Lapsen oma animaatio

Helppoja minianimaatioita

Uusin aluevaltauksemme ovat animaatiot. Ihastuin viime viikolla Tinkerlab-blogin Easy Stop Motion Animation for Beginners -juttuun ja päätin ehdottomasti kokeilla helppojen stop motion -animaatioiden tekoa omien poikieni kanssa. Oli kyllä valtavan hauskaa puuhaa! Ja jopa kaksivuotias onnistui luomaan ihan hurjan hienoja videoita. Suosittelen ehdottomasti kokeilemista – ihan minkä ikäisten lasten kanssa tahansa.

 

Animaatiota tekemässä

Animaatiota tekemässä

Animaation teko alkamassa

 

Vain älypuhelin, sovellus ja muutamia leluja

Kokonaisuudessaan tämä animaatioprojekti oli hyvinkin helppo:

  1. Latasin iPhone-puhelimeeni Stop Motion Studio (by Cateater) -sovelluksen. (iPad olisi voinut toimia vielä paremmin ja monet muutkin sovellukset ovat varmasti yhtä hyviä.)
  2. Nostimme keittiönpöydälle yhden ison paperin studioalustaksi ja toisen pystyyn taustaksi. (Paperi pysyi pystyssä suola- ja pippurimyllyjen tukemana.)
  3. Valitsimme käyttöömme muutamia leluja (ja vanhoja askarteluja).
  4. Asetimme puhelimen ”studion” eteen siten, että ruudusta näkyi haluttu alue. (Käytimme korokkeena mm. juomalasia. Kannattaa kiinnittää puhelin alustaan esim. sinitarralla!)
  5. Lelu asetettiin paperille ja tästä otettiin kuva Stop Motion -sovelluksella.
  6. Lelua siirrettiin hieman ja otettiin toinen kuva.
  7. Lelua siirrettiin jälleen hieman ja mukaan otettiin mahdollisesti toinenkin tavara.
  8. Jokaisen siirron jälkeen otettiin uusi kuva.
  9. Ottamalla 20 kuvaa syntyi 4 sekuntia valmista animaatiota. Eli jos kärsivällisyyttä riittää, kannattaa ottaa mahdollisimman paljon kuvia!
  10. Valmista animaatiota voi halutessaan myös muokkailla. Itse tyydyimme tällä kertaa täysin muokaamattomiin versioihin – ja hienoja tuli niistäkin! (Tosin Youtubesta otimme tämän jutun lopussa oleviin videoihin mukaan myös musiikkipätkät.)

 

Lapsen oma animaatio

2-vuotias animaatiota tekemässä

 

Lisää, lisää, lisää!

Kaikki kolme poikaani innostuivat animaatioiden tekemisestä ihan valtavasti, ja jokainen halusi tehdä useampia videoita. Itse asiassa homma tyssäsi ensimmäisiä animaatioita tehdessämme vasta puhelimen muistin loppumiseen. Mutta aivan varmasti näitä tullaan tekemään vielä paljon lisää!

Käytimme taustapapereina isoja valkoisia piirustuspapereita ja erilaisia akvarellitöitä. Joitain videota tehdessämme käytössämme oli myös talvella tekemämme dinosaurusmaailma.

 

Lasten oma animaatio

 

Pojille oli haastavinta malttaa liikuttaa kuvattavia tavaroita vain ihan vähän kerrallaan ja odottaa, että oma käsi ehti puhelimen ruudun taakse, ennen kuin toinen käsi otti kuvan. Erityisesti kuopuksellani myös toinen käsi pääsi aika ajoin linssin eteen. Mutta kaiken kaikkiaan siis aivan loistavaa tekemistä!

Ja tässä vielä muutama esimerkki poikien ihkaensimmäisistä animaatioista:

 

 

Lue myös uudempi animaatiojuttuni sekä tarinankerrontaan innostavan Toontastic 3D -sovelluksen esittely.

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!