”Tervetuloa seikkailuun!” hihkaisee varis. ”Lähdetään tutkimaan, millaisia eläimiä metsässä lymyää. Huomio retkikunta, sieraimet, silmät ja korvat auki, löytöretki alkaa nyt!”

 

Matti Pikkujämsän piirtämä varis kutsuu lapset seikkailuun Vantaan kaupungin uudessa Löytöretki metsään -julkaisussa. Kaupungin verkkosivuilta ladattava opas tarjoaa ideoita ja vinkkejä, joiden avulla pienetkin lapset on hauska johdattaa luonnon ihmeelliseen maailmaan.

Pikkujämsän kuvittama ja Marja Järvenpään kirjoittama ilmaisjulkaisu on mitä ihastuttavin apuväline metsäretkien suunnitteluun ja luontosuhteen rakentamiseen. Samalla se on superherttainen, veikeä, söpö ja lystikäs kavalkadi huippukuvittajan piirroksia.

Eikä tässä kaikki! Nämä samat kuvitukset on viety myös ihka oikeaan metsään, Soltorpin luonnonsuojelualueelle Vantaan Hämeenkylään!

 

Löytöretki metsään / Matti Pikkujämsä

Löytöretki metsään / Matti Pikkujämsä

Löytöretki metsään / Matti Pikkujämsä

Pieni, kaunis luontopolku

Soltorpin luonnonsuojelalueen pohjoisosaan avattiin muutama päivä sitten (14.9.2018) upouusi lasten luontopolku, jonka kutkuttava kuvitus on Matti Pikkujämsän käsialaa. Luontopolku on 560 metriä pitkä, ja se sisältää toinen toistaan hauskempia tehtävärasteja (ks. kartta).

Luontopolusta ja sen upeasta ympäristöstä voit lukea tarkemman retkijutun uudesta Outdoor Family -blogistanihttp://outdoorfamily.fi/soltorp/, mutta tässä muutama rivi Pikkujämsän mahtavista piirroksista! 🙂

Löytöretki metsään / Matti Pikkujämsä

Löytöretki metsään / Matti Pikkujämsä

Huippukuvittajan hykerryttäviä piirroksia

Matti Pikkujämsä on ehkäpä tunnetuin suomalainen kuvittaja. Hänen piirroksiaan on julkaistu lukuisissa lehdissä (mm. Helsingin Sanomissa) ja hän on kuvittanut useita ihania lastenkirjoja. Itse olen kertonut Pikkujämsän kuvittamista kirjoista mm. seuraavissa jutuissa: H niin kuin Hytönen (sis. Vauva perhe matkustaa ja Hipinäaasi apinahiisi) ja Lenkkarit laulaa.

Pikkujämsän kuvitusjälki on NIIN hauskaa ja hurmaavaa. Ihan huippua. Ja on mielettömän hienoa, että hänet on keksitty pyytää laatimaan kuvituksia myös luontopolulle!! En ole perehtynyt Soltorpin uuden luontopolun taustoihin, mutta lopputulos on täysi kymppi! Ja tässä Pikkujämsällä on iso rooli.

 

Löytöretki metsään / Matti Pikkujämsä

Lasten luontopolku

Löytöretki metsään / Matti Pikkujämsä

Löytöretki metsään / Matti Pikkujämsä

Sukellus satumetsään

Metsässä saamme tavata variksen ohella mm. metsähiiren, ketun ja käpytikan, metsäsittiäisen, käpyhiipon ja kunttamadon, hyppyhäntäisen ja limasienen. Pääsemme sukeltamaan ihastuttavaan satuun – ja samalla voimme oppia hauskoja faktoja ihan oikeasta luonnosta.

Tuntuu siltä kuin Soltorpin metsään olisi avattu maailman hienoin lasten luontokirja, kaikkien vapaasti tutkittavaksi…

 

Löytöretki metsään / Matti Pikkujämsä

Löytöretki metsään / Matti Pikkujämsä

Jatkot kotona

Koska omalla kohdallamme metsä toimii ennenkaikkea erittäin kutsuvana liikunta-areenana (eikä lasten kiinnostus aina riitä opastaulujen perusteelliseen tutkimiseen), on valtavan hienoa, että luontopolun teemoihin voi palata rauhassa kotisohvalla Löytöretki metsään -lehtisen välityksellä.

Ko. lehtisessä/verkkojulkaisussa on Soltorpin tehtävien lisäksi myös pieniä, hyödyllisiä faktatietoja metsän elämästä sekä valtava määrä leikki- ja puuhaideoita toteutettavaksi missä tahansa metsässä. Näiden ohella mukana on myös tulostettava askartelutehtävä samasta, ihanasta, punaisesta talosta, jonka tapasimme jo Soltorpissa. 🙂

 

Löytöretki metsään / Matti Pikkujämsä

 

”Metsässä tavataan! Mitähän salaisuuksia se meille vielä paljastaa…?”

 

– Johanna

 

Lisäinfoa ja -kuvia Soltorpin luontopolusta löydät Outdoor Family -blogistani!

Jos olet kiinnostunut luonto-, liikunta- tai ulkoiluaiheisista jutuista, seuraa ihmeessä Outdoor Familyä myös Instagramissa ja Facebookissa!

 

Kiitos Hupsistarallaa-blogille, että löysimme tämän uuden luontopolun!

 

Matti Pikkujämsä / Lasten luontopolku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *