Risto Räppääjä vauvana

Risto räppää Espoossa

Risto Räppääjä on nyt kova juttu. Erityisesti viisivuotias esikoisemme tuntuu olevan hyvin vaikuttunut tästä Tiina ja Sinikka Nopolan luomasta, räppäävästä ja tätinsä luona asuvasta pojasta sekä hänen ympärilleen rakennetuista tarinoista. Tänä vuonna meillä on katsottu useita Risto Räppääjä -elokuvia, luettu ko. kirjoja, kuunneltu musiikkia, äänikirjoja jne. Ja eilen näimme punatukkaisesta räppääjästä kertovan esityksen Teatteri Hevosenkengässä!

 

Risto Räppääjä vauvana

 

 

Niin typerää, mutta samalla niin hauskaa

Risto Räppääjä -tarinat tuntuvat olevan typeryyden huippuja – mutta samalla usein kuitenkin hurjan hauskoja ja koskettaviakin. Kun espoolaisessa Teatteri Hevosenkengässä tuli jälleen ohjelmistoon Risto Räppääjä vauvana -esitys, oli itsestään selvää, että menimme kahden vanhimman poikani kanssa katsomaan tämän. Otimme osaa eiliseen näytökseen, jonka yhteydessä teatterissa vietettiin myös Ystävien lauantaita. Esityksen jälkeen oli tarjolla hernekeittoa ja pannukakkua, ongintaa ja naamioiden askartelua – kaikki lipun hintaan sisältyen. Kiitos! Hieno idea ja onnistunut toteutus! Vaikka poikani eivät askartelusta tai hernekeitosta tällä kertaa innostuneetkaan, onginta ja pannukakku riittivät totisesti tekemään tästä teatteriretkestä poikkeuksellisen hyvän. Ja toki itse esitykselläkin oli osuutta asiaan.

 

Ongintaa Risto Räppääjän kanssa

 

Taattua laatua

Kuten olen varmaan aikaisemminkin maininnut, Teatteri Hevosenkengän laatuun tuntuu voivan luottaa. Niin tälläkin kerralla. Risto Räppääjä -esityksessä hyödynnettiin nukkenäyttelemistä, varjoteatteria, musiikkia, hienoja valoja ja erilaisia ulottuvuuksia. Iso Risto ja vauva-Risto vuorottelivat näyttämöllä onnistuneesti. Tarinassa oli Räppääjille tyypillistä hölmöilyä – ja yleisö nauroi ja eli mukana. Olihan se nyt uskomatonta, että alakerran iso mies alkaa esittää vauvaa ja voittaa Vuoden viisain vauva -tittelin. Mutta kylläpä vaan itseänikin nauratti …

Pienen pienen hetken esitys tuntui junnaavan, mutta seuraavassa hetkessä lavalle tulikin taas aivan uusi rytmi ja erilaiset esityskeinot. Ja lopun vauvaräppi oli kyllä huvittavuuden huippu!

 

Risto Räppääjä vauvana

 

 

Pojiltani tämä Hevosenkengän Risto Räppääjä sai erinomaiset arviot. Odotukset olivat varmasti todella kovat, mutta esitys vaikutti lunastaneen ne. ”Oli tosi hyvä!!” Kolmevuotiaani kokemusrepertuaarissa tämä otti kuulemma ihan kärkipaikan. Enkä kyllä koskaan aikaisemmin ole nähnyt omien poikieni antaneen yhdellekään esitykselle likimainkaan näin raivokkaita aplodeja…

 

Risto Räppääjä vauvana Teatteri Hevosenkengässä 10.5. asti.

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!