Parin viikon päästä Helsingin Kaapelitehtaalla on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä lapsille suunnattuja, korkeatasoisia tanssiesityksiä – niin Suomesta kuin ulkomailtakin!

Tuolloin 17.-21.4.2018 järjestetään nimittäin Tanssiteatteri Hurjaruuthin isännöimä Ruutia!-tanssifestivaali, jonne saapuu esiintyjäryhmiä mm. Italiasta, Espanjasta, Ranskasta ja Belgiasta.

Ainutlaatuisen näistä festareista tekee mm. se, että samoja esityksiä tullaan tuskin näkemään Suomessa heti toistamiseen. Ja poikkeuksellista on myös se, että yhden viikon aikana on mahdollista nähdä näin monta ja näin laadukasta tanssiesitystä. Ja vieläpä lapsille tehtyjä! Ja jopa sellainen, joka sopii jo 2-vuotiaille taaperoille! (Näitä ei nimittäin normaalisti ole liiemmin tarjolla…)

 

Odotettavissa loistava festariviikko!

Jos miettii historiallisesta perspektiivistä, ei ”ainutlaatuinen” kuitenkaan ole ehkä se kaikkein kuvaavin termi. Ruutia!-festaria on nimittäin järjestetty jo yli 20 kertaa!! Kyse ei siis ole mistään nopeasti kasatusta produktiosta, vaan ammattitaitoisesta kokonaisuudesta, jonka taustalla on vuosien (ja siis jopa vuosikymmenten!) kokemus. Vaikka itselläni ei suinkaan ole vielä näin ennakkoon mitään kokemusta tämänvuotisista esityksistä, voinen siis luottaa siihen, että luvassa on ihan huikea viikko. 🙂

Itse olemme aikaisemmin osallistuneet lasteni kanssa satunnaisiin Ruutia!-esityksiin, mutta tänä vuonna harkitsen jopa todellisen festariviikon toteuttamista. Siis sellaista, että näkisimme kaikki viisi kansainvälistä esitystä! 🙂 Tämänvuotisen Ruutia!-festarin ohjelmistosta on nimittäin aika vaikea valita vain yhtä suosikkia…

Tutustuttuani ohjelmistoon, päätin kuitenkin listata tähän viisi kategorisointia, jotka saattavat auttaa omaa esitysvalintaanne. (Jos siis ette päädy viettämään kaikkia viittä päivää Kaapelitehtaalla… 🙂 )

 

1. Kaikkein pienimmille

Jos seuralaisesi on vasta 2- tai 3-vuotias, valinta on helppo: espanjalaisen DA. TE Danzan Cuál es mi Nombre…? ! Tämä esitys on tarkoitettu kaikille yli 2-vuotiaille. Siinä pohditaan oman nimen ja identiteetin muovautumista, sekä yhdistellään herkkyyttä, kauneutta ja veikeää lystikkyyttä.

Sohva muuntuu junaksi ja matto peiliksi, liikkuvasta ruohosta tulee vuori. Tarvitsemme vain mielikuvituksemme ja ystävän, jonka kanssa voimme jakaa unelmamme…

Esitys on mahdollista kokea perjantaina 20.4.2018 klo 10 Hurjaruuthin näyttämöllä. Kesto on n. 45 minuuttia.

 

Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille

2. Koko perheelle

Jos haluatte viettää koko perheen voimin unohtumattoman taide-elämyksen, voisi valinta olla lauantaina 21.4.2018 klo 13 esitettävä Koirat, apinat ja maapähkinäpelto. Tämä on quinealaisen N’Fanly Camaran ja suomalaisen Outi Kallisen esitys, jossa afrikkalainen tanssi yhdistyy tarinankerrontaperinteeseen. Siinä koirat ovat ryhtyneet maanviljelijöiksi, mutta apinat haluavat anastaa heidän herkkunsa…

Esitys kestää n. 45 minuuttia, ja sen jälkeen järjestetään myös kaikille avoin tanssi- ja musiikkityöpaja Hurjaruuthin näyttämöllä.

 

Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille

 

3. Visualisteille

Italialaisryhmä TOP:n Panda’s Home kuulostaa juuri sellaiselta esitykseltä, jota uskon omien silmieni rakastavan! Ryhmän kerrotaan olevan tunnettu nimenomaan upean visuaalisista teoksistaan, joissa nykytanssi ja uusi interaktiivinen teknologia yhdistyvät saumattomasti.

Panda’s Home -esityksessä kuljetaan pandan jalanjäljissä matkalle Kiinan kulttuuriin ja historiaan. Vuorovaikutteisessa lavastuksessa kuvat ja äänet reagoivat tanssijoiden ja yleisön liikkeisiin – ja katsojilla on mahdollisuus osallistua yhteiseen peliin.

Panda’s Home esitetään tiistaina 17.4.2018 klo 10 ja 18 Zodiakin näyttämöllä. Sen kesto on n. 50 minuuttia ja ikäsuositus +4v.

 

Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille

4. Sulosieluille

Compagnie Actan Sons… Jardins Secrets kuulostaa juuri niin ihanan ranskalaiselta kuin ranskalaisuus on suloisimmillaan… Ranskalainen Laurent Dupont loihtii Zodiakin näyttämölle suloisen ja salaisen puutarhan, ja vie katsojat tuoksujen ja värien keskelle, aistien maailmaan. Esitys viljelee metaforia ja aistillisia kuvia sekä herättää kysymyksen siitä, voiko mielikuvitusta kasvattaa kuin puutarhaa… Tätä ei kai vaan voi jättää näkemättä… 🙂

Esitykset ovat keskiviikkona 18.4.2018 klo 18 ja torstaina 19.4.2018 klo 10. Kesto on n. 40 minuuttia ja ikäsuositus +4v.

