Kertyykö teillekin tyhjiä pahvilaatikoita? Tai vaikka pahvisia pitsapakkauksia? Tai muuta ylimääräistä kierrätyspahvia? Tässä yksi hauska tapa hyödyntää näitä lasten taidehetkissä!

 

Pahvinaamat

 

Me veimme taas muutama päivä sitten ison kasan jätepahvia ja -kartonkia kierrätyspisteeseen, mutta tätä ennen pojat pääsivät askartelemaan hassunhauskoja kasvokuvia.

Leikkasimme pahvista yhteisvoimin erilaisia muotoja. Lapset maalasivat nämä mieleisikseen ja liimasivat ne maalatulle pohjalle. Tällä yksinkertaisella tavalla syntyi hurjan hauskoja ja söpöjä kasvokuvia. Aluksi kuvat olivat poikien omakuvia, mutta vähitellen yksi naama muuttuikin kuulemma robotin pääksi ja pienistä vaaleanpunaisista kasvoista tuli äiti vauvana… 🙂

 

Pahvinaama / pahvikasvot

Tarvikkeet

Tähän taidepuuhaan tarvitset seuraavat välineet:

Ja aina kannattaa tietysti suojata pöytä ja mielellään myös vaatteet! (Itse käytämme taidehetkissämme Ikean työpöytäsuojia ja usein myös heidän vihreitä lasten maalausessujaan.)

 

Pahvikasvot syntymässä

Pahvinaama

 

Ohjeet

Yksinkertaisuudessaan hauskojen pahvikasvojen toteutus etenee seuraavasti:

  1. Leikkaa pahvista kasvojen pohja (iso ympyrä tai halutessasi vaikka neliö).
  2. Leikkaa pahvista erilaisia muotoja silmiksi, nenäksi, suuksi, kulmakarvoiksi, hampaiksi yms.
  3. Maalaa sekä pohja että pienemmät muodot.
  4. Anna värin kuivua.
  5. Liimaa maalatut kuviot pohjaan haluamallasi tavalla. (Meillä kaikki lapset eivät malttaneet odottaa värin kuivumista ja kuvioita liimattiin myös märkinä märkään pintaan. Tämänkin onnistui ihan hyvin.)

 

Halutessaan kasvoihin voi leikata pienet silmäaukot ja tehdä niistä vaikkapa naamarin. Pahvipohjan reunoihin voi kiinnittää kuminauhan tai halutessaan vaikkapa kepin – photobooth-tyyliin. Ihan sellaisenaan pahvikasvot toimivat myös ihanan iloisena väriläikkänä esim. lastenhuoneen seinällä.

 

Pahvikasvot

Pahvikasvot

 

Muita ideoita

Jos kaipaat muitakin ideoita omakuvien tai erilaisten hahmojen tms. tekemiseen, kannataa katsoa myös mm. seuraavat juttuni:

 

Omakuvia ja muita hahmoja

 

Kaikki askartelu- ja taideideani löydät osoitteesta: taidekoti.com/category/taide-ja-askarteluideat/.

 

Iloa päivään! 🙂

– Johanna

 

P.S. Muistathan myös Konsta Shopin tarjoamat alennuskoodit kaikille Taidekodin lukijoille! Saat taide- ja askartelutarvikkeita myyvästä Konsta Shop -verkkokaupasta (www.konstashop.fi) 5 €:n ALENNUKSEN kaikista yli 50 €:n ostoksistasi alennuskoodilla TAIDEKOTI5 ja 10 €:n ALENNUKSEN yli 90 €:n ostoksistasi alennuskoodilla TAIDEKOTI10. Alennuskoodit ovat voimassa 31.10.2017 asti.

 

Ja seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Pahvinaamat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *