Kuka haaveilee auringosta ja lämmöstä? Paratiisisaaren palmuista ja rantahietikoista? Sukeltamisesta kirkkaaseen mereen?

Kesästä ei ole vielä kauaakaan, mutta voi että, miten ihanan piristysruiskeen vantaalaisen Tanssiteatteri Raatikon uutuusesitys tuokaan syksyiseen sadepäivään! Se avaa ikkunan iloon ja aurinkoon. Se tarjoaa matkalipun kesään ja loppumattomaan lomaan.

Raatikon Pottuwarvas lomailee onnistuu tarjoamaan ihanan energisoivan elämyksen myös tällaiselle syksyn rakastajalle. Se saa nauramaan ja nauttimaan, ihailemaan ja rentoutumaan.

 

Pottuwarvas lomailee / Tanssiteatteri Raatikko

 

Tivolitunnelmaa rantahietikolla

Esitys alkaa jo teatterin aulassa. Sirkusprinsessa Esmeralda (Saara-Elina Partanen) kurkistaa verhojen välistä ja kutsuu meidät mukaansa. Sirkusnarri Pottuwarvas (Valter Sui) lepäilee puhallettavassa uima-altaassa ja haaveilee lomasta paratiisisaarelle palmun katveeseen…

Yhdessä heidän kanssaan pääsemme mielikuvitusmatkalle Loppumattoman Loman Tivoliin ja lämpimille rantahietikoille. Saamme nähdä kaunista tanssia ja hauskoja temppuja, huvittavaa voimailua ja höpöjä juttuja. Pääsemme sukeltamaan meren syvyyksiin ja kohtaamaan krokotiilin, ravun, meritähden ja mm. valtavan kauniita meduusoja.

Esmeralda ja Pottuwarvas tarjoilevat meille hauskan sirkusshown. On hienoa, miten he esittävät esityksessään esitystä ja saavat pienet katsojat uppoutumaan tarinaansa.

”Se oli hyvä kohta, kun se krokotiili puri sitä oikeesti, vaikka sen piti vaan esittää!”

Niinpä. Vai olisikohan sekin sittenkin ollut vain esitystä…? 😉

 

Pottuwarvas lomailee / Tanssiteatteri Raatikko

Tervetuloa mukaan!

Lapsiyleisö saa heti teatteriin saapuessaan ylleen kirkkaanväriset t-paidat. Heistä tulee osa tätä iloisen energistä esitystä. He pääsevät myös mukaan jumppaamaan omilla paikoillaan – ja arkakin lapsi saa näin mahdollisuuden kokea olleensa osa esitystä.

Halukkaat pääsevät lavalle asti.

Voi, miten ihanaa onkaan nähdä, kun pieni kolmevuotiaamme juoksee Esmeraldan ja muiden keltapaitaisten lasten kanssa pakoon puhallettua haita. Hän on mukana ja eläytyy. Hän menee siellä muiden seassa ja on tohkeissaan. Ja äiti se vasta tohkeissaan onkin!! (Ja nauraa vedet silmissä…)

Hienoa on myös se, miten seitsenvuotiaskin saadaan vedettyä mukaan mielikuvitusseikkailuun. Miten hänkin astuu kuvitteellisen karusellin kyytiin…

Satu on ihmeellistä. Teatteri on ihmeellistä. Tanssi on ihmeellistä. Niissä on taikaa. Ei tarvita kaiken maailman härveleitä. Ei mieletöntä vauhtia tai menoa. Ei oikeita lentolippuja. Tai kuukaudesta toiseen jatkuvaa lomaa.

Kun lavalla on kaksi loistavaa esiintyjää ja hitunen värikästä rekvisiittaa, on mikä tahansa mahdollista.