 

 

5. Hulluille neroille ja tunteellisille humoristeille

Belgialaisen Nevski Prospektin Amen to that vaikuttaa ihan ehdottomalta esitykseltä koko perheellemme! Jos esityksessä on kaksi hullua keksijää, se ei vaan voi olla huono! 😉 Ja jos esiintyjäryhmän tavaramerkkejä ovat mielikuvitusta ruokkiva liikekieli, runollisuus, huumori ja energia, voisin uskoa kaikkien lasteni(kin) nauttivan suuresti. Ja jos esityksessä lisäksi puhutaan unelmien toteuttamisesta, todellisesta ystävyydestä ja kumppanin menettämisen tuomasta surusta, on varmaa, että se koskettaa…

Amen to that on mahdollista nähdä Zodiakin näyttämöllä perjantaina 20.4.2018 klo 18 ja lauantaina 21.4.2018 klo 15. Kesto on n. 55 minuuttia ja ikäsuositus +5v.

 

Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille

Voita liput neljälle haluamaasi näytökseen!

Liput yksittäisiin Ruutia!-esityksiin maksavat 15/12 € (päiväkoti- ja koululaisryhmille arkiaamuisin 8 €, opettaja ryhmän mukana 3 €) ja myynnissä on myös 50 euron arvoinen Festivaalipassi, jolla pääsee näkemään kaikki esitykset.

Nyt voit myös voittaa liput haluamaasi näytökseen neljälle (4) hengelle!! Sain nimittäin Hurjaruuthilta ihanan mahdollisuuden tarjota yhdelle lukijaperheelleni mahdollisuuden ilmaislippuihin! 🙂

Voit osallistua arvontaan jättämällä alla olevaan viestikenttään kommentin (voit esim. kertoa, mikä esityksistä kuulostaa mielestäsi kaikkein kiinnostavimmalta). Voittomahdollisuutesi voit tuplata kommentoimalla tätä juttua koskevaa Facebook-päivitystä myös Taidekodin FB-sivuilla (Huom! Nimenomaan siis suoraan Taidekodin omilla sivuilla, eikä niillä lukuisilla muilla sivuilla, joihin kaikki ihanat ihmiset tätä juttua toivottavasti jakavat… 🙂 )

Arvonta suoritetaan maanantaina 9.4.2018 klo 21.30, ja voitosta ilmoitetaan tämän jutun kommenttina sekä sähköpostitse suoraan voittajalle. Hurjaruuth ottaa voittajaan yhteyttä sopiakseen lippuvarauksesta. (Mieleisen esityksen voi siis valita vapaasti, mutta mikäli toivottu esitys on jo loppuunmyyty, pitää tietysti valita toinen vaihtoehto…)

 

Ihania ja antoisia tanssiteatterihetkiä! Ja onnea arvontaan!

– Johanna

 

Ruutia! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille 17.-21.4.2018 Kaapelitehtaalla, Hurjaruuthin ja Zodiakin näyttämöillä (Tallberginkatu 1A, 00180 Helsinki)

Lippuvaraukset ja tiedustelut puh. 09 565 7250 tai liput(at)hurjaruuth.fi. Peruslippuja saa myös Ticketmasterista.

Lisätietoja: hurjaruuth.fi

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

19 thoughts on “Kansainvälisiä huippuesityksiä lapsille! Voita liput Ruutia!-tanssifestareille!

 1. Amen to that kuulostaa meidän perheen jutulta! Kiitos kivoista esittelyistä 😊

 2. Olisi mukava voittaa liput, niin saisimme kokea elämyksiä vastapainona arjelle. ❤

 3. Amen to that sopisi minulle ja kolmelle lapselleni. Lauantain näytös olisi just sopiva 🙂

 4. Pojan voisin viedä synttärilahjaksi katsomaan koirat, apinat ja maapähkinäpelto

 5. Joo. Tuo vika kuullostaa meidän perheelle sopivalta.

 6. Oo! Kaikki kuulostaa ihanilta! Mutta meidän 3 ja 6 v pojat voisi innostua eniten Panda’s housesta.

 7. Panda’s Home kuulostaa upealta – sitä menisin katsomaan ystävien kanssa.

 8. Amen to that on kuin tehty 10- ja 11-vuotiaille lastenlapsillemme. Isovanhemmat nauttisivat varmasti myös esityksestä.

 9. Moikka! Panda’s home kuulostaa hienolta. Valitsisin sen 😉

 10. Valinnan vaikeus! Mutta mitä mahtavin arvonta, jossa mielelläni mukana oman karnevaalin kanssa:)

 11. Vaikea valita..mutta koirat, apina ja maapähkinäpelto vaikuttaa hauskalta

 12. Cúal es mi nombre?>> Mikä on nimeni? Espanjalais-suomalainen perhe toivoisi perheen taaperon näkevän ensimmäistä kertaa espanjalaisen esityksen 😍

 13. Koirat, apinat ja maapähkinäpelto olisi meille mahtava yhteinen elämys!

 14. Oman pesueeni veisin katsomaan mieluiten Panda’s home esitystä.

 15. Suuret kiitokset kaikille osallistumisesta arvontaan! Arpaonni suosi R:ää! Paljon onnea! Hurjaruuthista ollaan sinuun yhteydessä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *