Tässä pikavinkki kaikille niille, jotka ihailevat upeaa pääsiäisaurinkoa sisätiloissa pienten flunssapotilaiden kanssa!

 

QuiverVision / Värityskuvat

 

Sillä aikaa, kun muu perheemme lähti retkeilemään merenrantaan, nukkuu yksi lapsistani vieressäni 39 asteen kuumeessa. Taas. Valitettavasti.

Tämä tilanne kuitenkin innoitti itseäni kirjoittamaan pikaisen blogijutun siitä hauskasta puuhasta, jota teimme noin kuukausi sitten silloisten toipilaideni kanssa: QuiverVision-sovelluksesta, jonka avulla värityskuvat näyttävät heräävän eloon. 🙂

(Poikieni päiväkodin viime päivien potilasmääristä päätellen monissa muissakin kodeissa on nimittäin tälläkin hetkellä pieniä potilaita… Ja osan voimat alkavat varmasti jo kaivata jotain kivaa, kevyttä sisäpuuhaa… Toivottavasti tästä vinkistäni on iloa ainakin jollekin!)

 

Quiver Vision / Värityskuvat Quiver Vision / Värityskuvat

Klassista väritystä ja nykyaikaista teknologiaa

Tässä kivassa puuhassa yhdistyvät klassinen väritys ja nykyaikainen teknologia. Verkkosivulta www.quivervision.com pystyy tulostamaan kivoja värityskuvia, jotka voi värittää aivan tavalliseen tapaan. (Valittavana on useita ilmaiskuvia, mutta myös monia maksullisia.)

Kun kuva on väritetty, sen saa ”elämään” seuraavasti: Lataa puhelimeen tai tabletille GuiverVision-sovellus (App Storesta, Google Playstä tai Amazonista). Aseta näyttö väritetyn kuvan yläpuolelle siten, että koko kuva näkyy ruudulla, odota hetki ja – voilá – hahmo muuttuu kolmiulotteiseksi ja alkaa liikkua.

Joillain kuvilla pystyy myös ns. pelaamaan, eli yksinkertaisimmillaan linnun saa nappaamaan madon, krokotiilin potkimaan palloa ja tulivuoren purkautumaan jne. Mitä enemmän kuvasta värittää, sitä enemmän siitä myös alkaa elää!

Oheisesta videosta näkee kivasti, mistä on kyse (ja miten innoissaan lapset voivat tästä olla):

 

 

Luulenpa, että meillä tulee taas tällekin puuhalle käyttöä lähipäivinä… 🙂 Eilen nimittäin täällä ehdittiin jo muovailla taikahiekkaa ja Mad Matter -massaa, tehdä Hama-helmikuvioita ja mm. askarrella mitä erilaisempia pääsiäiskuvia (siis ennen kun kuume vei kaikki voimat…)

Ja voipi olla, että lähipäivinä ainakin meillä tulee (pääsiäispuuhien, kirjojen yms. ohella) tarvetta myös monille muillekin kivoille ja helpoille sisäpuuhille, kuten Tiedetempuille, Toontastic-sovellukselle, Stop Motion -animaatioille tai vaikkapa Super Simple Songs -lauluille.

 

QuiverVision / Värityskuvat

 

Pikaista paranemista kaikille pienille ja isoille potilaille! Ja aivan ihanaa pääsiäistä ihan kaikille! Ehkäpä suklaamunat auttavat myös vointiin… 😉

– Johanna

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *