Kuvat: Eeva Anundi

Suurista ikkunoista leviää vaaleanpunaista unelmaa kauppakeskuksen käytävälle. Lasiovien takana aukeaa mitä ihastuttavin taidemaailma.

On satumaisuutta ja leikkisyyttä. On rakkaudentuntua ja ihanuutta. On tekemistä ja näkemistä, kokemista ja kotiin hankittavaa. On isoja, upeita maalauksia sekä pieniä, edullisia lahjaideoita.

Kuka tahansa on kutsuttu astumaan sisään. Pääsymaksua ei ole. Tietoa, kokemusta tai osaamista ei tarvita. Jokainen on tervetullut nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja imemään itseensä palan pastellista energiaa.

Artworkshop / Riika Anundi
Artworkshop Flamingo
Artworkshop Flamingo

Uusi konsepti vantaalaisessa kauppakeskuksessa

Taiteilija-muotoilija Riika Anundi on luonut vantaalaisen viihdekeskus Flamingon ja jättimäisen kauppakeskus Jumbon väliselle yhdyskäytävälle hurmaavan taidetilan, Artworkshopin, jossa yhdistyy mm. ateljee, galleria, showroom ja taidepajatoiminta.

Artworkshopin näyteikkunaan levittäytyy ateljee, jossa taiteilija työskentelee muutamana päivänä viikossa. Laajassa galleriatilassa on myynnissä Riikan uniikkeja taideteoksia. Showroomissa esitellään monenlaisia taidetuotteita ja -palveluita – niin Riika Anundin omalta Riinu-merkiltä kuin kumppaniyrityksiltä. Suuren pöydän ääressä järjestetään (koronarajoitusten puitteissa) erilaisia taidepajoja. Ja niin edelleen.

Riika Anundi taidetta
Artworkshop Flamingo
Artworkshop Flamingo

Tämä on jotain niin hienoa – ja Suomen mittakaavassa täysin ainutlaatuista – että koen pakottavaa tarvetta astua ulos totaalisesta koronahiljaisuudestani. Vaikka kulunut vuosi on mykistänyt myös Taidekodin, on lokakuussa avattu Artworkshop jotain niin uniikkia, ettei siitä voi jättää kertomatta.

Peskää siis ihmeessä kätenne, pukekaa kasvomaskit yllenne ja suunnatkaa kulkunne kohti vantaalaista liikekeskittymää! Sieltä muiden kauppojen ja palveluiden seasta löytyy nimittäin niin upea kokonaisuus, ettei kyseisessä paikassa käymistä kannata missata täysin edes koronan vuoksi. Tilaa riittää ja turvavälit on todennäköisesti hyvinkin helppo pitää. (Ja uniikkeja taidelahjoja voi hankkia vielä pukinkonttiin halvimmillaan jo kympillä tai parilla…)

Vaihtoehtoisesti tunnelmasta voi napata pieniä välähdyksiä Instagramin kautta (@artworkshop_flamingo) tai vierailemalla Riikan nettisivuilla (www.riikaanundi.com).

Artworkshop Flamingo

artworkshopin Taustalla apuraha ja rinnalla kumppaneita

Ajatus Artworkshopista alkoi muotoutua, kun vantaalainen Riika Anundi sai kotikaupungiltaan taiteilija-apurahan näyttelytoimintaa varten. Ns. pelkän näyttelyn sijaan Riikan luovuus synnytti kuitenkin ihan uuden, monipuolisen taidekonseptin, jolle ei löydy esimerkkejä ainakaan oman maamme rajojen sisältä.

Flamingo innostui heti Riikan ehdotuksesta ja Artworkshopille järjestyi mitä upein paikka tyhjillään olevaan liiketilaan. Tilan stailaukseen Riika sai kumppanikseen sisustussuunnittelija Riina Lindqvistin (kuvassa oikealla, ks. alkovisisustus.fi), ja matkan varrella mukaan on tullut useita muitakin yhteistyöyrityksiä ja -taiteilijoita (ks. Riikan verkkosivut).

Riika Anundi ja Riina Lindqvist

Alunperin Artworksopille tarjottiin vuokrasopimusta vuoden loppuun asti, mutta jatkoa on luvassa. Onneksi! 🙂

-Johanna

Artworkshop Flamingo

Lisätietoja Riika Anundin taiteesta ja palveluista löytyy osoitteesta www.riikaanundi.com.

Täältä voit lukea jutun hänen meidän kotiimme tekemästään tilausteoksesta.

Riikan taidetta on myynnissä myös Taideverkkokauppa Taikossa, ks. www.taiko.art ja suoraan www.taiko.art/riika-anundi.

Taikosta voit lukea lisää esimerkiksi tästä keväällä kirjoittamastani jutusta.

Artworkshop Flamingo sijaitsee Viihdekeskus Flamingossa, 2. kerros osoitteessa Tasetie 8, Vantaa. Tila on avoinna ke-pe klo 11-18 ja la klo 12-18. (Mahdollisista sairastapauksista yms. ilmoitetaan Instagramissa @artworkshop_flamingo).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *