Lasten taidekirja ja suuri kirja-arvonta (eli Tutki ja tee taidetta ja Etana Editions -kirjoja)

Inspiroiva kirjauutuus & suuri kesäarvonta! (Voita 5 loistavaa lastenkirjaa!)

Esittelyssä ihan loistava uutuuskirja! Ja arvottavana viisi ehkäpä maailman ihaninta lastenkirjaa!

 

Tutki ja tee taidetta / Etana Editions

 

Etana Editionsin kustantama Tutki ja tee taidetta on poikkeuksellisen inspiroiva uutuuskirja. Se sisältää useita hauskoja taideideoita ja herättelee samalla pohtimaan taiteen merkitystä. Lisäksi se antaa tiiviin pikakatsauksen alan eri tekniikoihin. Suuri suositus!

 

Tutki ja tee taidetta / Etana Editions

Claudia Boldtin ja Eleanor Meredithin Tutki ja tee taidetta -kirjassa ei tehdä muovailuvaha-askarteluja pelkän puuhastelun vuoksi, vaan niiden kautta pohditaan esimerkiksi ilmastonmuutosta. Tässä kirjassa ei myöskään askarrella dinosaurusmaailmaa ihan vaan ajankuluksi, vaan taustalla on ajatus oman unelmahuoneen pohtimisesta.

 

Tutki ja tee taidetta / Etana Editions

 

Tutki ja tee taidetta innostaa luovuuteen ja ajatteluun. Se kannustaa pohtimaan omia toiveitaan, mieltymyksiään ja ominaisuuksiaan. Se kehottaa miettimään, mitä haluaisi muuttaa ja mitä voisi tehdä toisin.

Toki kaikki kirjan hauskat ideat voi toteuttaa ihan vaan sellaisinaan, ilman sen syvempiä ajatuksia, mutta kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös kirjan pienet, sarjakuvamaiset info-osiot, ammentaa inspiraatiota mukana olevista taideteoksista ja heittäytyä todelliseen luovuuteen.

 

Tutki ja tee taidetta / Taidekirja lapsille

 

Tutki ja tee taidetta antaa pienen katsauksen niin maalaamiseen, veistämiseen kuin kuvittamiseenkin,  pukusuunnitteluun, rakentamiseen ja valokuvaukseen. Lisäksi se sisältää myös paperin leikkaamista ja yhdessä tekemistä – sekä kertoo näidenkin historiasta (ihanan tiiviisti).

Tämä on todellinen unelmakirja – niin pienten lasten kanssa toimiville aikuisille kuin koululaisten omaksi, kivaksi kesätekemiseksi. Suuri suositus! Tämän kirjan parissa me taidamme tulla toteuttamaan omien lasteni kanssa oman, hauskan ”kesäleirimme”. 🙂

 

Tutki ja tee taidetta / Lasten taidekirja

 

Voita viisi itse valitsemaasi kirjaa!

Sain Tutki ja tee taidetta -kirjan Etana Editionsilta tutustuttavaksemme. Samalla sain ihan mielettömän mahdollisuuden arpoa lukijoideni kesken viisi (5) vapaavalintaista, Etana Editionsin kustantamaa kirjaa!!!

Ja nämähän eivät siis ole ihan mitä tahansa kirjoja, vaan ehkäpä maailman ihanimpia teoksia. Joukkoon lukeutuvat viime syksyn kauneimmaksi lastenkirjaksi arvioimani Pallen & Monkon kumma päivä (Jenni Rope), aivan mielettömän upea Tuhat ja yksi otusta (Laura Merz) ja esimerkiksi pari vuotta sitten Habitaressa ihastuttanut Talo kulman takana (Jenni Erkintalo ja Réka Király).

 

Arvonta / Etana Editions

 

Etana Editons on pieni, vuonna 2014 perustettu lastenkirjakustantamo, joka on tunnettu visuaalisesti upeista ja sisällöllisesti moniulotteisista kirjoistaan. Useat Etana Editionsin kustantamat kirjat ovat keränneet arvostettuja kuvitus- ja lastenkirjapalkintoja – enkä yhtään ihmettele. Nämä kirjat ovat yksinkertaisesti ihania (kuten olen monta kertaa aikaisemminkin todennut).

Voit osallistua viiden (5) itse valitsemasi kirjan arvontaan jättämällä alla olevaan kommenttikentään minkä tahansa viestin viimeistään maanantaina 11.6.2018 klo 21.00.

(Jo yksi sana riittää, mutta voit myös kertoa kommentissasi vaikkapa, minkä / mitkä kirjat juuri sinä haluaisit saada itsellesi.)

Yksi kirjavaihtoehdoista on luonnollisesti tämä uusi Tutki ja tee taidetta. Muut valittavina olevat kirjat löydät Etana Editionsin omilta verkkosivuilta.

Arvonta suoritetaan maanantai-iltana 11.6.2018 ja voittajalle ilmoitetaan asiasta sähköpostitse. Voittajan tulee ilmoittaa kirjatoiveensa ja postiosoitteensa viimeistään torstaina 14.6.2018.

Hurjasti onnea arvontaan!

Ja vielä lisävinkki: Etana Editionsin Studiokaupassa on käynnissä superale! Kaikki kirjat saa 40 % alennuksella 21.6.2018 asti!! Kauppa sijaitsee osoitteessa Kapteeninkatu 1C, 00140 Helsinki ja se on auki ti-to klo 14-17.

 

Laten taidekirja: Tutuki ja tee taidetta (Etana Editions 2018)

 

Ihania taide- ja lukuhetkiä!

– Johanna

 

P.S. Lue kaikki Etana Editionsin kirjoja koskevat juttuni:

P.P.S. Kaikki kirjavinkkini löydät osoitteesta taidekoti.com/category/kirjavinkit/.

P.P.S. Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

123 Comments

 1. Kukka

  Hienoa, että lastenkirjoihinkin on tullut nykyään hieman muutosta! Nuo taidekirjat vaikuttavat mielenkiintoisille!

  Arvonnan kirjavalinnoista kiinnostaa eniten ”tutki ja tee taidetta”.

  Ihanaa kesäkuun alkua!

 2. 6tytönäiti

  Ihanan näköisiä kansia kirjoissa,oikein kutsuu lukemaan. Eniten kiinnostaisi tuhat ja yksi otusta 😊

 3. Sonja

  Näyttääpä ihanan värikkäiltä nuo kirjat 😘Tutki ja tee taidetta vaikuttaa mielenkiintoiselta kuten myös Pieni suuri tarina ystävyydestä.

 4. Riikka

  Etena Editionsin kirjat on ihania! Meillä jo muutama onkin. Tutki ja tee taidetta on hankintalistalla.

 5. Amanda

  Taidekirja vaikuttaa tosi kiinnostavalta! Siitä saattaisi saada intoa myös omiin taiteiluihin 🙂

 6. Sanni

  Siis aivan ihania nuo kirjat, rakastuin kyllä ihan ensisilmäyksellä. Niin värikkäitä ja kauniisti kuvitettuja kirjoja. Tuhat ja yksi otusta kirja vaikutti niin mielenkiintoiselle, että se on kyllä aivan pakko hankkia jossakin vaiheessa itselle.

 7. HannaK

  Ihana kirja ja muutkin aivan mahtavia! Tämä eskariope käyttäisi töissä erittäin mielellään!

 8. Mervi

  Olen seurannut tätä blogia ammatillisessa mielessä jo useita vuosia ja saanut paljon vinkkejä ja ideoita päiväkodin taidekasvatukseen mutta parasta antia ovat ehkä olleet juuri nämä kirjaesittelyt ja tämänkertainen vaikuttaisi olevan ihan helmi lastentarhanopettajalle 😊 (toki myös kotona tutkitaan ja taiteillaan lasten kanssa joka päivä)

 9. Saara

  Pitää alkaa orientoitua jälleen varhaiskasvatuskentälle – töihin paluu häämöttää. Tällaiset eväät olisi hyväksi!

 10. Annika Nikula

  Olis tosi hyödyllinen mulle töihin! Voitais yhdessä lasten kanssa tutkia, miettiä ja ihmetellä mitä tehtäisiin! ☺️ Toivotaan että onni potkaisee! 🐎

 11. JonnaTee

  Ilahduttaisin ja yllättäisin työpaikan lapsia uusilla kirjoilla kyllähän taidepäiväkodissa taide kirja pitää löytyä :)jaettu ilo on moninkertainen ilo 🙂

 12. Salla

  Voi miten ihanan näköisiä kirjoja! Olisipa upeaa voittaa, Etana editions on vielä tuntematon meidän perheelle.

 13. Margarita

  Nää ois töissä loistavia, mutta pakko myöntää, että visuaalisuudellaan ja ideoillaan hivelevät myös ihan itseäni.

 14. Anu Hujanen

  Oi, onko kiinnostavampaa kuin lastenkirjauutuudet! ❤ Toivomme pienen lukutoukkamme kanssa uusia elämyksiä.

 15. Niina

  Ehdottomasti kiinnostaa tuhat ja yksi otusta -kirja. Pääsisi lasten kanssa tutkimaan maailman ihmeellisiä tietoja eläimistä 😊

 16. Sanna Viberg

  Todella mielenkiintoisen tuntuisia. Pieniä tutkijoita ryhmässäni varmasti kiinnostaisi moni asia kirjoista.

 17. Krista Karhunen

  Ihanaa, että löysin tämän sivun pariin ^^
  Kiva löytää uusia ideoita ja vinkkejä lasten kanssa toimimiseen, ja mielelläni myös osallistun arvontaan! Vielä tosin en osaa sanoa mitä valitsisin…

 18. Riiti

  Omat lapset rakastavat kirjoja ja kaikkea piirtämistä sekä askartelua. Tuo tutki ja tee taidetta vaikuttaisikin hauskalta kirjalta.

 19. Sanna

  Innoissani odotan, että pääsisin hypistelemään ja selailemaan tätä kiinnostavaa uutuutta (Ja muitakin esiteltyjä teoksia.) 🙂 Töihin ja kotiin riittäisi varmasti kasapäin ideoita.

 20. Raisa K.

  Iloisia, värikkäitä kirjoja – näistä tulee varmasti hyvä mieli sekä lukijalle että kuuntelijalle 😍

 21. Satu

  Vau! Onpa mielenkiintoisia uutuus lastenkirjoja.
  Lapset kiinnostuivat ainakin Tutki ja tee taidetta, Tuhat ja yksi otusta sekä Talo kulman takana.

 22. Riitta Korppi

  Onpa hienoa että meille aikuisille annetaan tietoa taiteen tekemisestä lasten kanssa. Kiitos!!!

 23. Piia Myllykoski

  Mukana arvonnassa. Etana Editions on kyllä kiva kustantamo, kaikki kirjat, joita on luettu heiltä ovat olleet kiinnostavia. Tuo taidekirja olisi kyllä kiinnostava mutta myös monet muut.

 24. Pop

  Etana Editionsin Pop-kirja on meillä 1- ja 2-vuotiaiden lemppari, näihin muihin tutustuisin myös mielelläni.

 25. Niina Villanen

  Voi miten inspiroivia kirjoja! Tuhat ja yksi otusta ja tutki ja tee taidetta kiinnostaisivat ainakin. Luulen että näistä olisi töihin paljon apua ja nyt kohta on kotiinkin syntymässä pieni taiteilija kenen kanssa olisi ihana päästä toteuttamaan näitä.

 26. Veera

  Voi mitä kirjoja! Täällä niitä tutkittaisiin silmät pyöreinä ja taiteiltaisiin kädet kyynärpäitä myöten touhussa!

 27. katja alaja

  Valitsisin 1-v. kummilapselle luettavaa ja jotain omalle vähän vanhemmalle lapselle. Tuo taidekirja voisi olla kiva.

 28. Tiia

  Olisipa ihana kirja. Näin ainakin vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta.
  Kiitos sinulle monista ihanista ideoista joita olen saanut toteuttaa perhepäivähoitolasten kanssa.

 29. Päivi Pesonen

  Mukana arvonnassa! 🙋🏻‍♀️ En osaa valita, minkä kirjoista haluaisin. Tai joo, haluaisin kaikki!

 30. taidekoti

  Suuret kiitokset kaikille osallistumisesta arvontaan! Arvonta on nyt suoritettu, ja arpaonni suosi tällä kertaa Maija-Liisa Järvistä. Paljon, paljon onnea! Ja oikein ihanaa kesää jokaiselle! 🙂

Vastaa