Lähdetään musiikkimatkalle

 

Nuotin vieressä on paljon vapaata tilaa. 

 

Tämä lause ikäänkuin pomppasi silmiini, kun selailin eräänä maaliskuisena tiistai-iltana Facebook-päivityksiä ja klikkailin lukemaan kiinnostavia juttuja.  Nuo kuusi sanaa tuntuivat olevan kuin minulle suunnattu kutsu. Ne vaikuttivat ihanan ymmärtäväisiltä ja empaattisilta. Sellaisilta lempeän hyväksyviltä.

 

Jokaisella meistä on jonkinlainen käsitys omasta musikaalisuudestamme. Sinun ei tarvitse olla musiikillisesti poikkeuksellisen lahjakas käyttääksesi sitä osana jokapäiväiväistä tekemistä. Tärkeintä on, että itse hyväksyt oman musikaalisuutesi juuri sellaisena kuin se ilmenee. Jo se luo hyvän maaperän lasten kanssa musisoimiselle.

 

No niin. Tiukkaa tekee. Kuten olen ennenkin kertonut, musiikki on oma kipupisteeni. Se on se oppiaine, jonka kautta itsetuntoni on yritetty rytätä. Se on sellainen alue, jossa allekirjoittaneen on vähän vaikea yrittää täyttää perfektionistisia pyrkimyksiään…

Mutta eipä hätää!

 

Musikaalisuudesta ei ole olemassa yhtä kaiken kattavaa määritelmää, vaan se koostuu useista eri tekijöistä. 

 

Olen saanut käsiini Marika ja Luri Luokkalan Lähdetään musiikkimatkalle 1 ja 2 -kirjat ja levyt*, joissa on monta kannustavaa lausetta – ja sitäkin enemmän ideoita antoisien musiikkihetkien toteuttamiseen.

 

Lähdetään musiikkimatkalle 2

Lähdetään musiikkimatkalle 1

Paljon ideoita musiikkiretkiin

Nämä kirjat ja levyt ovat erittäin monipuolinen opaspaketti ”soiville poluille ja rytmikkäille reiteille”.

Lähdetään musiikkimatkalle 1 -levy sisältää 14 Luokkaloiden säveltämää ja sanoittamaa lastenlaulua, ja kirjasta löytyy kunkin laulun sanat ja nuotit sekä paljon erilaisia leikki- ja toimintaideoita kuhunkin lauluun liittyen.

Lähdetään musiikkimatkalle 2 -levyltä puolestaan löytyy instrumentaaliversiot kaikille 14:lle ykköslevyn laululle. Kirjassa on yli 60 sivua lisämateriaalia erilaisiin rytmiharjoituksiin, rentoutukseen, hiljentymiseen, satuhetkiin ja mm. lorutteluun.

Molempien kirjojen ja levyjen kuvitukset ovat Petronella Grahnin käsialaa.

 

Lähdetään musiikkimatkalle 2

Täydellinen paketti varhaiskasvattajille

Tällaisen tavallisen äiti-ihmisen on aluksi jopa hitusen vaikea tarttua Musiikkimatkojen runsaaseen ideapaljouteen – mutta voi että, millaisia mahdollisuuksia nämä kirjat ja levyt tarjoavatkaan! Niistä riittää ammennettavaa hyvin pitkäksi aikaa, ja jos työskentelisin päiväkodissa tai vaikkapa kerho-ohjaajana, tulisi Musiikkimatka-materiaaleista varmasti uusi suosikkini. Ihan hitti!

Nämä Musiikkimatka-tuotteet on koostettu niin, ettei muuta musiikkimateriaalia välttämättä juurikaan tarvita. Ne on laadittu sellaiseksi hyväksi, helpoksi ja houkuttelevaksi kokonaisuudeksi, jota jokaisen kasvattajan on kätevä hyödyntää omassa työssään.

Kunkin yksittäisen laulun ympärille annetaan valmiita rytmi- ja musiikkileikki-ideoita, mutta lisäksi myös paljon muita vinkkejä.

Miten olisi esimerkiksi taskulamppuleikki tai varjoteatteri kolmen kummituksen kanssa? Tai räsymattomaalaus ja kadonneiden värien metsästys Värilaulun tahdissa? Tai ihmeellisen aparaatin rakennus? Tai jääpuikkoboordin teko?

Musiikkimatka-tuotteista näkee, että Marika Luokkala on työskennellyt musiikkikasvatuksen lisäksi myös lastentarhanopettajana. Häneltä löytyy osaamista ja tietoa, ideoita ja innostusta.

 

Lähdetään musiikkimatkalle

Syksystä kevääseen

Musiikkimatka noudattelee lukuvuoden kiertoa. Se alkaa syksyisistä lauluista ja kulkee kummitusteeman kautta pakkaspäiviin ja jouluun. Kevät tuo mukaan mm. värit ja rantaelämän, ja mukana on myös mm. loistava Siivouslaulu sekä innostava Eskarirock.

Arvaa vaan, tuleeko tuo jälkimmäinen soimaan ja paukkumaan meillä koko kesän – kun uusi, innokas eskarilaisemme valmistautuu tulevaan syksyyn? 🙂 Ja arvaa vaan, onko täällä meillä äitikin taas innostunut paukuttamaan kattilankansia ja vetämään rokkariperuukin päähänsä…? 😉

 

Lähdetään musiikkimatkalle

 

Musiikin, satujen, tarinoiden ja leikkien taikuutta ei lapsen maailmassa voi koskaan olla liikaa.

 

 

Innostavaa musiikkimatkaa!

– Johanna

 

Lisäinfoa ko. tuotteista löydät osoitteesta www.musiikkimatka.fi.

Lähdetään musiikkimatkalle -setit (sis. kirja ja levy) maksavat parhaillaan 38 € /kpl (norm. 49 €). Molemmat kirjat ja levyt saa juuri nyt yhteishintaan 75 € (norm. 85 €).

 

* Olen saanut Musiikkimatka-materiaalit tutustuttavaksemme veloituksetta.

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *