Sain muutama päivä sitten ihanan yhteydenoton ja vinkin loistavalta kuulostavasta taidepajasta: taiteilija ja muotoilija Riika Anundi (TaM) järjestää sunnuntaina 24.11.2019 klo 13-16 grafiikan pajan, jossa lapsi ja aikuinen saavat yhdessä tutustua erilaisiin painamistekniikoihin.

Paja pidetään Vantaalla, Vantaan taiteilijaseuran Taiteilijatalo Gjutarsissa, osoitteessa Vanha Kuninkaalantie 6 (eli ihan siinä Tikkurilan juna-aseman lähettyvillä).

Kyseinen taidegrafiikan paja soveltuu eri ikäisille lapsille noin 5-vuotiaasta ylöspäin. Mukana oleva aikuinen voi puolestaan olla yhtälailla niin lapsen isä, äiti, isovanhempi kuin vaikkapa kummi.

Grafiikanpaja / Riika Anundi

Ihmetellään yhdessä painamisen ihmeitä!

”Ajatuksena on tarjota lapselle ja aikuiselle yhteinen luova iltapäivä, jonka aikana saa ihmetellä painamisen ihmeitä sekä tutustua erilaisiin tekniikoihin”, Riika kertoo.

Kurssilla käytetään lapsille sopivia välineitä ja heitä inspiroivia materiaaleja.

”Maalit ovat vesiliukoisia ja painamisen apuna käytämme mm. luonnosta kerättyjä heiniä. Päälle kannattaa laittaa sellaiset taiteen tekemiseen soveltuvat vaatteet, joiden mahdollinen sotkeutuminen ei haittaa.”

Osallistuminen työpajaan maksaa yhdeltä lapselta ja aikuiselta yhteensä 60 €. (Isompia lapsia voi olla yhden aikuisen mukana myös kaksi, jolloin hinta on kaikilta yhteensä 80 €.)

Pajassa syntyvistä kokeiluista saa itselleen muistoksi uniikkeja taideteoksia, jotka voi halutessaan ripustaa kotona tauluiksi seinälle.

”Ja toki työpajassa voi painaa myös vaikkapa joulukortteja!” Riika vinkkaa.

Ohjaajana taiteilija, muotoilija ja kahden lapsen äiti

Pajan ohjaajana toimiva Riika Anundi on taiteen maisteri ja reilu kolmekymppinen kahden lapsen äiti. Hän on työskennellyt useita vuosia muotoilijana ja visuaalisena suunnittelijana eri alojen yrityksissä. Viime kesästä lähtien hän on keskittynyt taiteen tekemiseen ja muuhun luovaan toimintaan oman yrityksensä kautta.

Lisäksi Riika on työskennellyt mm. kuvataiteen tuntiopettajana sekä muotoilu- ja taidekerhon ohjaajana. Hän on myös mm. toteuttanut yhteisöllisen tilataideteoksen päiväkotilasten kanssa. (Lue lisää täältä.)

Riika Anundin osaamiseen ja taiteeseen voi tutustua hänen verkkosivuillaan: riikaanundi.com. Tulevasta grafiikan pajasta saa lisätietoja Facebookista ja osoitteesta riikaanundi.com/taidekurssit. Mukaan kurssille mahtuu noin 15 henkeä ja ilmoittautumisen voi tehdä meilitse: riika@riinu.fi.

Riika Anundi / grafiikanpaja lapselle ja aikuiselle

Lapsen oikeuksien viikolla myös muuta ohjelmaa

Ensi viikolla Riika järjestää työhuoneellaan, Taiteilijatalo Gjutarsissa, myös muuta ohjelmaa Lapsen oikeuksien viikon kunniaksi. Työhuoneen ovet ovat avoinna yleisölle maanantaista 18.11. torstaihin 21.11. klo 12-18. (Ryhmille sopimuksen mukaan myös aamupäivisin.)

Esillä on koko perheen taidenäyttely, jossa teoksia on ripustettu lasten tasolle ja jossa saa piirtää lattiaan. 🙂

Perjantaina 22.11.2019 tarjolla on Aikuisten Värispa -työpaja klo 17-20.30. (Lue lisää täältä.) Ja viikon huipentaa sunnuntainen grafiikanpaja!

Lapsen ja aikuisen yhteinen grafiikan paja

Iloisen taiteellista viikkoa!

-Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *