Hohtoa ja kimalletta uusilla sormiväreillä – soveltuvat myös kaikkein pienimmille

Hohtavat sormivärit

Kruunuja ja prinsessalinnoja, kultarahoja ja kimmeltäviä mitaleja, jalokiviä ja aarrearkkuja, hopeakylkisiä autoja ja metallinhohtoisia robotteja… Voi, mitä kaikkea ihanaa voikaan loihtia väreillä, jotka hohtavat ja kimaltavat!

 

Mucki metallinhohtoiset sormivärit

 

Saksalainen taidetarvikkeiden klassikkovalmistaja Kreul on tuonut muutama kuukausi sitten markkinoille täysin myrkyttömät, metallinhohtoiset Mucki-sormivärit. Nyt näitä uutuusvärejä on saatavilla myös Suomesta, Konsta Shop -verkkokaupasta!

Me saimme jo ennakkoon testattavaksemme tällaisen väripaketin, joka sisältää neljä hohtavaa sormiväripurkkia (kulta, hopea, vaaleanpunainen ja sininen). Tämän ansiosta meillä on viimeisten viikkojen aikana muunnettu talouspaperirullia hohtavapintaisiksi kilpa-autoiksi ja mm. puuropaketteja kimalteleviksi mitaleiksi…

 

Metallinhohtoiset sormivärit

Raketti talouspaperirullasta

Taattua laatua ja kovia odotuksia

Näiden uutuussormivärien taustalla on sama valmistaja, jonka tuotteita olen aikaisemminkin ylistänyt (eli jo vuonna 1838 perustettu Kreul).

Olin täysin myyty, kun pääsimme viime syksynä testaamaan Muckin perussormivärilajitelmaa ja tekstiilisormivärejä. Nämä olivat ihania! Näiden ns. tavallisten sormivärien avulla lapsemme ovat loihtineet lukuisia ihania maalauksia ja muita taideteoksia (ks. esim. kaksivuotiaan keilapeli). Mucki tekstiilisormiväreillä lastemme käsissä on puolestaan syntynyt mm. koristetyynyjä, leivontaessuja ja hernepusseja.

Kun saimme käsiimme uudet hohtavat sormivärit, olivat odotuksemme luonnollisestikin hyvin korkealla. 🙂

 

DIY-mitalit

 

Paksua ja joustavaa

Ensireaktioni uutuusvärien suhteen oli se, etteivät nämä ole suinkaan aivan samanlaiset kuin ns. tavalliset Mucki-sormivärit. Nämä ovat selvästi paksumpia ja joustavampia.

Siinä, missä Muckin perussormivärejä voi levittää loistavasti siveltimellä, on näiden uutuusvärien kohdalla kaikkein optimaalisinta käyttää omia sormia. (Voi niitä toki maalata myös siveltimillä tai vaikkapa vaahtomuoviteloilla ja erilaisilla lastoilla, mutta elastinen väri tuntuu levittyvän parhaiten nimenomaan sormilla.) Ja sormimaalausta erityisesti meidän kolmevuotiamme onkin antaumuksella tehnyt! 🙂

Voi että sitä riemua, mitä pieni lapsi voi saada upottaessaan kätensä väriin ja levittäessään sitä sydämensä kyllyydestä pitkin paperia. On aivan ihanaa, että tätä väriä voi tosiaan levittää turvallisesti myös omin pienin sormin.

 

Mun kädet on kultaa!

Kato, mun kädet kimaltaa!

Mun kädet on täynnä jalokiviä!

Tää on kivaa!

Saanks mä lisää väriä?

 

Mucki metallinhohtoiset sormivärit

Poikkeuksellista hohtoa täysin turvallisesti

Vaikka uutuusvärit eivät siis vastaakaan koostumukseltaan saman valmistajan ihania perussormivärejä, on niiden tuoma hohto ja kimalle jotain poikkeuksellisen hienoa. En ole koskaan aikaisemmin törmännyt sellaisiin kimaltaviin väreihin, jotka voi näin turvallisesti antaa pienten taaperoidenkin käyttöön!

Näiden metallinhohtoisten sormivärien suositusikä on +2, mutta tämä tarkoittaa sitä, että ne tosiaan soveltuvat kaikkein pienimmillekin lapsille. Tätä alhaisempaa suositusikää ei nimittäin ylipäätään ole kuulemma mahdollista saada.

Uutuusvärit ovat läpäisseet tiukat dermatologiset testit. Ne ovat myös parabeenittomia, gluteenittomia, laktoosittomia ja vegaanisia. Ja vaikka ne eivät olekaan myrkyllisiä, ei niitä tietenkään ole tarkoitettu syötäviksi. Tämän johdosta väreihin on lisätty kitkerä maku ehkäisemään turhaa maistelua.

Loistavaa on myös se, että tahrat saa pestyä käsistä ja pinnoista tavallisella vedellä ja saippualla, ja vaatteistakin ne lähtevät jo 30 asteen lämpötilassa.

 

Mucki metallinhohtoiset sormivärit

Mitä kaikkea voikaan keksiä?

Näiden sormivärein avulla voi tosiaan taikoa kierrätyspahvit mitä upeammiksi linnoiksi, kruunuiksi, aarrearkuiksi, autoiksi, raketeiksi, koruiksi, naamioiksi jne. Itse nappasimme idean talouspaperirullista tehtyihin kilpa-autoihimme täältä. (Tikkujen päitä suojaavat mustat pallot ovat silkkimassaa.)

 

Kilpa-auto talouspaperirullasta

 

Aivan ihana voisi olla myös esimerkiksi munakennoista tehty merenneito. Ja olisihan se hienoa, jos itse tehdyt soittimetkin kiiltäisivät metallinhohtoisina ja pienten merirosvojen jalokivet voisi maalata turvallisesti hohtaviksi!

Ja veikkaanpa vaan, että aika monessa kodissa maalataan tänä syksynä uusia joulukoristeitakin juurikin näillä väreillä… 🙂

 

Vessapaperirulla-auto

Alekoodi Konsta Shop -verkkokauppaan!

Mucki sormivärejä myy Konsta Shop -verkkokauppa (konstashop.fi). Taidekodin lukijat saavat heidän valikoimistaan 5 €:n ALENNUKSEN kaikista yli 50 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI5 ja 10 €:n ALENNUKSEN yli 90 €:n ostoksista alennuskoodilla TAIDEKOTI10. Alennuskoodit ovat voimassa 31.10.2017 31.12.2017 asti.

Suorat linkit sormiväreihin ovat:

Mucki metallinhohtoiset sormivärit 4×150 ml, 20,50 €, UUTUUS!

Mucki sormivärilajitelma 6×150 ml, 25 €

Mucki tekstiilisormivärit 4×150 ml, 25,50 € 

(Ko. värejä myydään myös väreittäin.)

 

Suosituspaperi sormiväritaiteiluun on:

Fabriano Accademia 200 g, 15 € (100 kpl /A4 tai 50 kpl /A3)

 

Tämä artikkeli on kaupallinen yhteistyö Konsta Shopin kanssa, mutta sen koko sisältö, mielipiteet yms. ovat tietysti omiamme. Voit lukea lisää Kosta Shopin ja Taidekodin yhteistyöstä osoitteesta taidekoti.com/konsta-shop/.

 

Hohtavia taidehetkiä!

– Johanna

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Mucki metallinhohtoiset sormivärit

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.