Palkittu tarinankerrontasovellus innostaa lasta luovuuteen

Jos olet miettinyt, mikä voisikaan olla poikkeuksellisen hauska ja kehittävä lasten digisovellus, tässä on yksi erinomainen vastaus: piirtämiseen ja tarinoiden luomiseen kannustava Toontastic 3D!

 

Toontastic 3D / Digitaalinen sovellus lapsille

 

Suhtaudun itse hitusen varauksellisesti iPadin ja muiden koneiden aktiivikäyttöön, mutta voi että, mitä upeutta ne voivatkaan tarjota, jos vaan löytää niiden parhaita juttuja. 🙂

Olen aikaisemminkin kirjoittanut animaatioista, joita olemme tehneet lasten kanssa (ks. poikieni ensimmäiset animaatiot ja pääsiäisvideo). Olen myös kertonut mm. ihastuttavasta, Kaisa Happosen ja Anne Vaskon satukirjaan pohjautuvasta, Mur-sovelluksesta. Viime viikolla löysimme uuden hittisovelluksen, Toontastic 3D:n.

 

Toontastic 3D / Digitaalinen sovellus lapsille

Innovatiivinen sovellus innostaa tarinan kerrontaan

Kyseisen sovelluksen avulla voi helposti piirtää, animoida ja luoda omia tarinoitaan. Tarjolla on valmiita pohjia ja hahmoja, joista voi valita mieleisiään omiin animaatioihinsa, mutta sovelluksen avulla pystyy myös piirtämään omia hahmojaan ja maailmojaan. Näitä voi myös yhdistellä, ja valmiiksi piirrettyihinkin hahmoihin pystyy liittämään esimerkiksi omat kasvonsa.

Sovelluksessa opastetaan onnistuneeseen draaman kaareen, ja lasta kannustetaan kertomaan ja kuvaamaan mitä mielikuvituksellisempia tarinoitaan. Hahmot saa liikkumaan sormen avulla ja niiden puheeksi tulee lapsen/lapsien omat äänet. Mukaan voi myös valita mm. musiikkia.

Niin hienoa! Niin hauskaa! Niin kivaa!

 

Toontastic 3D / Digitaalinen sovellus lapsille

Täydellistä puuhaa pienille toipilaille

Meillä nuorinkin influenssatoipilas (4v.) vietti viime viikolla useita hetkiä nauhoittaen omia Toontastic-tarinoitaan, ja ko. sovelluksen ansiosta pystyin itsekin hyvällä omallatunnolla antamaan hänen puuhata iPadin kanssa.

Suurta iloa lapsen mielessä lisäsi myös se, että valmiit animaatiot voi nimetä mieleisikseen, ja ne saa katsoa automaattisesti lopputeksteineen päivineen – ihan kuin oikeat elokuvat. Oli ihanaa, että ruudulla näkyi elokuvan ohjaajana lapsen oma nimi ja samalla koneesta raikuivat suuret aplodit. 🙂

 

Toontastic 3D / Digitaalinen sovellus lapsille

Toontastic 3D / Digitaalinen sovellus lapsille

Kansainvälisesti palkittu sovellus

Sekä minä että kaikki lapseni ihastuimme tähän teknisesti vaikuttavaan sovellukseen poikkeuksellisen paljon. Mutta emme suinkaan ole ainoita, joihin Toontastic on onnistunut tekemään vaikutuksen. Toontastic 3D nimittäin palkittiin mm. viime keväänä Bolognan lasten kirjallisuuden messuilla yhtenä BolognaRagazzi Digital Award -voittajana.

Ko. palkinto on osoitus laadukkaasta ja innovatiivisesta sisällöstä nuorelle yleisölle. Kilpailun neljä kansainvälistä tuomaria arvioivat keväällä 2017 yhteensä 152 ehdotusta 32 maasta ja valitsivat näistä kolme voittajaa. Ja yksi oli siis juurikin tämä Googlen Toontastic. (Lue lisää esim. Monilukutaito-sivustolta.)

 

Toontastic 3D / Digitaalinen sovellus lapsille

 

Toontastic 3D / Digitaalinen sovellus lapsille

 

Vaikka meillä on jo syntynyt useita, toinen toistaan hienompia elokuvia, taidamme olla ehtineet hyödyntää vasta osan ohjelman tarjoamista mahdollisuuksista. (Ja kyllähän fakta on se, ettei kaikissa lastemme tekemissä tarinoissa suinkaan ole vielä hajuakaan mistään oikeaoppisista draaman kaarista tai muista hienouksista… 😉 )

Mutta tulemme aivan varmasti perehtymään ko. ohjelmaan vielä monta kertaa! Tämä on ehdottomasti ihan loistoappi. 🙂

– Johanna

 

Toontastic 3D löytyy Google Playstä ja App Storesta, ja täältä löytyvät sovelluksen omat verkkosivut.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

One Reply to “Palkittu tarinankerrontasovellus innostaa lasta luovuuteen”

  1. […] P.S. Lue myös juttuni tarinankerrontaan innostavasta Toontastic 3D -sovelluksesta! […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.