Tuleva viikonloppu on designin rakastajan unelma. Helsingissä jatkuu jo viikon pyörinyt Helsinki Design Week, ja eilen alkoi myös Suomen suurin sisustus-, huonekalu- ja designtapahtuma Habitare. Molemmat tapahtumat pursuavat vaikuttavaa designia, ja tulevien päivien aikana hellitään myös perheen pienimpiä muotoilijoita: lauantaina ja sunnuntaina Suvilahden Kattilahalli täyttyy Lasten viikonlopusta ja Messukeskuksessa pyörii Habi Kids Design School.

 

Habi Kids Design School / Habitare

Mikä Lasten viikonloppu?

Suvilahdessa (Sörnäisten rantatie 22, Helsinki) järjestettävä Lasten viikonloppu on koko perheen ilmaistapahtuma, joka on avoinna sekä lauantaina että sunnuntaina (16.-17.9.2017) klo 10-16. Tänä vuonna juhlitaan Lasten viikonlopun 5-vuotissynttäreitä ja Kattilahalli on muutettu elämykselliseksi minimaailmaksi, jossa on lukuisia työpajoja, Little Market -myyntitapahtuma sekä erilaisia keskusteluja.

Lapset pääsevät uppoutumaan muotoilun maailmaan mm. arkkitehdin, sisustussuunnittelijan ja jopa astronautin näkökulmista. He pääsevät tekemään ja kokemaan, tutukimaan ja tutustumaan.

Lasten viikonlopussa on mahdollista suunnitella mm. unelmien laivahytti ja maailman hienoimpia astioita, rakentaa jättiläiskattokruunua, suurta LEGO-labyrinttia sekä lasten universumia.

Kansallismuseon Pop-up-pajassa tuodaan muotisuunnitteluun historiallista perspektiiviä ja Hoksaus Science -pajoissa tutustutaan tieteeseen.

Lisäksi mm. Designmuseon ja Ornamon ammattimuotoilijat toimivat opettajina Muotoilun Skidiakatemiassa ja Mediakasvatus Metka opastaa minianimaatioiden tekoon.

Koko Lasten viikonlopun ohjelma löytyy täältä.

 

Mikä Habi Kids?

Habitare-messujen Habi Kids on Helsinki Design Weekin satelliittitapahtuma Helsingin Messukeskuksessa 13.-17.9.2017. Se on Habitaren ja Suomen Muotoilukasvatusseura ry:n toteuttama alue, joka keskittyy tulevaisuuden kouluihin ja oppimiseen.

Habi Kids Design School -nimellä kulkeva alue on lasten itsensä suunnittelema ”maailman mahtavin oppimisen huvipuisto”. Iloisen värikkään ja inspiroiman alueen ohjelmassa on eri-ikäisille lapsille suunnattuja protoilu-, keksimis- ja suunnittelutyöpajoja sekä leikkilaboratorioita, joissa harjoitellaan mm. luovaa ongelmanratkaisua. Lisäksi Habi Kidsin ohjelmassa on mm. haastatteluja ja puheenvuoroja (ks. ohjelma).

Habi Kidsin non stop -pajoissa on tarjolla mm. viidakkoaskartelua kiehtovassa teltassa, kollaasin koostamista kuosistudiossa, muotoilusuunnistusta sekä Napa School for Kids -värityskuvia. Alueelta löytyy myös mm. kutsuvia tyynyjä sekä ihastuttava lukunurkkaus.

Kun itse olin eilen kierrellyt jo aikani Habitaressa, tuntuivat lukunurkan virkatut nuket totisesti kutsuvan minua luokseen ja pötkähtävän kirja kädessä heidän viereensä… 🙂

Lue lisää Habitaren aukioloajoista ja esim. pääsylipuista täältä (esim. aikuiset 18 € ja alle 7-vuotiaat 0 €, avoinna mm. la-su klo 10-18).

 

Habi Kids Design School / Habitare

Habi Kids Design School / Habitare

Habi Kids Design School / Habitare

Habi Kids Design School / Habitare

 

Inspiroivaa design-viikonloppua!

– Johanna

 

Oma Habitare-lippuni on saatu Messukeskukselta. Jutun kuvat olen ottanut Habitaren Habi Kids -alueelta.

Jos haluat fiilistellä vielä viime vuodenkin Habitarea, kurkkaa vuoden takainen juttuni täältä.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Habi Kids ja Lasten viikonloppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *