Kevätkukkia

Kevätkukat ovat saapuneet kotiimme! Viime viikolla istutimme siemeniä esikasvatusruukkuihin ja pojat maalasivat kukkasia keittiön ikkunaan. Tällä viikolla vuorossa on ollut saviruukkujen koristelua.

 

Ruukkuja kevätkukille

 

Itse maalattuja ruukkuja

Innostuimme joulun alla koristelemaan kukkaruukkuja mm. sukulaisten ja kerhotätien joulukukkia varten. Nyt päätimme maalata ruukkuja myös keväisille kukille.

Ostin Tokmannilta parilla eurolla isoja ruukkuja ja muutamalla eurolla mm. yllättävän ihania orvokkeja. Kukin poika sai maalata ruukkuja mieleisekseen, mutta omaa silmääni miellyttääkseni oli tällä kertaa tarjolla vain valkoista maalia. (Tosin sormiväri ei ollut kaikkein fiksuin valinta kasteltaville kukille…)

Ensi viikolla jatkanemme maalausta ja koristelemme ruukkuja iso- ja isoisoäitien äitienpäiväkukkia varten.  Tosin näihin ruukkuihin valitsen myös ulkokäyttöä kestävän maalin. Esimerkiksi ekologinen ja myrkytön Soy Paint -soijamaali kuulostaa erinomaiselta!

 

Ruukkuja kevätkukille

 

Luonnontaidetta siemenistä

Viime viikon aurinkoisina päivinä innostuimme tosiaan myös kukkien esikasvatuksesta. Pojat olivat jo aikaisemmin ehtineet toivoa pihallemme kunnollista puutarhaa, joka kuulemma tarkoittaa hyötykasvien lisäksi kukkamerta. Nähtäväksi jää, saammeko vielä tänäkään kesänä pihaprojektiamme näin pitkälle, mutta ainakin alku on lupaava ja ensimmäiset siemenet ovat jo itäneet. Ja voi sitä riemun ja kärsivällisyyden määrää, jota tämä projekti näyttää tuovan mukanaan!

 

Siemenet multaan

Siemenet multaan

Siementen kastelua

 

Ikkunakukkia

Kolmas viimeaikojen kukkapuuhistamme on ollut ikkunamaalaus (kuten jutun alussa jo kerroinkin). Tämä oli kaikkien aikojen ensimmäinen kerta, kun uskaltauduin antamaan pojille maalia ja siveltimen sekä samalla luvan taiteilla ikkunaan! Valitsin käyttöön erittäin helposti poispestäviksi osoittautuneita (ja samalla aika niukasti väripigmenttiä sisältäviä) BR-lelujen Poster Paint -askartelumaaleja – eikä aikaakaan, kun keittiömme lasiset pariovet olivat täyttyneet toinen toistaan kauniimmista kukista 🙂

 

Kevätkukkia keittiönikkunaan

Kevätkukkia keittiönikkunassa

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

One Comment

Vastaa