Purnu on ihana. Purnu on hurmaava. Purnu on laadukas. Purnu on leppoisa. Purnu on pelkkiä positiivisia adjektiiveja – toinen toisensa perään.

Orivedellä sijaitseva Taidekeskus Purnu on ihan ehdoton retkikohde jokaiselle taidetta arvostavalle perheelle! (Kuten kirjoitin myös pari vuotta sitten.)

 

Purnu
Suurella hevosella saa ratsastaa!

 

Siellä se sijaitsee keskellä kauneinta pirkanmaalaista ympäristöä, kimmeltävän Längelmäveden rannalla. On ruohokenttää ja uimarantaa, grillipaikkaa ja savusaunaa, hiekkalaatikkoa ja kahvilaa. On Aimo Tukiaisen 60-luvulla rakennuttamat ateljee- ja näyttelytilat. On vanhoja hirsitaloja. Ja ennenkaikkea maamme tämän hetken ykköstaidetta.

 

Taidekeskus Purnu
Purnusta löytyy useita erillisiä näyttelyhalleja.

 

Taidekeskus Purnu
Paviljonki 5:stä kurkistaa mm. Leena Nion ristipistomaalaus…

 

On ihan mahtavaa, miten Purnu on onnistunut nostamaan taiteellisen tasonsa ihan huippuun. Jos nimittäin samassa näyttelyssä on esillä mm. Miikka Vaskolaa ja Camilla Vuorenmaata, Niko Luomaa ja Grönlund-Nisusta, ei todellakaan puhuta mistään toritason kesänäyttelystä. Ei siis todellakaan.

Oikeastaan on jopa aika uskomatonta, että vanhoissa, peltojen keskellä sijaitsevissa lautarakennuksissa tosiaan voi nähdä tällaisen kattauksen kotimaista nykytaidetta. Jättisuositus! (Kiitos kuraattorit Eerika Malkki ja Jari Granholm! Kiitos Purnu!)

 

Purnu / Camilla Vuorenmaa
Camilla Vuorenmaa: Focal Point, 2015

 

Miikka Vaskola / Purnu
Miikka Vaskolan teokset voi nähdä käänteisinä kuvina oman puhelimen avulla.

 

Niko Luoma / Purnu
Niko Luoman analogisia valokuvia.

Aktivointikysymyksiä lapsille

Ja on myös ihan loistavaa, että tänä vuonna Purnun kesänäyttelyn yhteyteen oli laadittu lapsille omia aktivointikysymyksiä, joiden avulla ainakin omat poikamme sai poikkeuksellisen helposti innostumaan taiteen tutkimisesta.

Niko Luoman huikeiden valokuvien äärellä sai esimerkiksi tutkia, mitä tapahtuu, kun punainen sekoittuu keltaiseen. Sirpa Hynnisen ja Vesa-Ville Saarisen vaikuttavan Kesätyö-installaation kohdalla kysytään, mitä jalkapallokentällä tapahtuu.

Entä löytyykö Leena Nion upeasta ristipistomaalauksesta pellen pää? Missä paikassa Camilla Vuorenmaan teoksissa näkyvät henkilöt työskentelevät? Mitä Radoslaw Grytan tuoleista puuttuu? Entä mitä Jan Jämsenin videossa tapahtuu? Mistä teoksesta pidit eniten ja miksi? Entä mitä teosta et oikein ymmärtänyt?

(Alle kouluikäisille ja kouluikäisille löytyy omat paperinsa. Kannattaa kysyä näitä henkilökunnalta, jos kukaan ei huomaa antaa niitä teille!)

 

Leena Nio / Purnu
Leena Nio: Loop, 2017

 

Taidekeskus Purnu 2018
Kysymyspaperit innostavat lapsia tutustumaan taiteeseen.

 

 

Hynninen-Saarinen / Purnu
Sirpa Hynninen ja Vesa-Ville Saarinen: Kesätyö, 2018

 

Camilla Vuorenmaa / Purnu
Camilla Vuorenmaalta on näytteillä maalauksia niin puulle kuin kankaallekin.

 

Jan Jämsen / Purnu
Jan Jämsénin fraktaalianimaatio kiehtoo.

 

Paula Ollikainen / Purnu
Paula Ollikaisen taidetta Paviljonki 4:ssä.

 

Purnussa
Lasten suosikki oli Grönlund-Nisusen Unstable Matter (2013).

Myös opastuksia ja työpajoja lapsille

Ja Purnu tarjoaa lapsille(kin) myös muuta. Joka perjantai klo 16-16.45 on lasten oma Taidepolku-opastus ja lauantaisin klo 12-15 Lapsi-aikuinen työpajoja eri teemoilla. Esimerkiksi huomenna (21.7.) saa taiteilla kuvataiteilija Laura Lehtisen opastuksella ja viikon päästä (28.7.) on mahdollisuus tehdä linopainantaa taidegraafikko Ilona Raipalan ja Marius Olsenin ohjauksessa.

 

Työpajat / Purnu
Lapsi-aikuinen työpajoja lauantaisin klo 12-15

 

Lisäksi rannassa lämpiää savusauna aina maanantaisin ja perjantaisin. (Naiset ma klo 15-17, pe klo 14-15.30 ja miehet ma klo 13-15, pe 15.30-17.) Ja tänä viikonloppuna (21.-22.7.2018) Purnussa on myös mm. SuviDesign-tapahtuma klo 11-18!!

Ihanasta luhtikahvilasta saa ostaa juomia ja pientä purtavaa (mikä tarkoitti meidän kohdallamme eilenkin jätskejä), ja rannasta löytyy grilli- ja eväspaikkojen lisäksi myös hiekkaranta!

 

Hiekkaranta / Purnu
Hiekkaranta ja liukumäki! (P.S. Ainakaan vielä eilen rannalla ei näkynyt yhtään sinilevää…)

 

Purnu / hiekkalaatikko
Purnusta löytyy myös hiekkalaatikko.

 

Purnu
Ja savusauna ja grillipaikka!

 

Savusauna / Purnu
Savusauna lämmitetään maanantaisin ja perjantaisin.

 

Grillipaikka / Purnu
Grillipaikalta löytyy isot pöydät varjojen alta.

 

Kahvila / Purnu
Jätskit kuuluvat olennaisena osana meidän Purnu-päivään!

 

Taideriihi / Purnu
Taideriihessä on esillä Aimo Tukiaisen veistoksia, luonnoksia ja mitaleja.

 

Taideriihi / Purnu
Aimo Tukiaisen Taideriihi

 

Suuren suuri suositus! Tämä on ehdottomasti yksi suosikkipaikoistani!

– Johanna

 

Lue myös kahden vuoden takainen juttuni Purnusta!

Ja seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Taidekeskus Purnu, TOISTO-näyttely, avoinna päivittäin 17.6.-12.8.2018 klo 11-18, perusliput 11 € (sis- luettelon), lapset 0 €, Mustasaari 63, 35100 Orivesi, www.purnu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *