hyvät teippileikit pojat saivatkaan aikaan tämän pienen kirjan innoittamina!

 

Teippileikkejä

Teippiteitä ja lukuisia tiikereitä

Teippasimme lattiaan teitä teipinpätkistä, ja pian koko olohuonetta kiersi teippivana, jota pitkin huristelivat niin pikkuautot kuin pojatkin. Teimme myös taloja ja teippasimme leikkieläinten kylkeen teippiraitoja. Erityisesti kaksivuotiaani innostui näistä ”tiikerinraidoista” niin valtavasti, että pian meillä oli kokonainen eläintarhallinen tiikereiksi muuttuneita norsuja, possuja, matoja jne. Mutta ihan parasta taisi olla kuitenkin se, että lopulta äidistäkin tuli teipeillä raidoitettu tiikeri…

 

Teippileikkejä

 

Kirja on saatu kustantajalta.

Taidekodin lukijat saavat S&S-kustantamon nettikaupasta 30 % alennusta Leikkimään, teippi! -kirjasta alekoodilla ”Leila”.

Seuraathan Taidekotia myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!