 

Pottuwarvas lomailee / Tanssiteatteri Raatikko

Supersankarit ja Pottuwarvas

Raatikko on siis vantaalainen lastenesityksiin erikoistunut tanssiteatteri. Se on toiminut jo vuodesta 1972, ja sillä on vuosittain noin 400 esitystä sekä yli 30 000 katsojaa. Esityksiä on mahdollista kokea Raatikon omassa teatterisalissa Vantaan Viertolassa sekä tilausnäytöksinä eri puolella Suomea.

Viime syksynä Raatikossa kokemamme Supersankarit oli aivan loistava. Ja Pottuwarvas lomailee yltää tosiaan samaan!

Nämä kaksi esitystä tosin eroavat toisistaan aika paljonkin: Supersankarit on vauhdikkaampi, Pottuwarvas lomailee aurinkoisempi. Supersankarit hyödyntää enemmän videotekniikkaa, Pottuwarvas lomailee ottaa yleisönkin lavalle. Supersankarit on jännempi, Pottuwarvas lomailee sopii vähän aremmillekin…

Pottuwarvas-uutuutta esitetään Viertolassa syys- ja lokakuussa, Supersankarit puolestaan palaa kotinäyttämölleen marras- ja joulukuussa.

 

Pottuwarvas lomailee / Tanssiteatteri Raatikko

Ilmaisia kuljetuksia ja lippualennuksia

Pottuwarvas lomailee on jo neljäs osa Narri Pottuwarpaan ja Sirkusprinsessa Esmeraldan seikkailuja. En ole nähnyt aikaisempia esityksiä. (Valitettavasti.) Mutta tämän esityksen nähtyäni en yhtään ihmettele, että saman kaksikon ympärille on kehitetty jo useampia teoksia. Ja veikkaanpa, että lisääkin tulee vielä joskus.

Uutuusesityksestä on viimelauantaisen ensi-illan lisäksi ainoastaan kaksi viikonloppunäytöstä: la 16.9.2017 klo 14 ja la 14.10.2017 klo 14. Muut esitykset ajoittuvat arkiaamuihin.

Ja päiväkotiryhmille tämä esitys onkin aivan loistava! Se on hauska ja osallistava. Siinä on sopiva ripaus jännitystä – mutta sitäkin enemmän iloa ja aurinkoa.

Ja se, mikä mielestäni on ihan huikean hienoa, on Raatikon tarjoamat, ilmaiset kuljetukset yli 10 lapsen ryhmille! (Jos itse työskentelisin päiväkodissa, pyrkisin hyödyntämään tämän ovelta ovelle tapahtuvan palvelun ihan ehdottomasti!)

Yksityishenkilönä sen sijaan kannattaa hyödyntää Raatikon tarjoama 2 euron alennus kaikille Taidekodin lukijoille. Normaalisti liput maksavat 13 € / kpl, eli nyt saat ne 11 eurolla / kpl. (Alennuksen saa koodilla Taidekoti. Kirjoita koodi tilauslomakkeen Muuta-kohtaan tai kerro se puhelimessa tilatessasi lippuja (09) 873 23 06. Alennus on voimassa vuoden 2017 loppuun ja se koskee myös Supersankarit-lippuja. Alennus ei koske ryhmävarauksia.)

 

Pottuwarvas lomailee / Tanssiteatteri Raatikko

 

Miten siis olisi aurinkoinen rantaloma reilulla kympillä? 😉 Suosittelen!

 

– Johanna

 

Lue lisää uutuusesityksestä Raatikon sivuilta.

Lue lisää Supersankarit-esityksestä vuoden takaisesta blogijutustani ja Raatikon sivuilta.

Omat lippumme on saatu Tanssiteatteri Raatikolta ja Raatikko on Taidekodin yhteistyökumppani (lue lisää). Tästä huolimatta kaikki jutussa kirjoittamani perustuu tietysti aitoihin, rehellisiin mielipiteisiini.

Jutun kuvat: Tanssiteatteri Raatikko / Matti Rajala

 

Pottuwarvas lomailee / Tanssiteatteri Raatikko

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

1 thought on “Rantalomalle reilulla kympillä! Tanssiteatteri Raatikon uutuus vie aurinkoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *