”Elämä ei ole hassumpaa, kun voi Rauhan kanssa asustaa ja rumpuja reilusti paukuttaa, ei hassumpaa, ei hassumpaa, ei hassumpaa…”

 

Risto Räppääjän laulukirja (Tammi 2017)

 

Tällä laululla alkaa upouusi Risto Räppääjän laulukirja. Ja tällä samalla biisillä käynnistyy myös lauantaina ensi-iltansa Espoossa saanut Risto Räppääjä ja Nuudelipää -esitys. Tämä blogijuttu on katsaus näihin kahteen hienoon, viime viikolla yleisön eteen astuneeseen Räppääjä-uutuuteen.

 

Risto Räppääjän laulukirja (Tammi 2017)

 

16 suosikkilaulua sanoineen, nuotteineen ja CD-levylle laulettuina

Risto Räppääjän laulukirjaan on koottu Räppääjä-elokuvien ja musikaalien suosituimpia kappaleita sanoineen ja nuotteineen. Mukana on kuusitoista Iiro Rantalan säveltämää ja Sinikka ja Tiina Nopolan sanoittamaa laulua. Kirjassa on myös CD-levy, jonka tahdissa voi laulaa tai harjoitella biisien soittamista.

Oman perheemme Risto Räppääjä -innostus alkoi aikoinaan televisiossa näytetystä Risto Räppääjä ja Viileä Venla -elokuvasta. Tämä onnistui tekemään poikkeuksellisen suuren vaikutuksen pieneen, herkkään poikaan…

Kyseisestä elokuvasta uuteen laulukirjaan on nostettu jopa kuusi laulua (mm. Mageet sanat, Täältä pesee ja Mä oon mä). Näiden lisäksi mukana ovat mm. Mies jolla on tunteita, Kyllä pärjätään ja Alpo-kissan kehtolaulu. Räppien rinnalla kuullaan niin Lennartin herkkä balladi kuin vaikkapa Elvin tomera Tomutuslaulu.

 

Risto Räppääjän laulukirja (Tammi 2017)

 

Cristel Rönnsin kuvittamasta Risto Räppääjän laulukirjasta välittyy se lukuisille Räppääjä-kirjoille ja -elokuville tyypillinen tunnelma, jossa hersyvän humoristisuuden kautta kerrotaan pienten (ja suurempienkin) ihmisten tunteista, ajatuksista, pettymyksistä ja toiveista. Nopolan sisrauksilla on uskomaton taito yhdistää naurettavuus ja äärimmilleen viety komedia herkkyyteen ja kauniiseen syvällisyyteen.

Tämä sama vire on aistittavissa myös espoolaisen Teatteri Hyökyvuoren Risto Räppääjä ja Nuudelipää -musiikkikomediassa.

 

Koko perheen musiikkinäytelmä Espoossa

Ehdittyämme kuunnella pari päivää uutta Risto Räppääjän laulukirjaa, pääsimme nauttimaan samoista tunnelmista ja joistain samoista lauluista myös teatterikatsomoon.

Espoon Soukassa, Pakkasmäen ulkoilmanäyttämöllä esitettävä Risto Räppääjä ja Nuudelipää on Erika Rehmosen ja Jere Hartikaisen ohjaama versio Sinikka ja Tiina Nopolan samannimisestä, vuonna 2000 ilmestyneestä kirjasta. Esitys rakentuu musiikin, huumorin ja väärinkäsitysten ympärille. Kaikki lähtee siitä, kun Rauha-tädin kirjoittama rakkauskirje päätyy vahingossa alakertaan muuttaneelle, 10-vuotiaalle tytölle…

Kyseessä on parituntinen harrastajaesitys. Lavalla nähdään nuoria näyttelijänalkuja sekä muutamia aikuisia teatterinharrastajia. Nimiroolit on annettu Niko Teperille ja Hilma Koskiselle, ja ohjaajat esiintyvät itse Rauha Räppääjän ja Lennart Lindbergin rooleissa. Ja hyvin esiintyvätkin!

On ihana katsoa esitystä, joka onnistuu pitämään otteessaan niin pienet kuin suuretkin katsojat. Esitys ei totisestikaan voi olla huono, jos sekä perheemme vanhin (42 v.) että nuorin (3,5 v.) jäsen jaksavat seurata sen alusta loppuun innoissaan. Itse asiassa on kerrassaan erinomainen saavutus saada kesä- ja harrastelijateattereita karsastava miehenikin nauramaan useaan otteeseen… 😉

 

Risto Räppääjä ja Nuudelipää / Teatteri Hyökyvuori

 

Ja vaikka itse esitys ei jostain syystä kolahtaisikaan, on hienoa aistia se into ja ilo, jota erityisesti nuoret esiintyjät saavat kokea päästessään esiintymään satapäiselle yleisölle.

Kiitos Teatteri Hyökyvuori, että tarjoatte myös lapsille ja nuorille mahdollisuuden teatterin tekemiseen! Ja kiitos, että meidänkin perheemme sai kokea riemastuttavan ja musiikintäyteisen kesäelämyksen!

Menkää ihmeessä katsomaan Teatteri Hyökyvuoren Risto Räppääjä ja Nuudelipää! Esityksiä on sunnuntaihin 27.8.2017 asti ja liput maksavat 10-15 € (Pakkasmäen ulkoilmanäyttämö, Espoonlahdentie 10, 02320 Espoo). Niin, ja väliajalla kannattaa ostaa pullat. Ne olivat erinomaisia! 🙂

 

Risto Räppääjä ja Nuudelipää / Teatteri Hyökyvuori

 

Ja kaikille innokkaille esiintyjille tiedoksi: Teatteri Hyökyvuori ottaa uusia oppilaita lastenryhmiinsä elokuun lopulla! (Nuorimpien ryhmä 3.-5.-luokkalaisille, lue lisää täältä.)

Risto Räppääjän laulukirjaan (Tammi, 2017) voit puolestaan tutustua lisää ja halutessasi myös tilata sen täältä! Ja kannattaa toki myös lukea uusin, muutama viikko sitten ilmestynyt, Risto Räppääjä -romaani, Risto Räppääjä ja väärä Vincent!

 

Risto Räppääjän laulukirja ja Väärä Vincent

 

Hersyviä musiikki-, teatteri- ja lukuhetkiä!

– Johanna

 

Teatteriliput olemme saaneet Teatteri Hyökyvuorelta. Kiitos!

Kirjat olemme saaneet Tammelta. Kiitos!

Kirjalinkit vievät Adlibriksen sivuille. Niiden klikkaaminen on täysin vaaratonta, maksutonta yms., mutta jos päätät tilata kirjat ko. linkkien kautta, Adlibris maksaa minulle pienen komission. (Sinulle tästä ei tietenkään tule mitään lisäkuluja!!) Suuret kiitokset, että päättäessäsi hankkia ko. kirjat käytät yllä olevia kirjalinkkejä  ja tuet tätä kautta Taidekodin ylläpitämistä!

Muita Risto Räppääjä -aiheisia juttujani ovat olleet: Hyvä Risto! ja Risto Räppää Espoossa

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

4 thoughts on “Viikon Räppääjä-uutuudet: laulukirja ja teatteriensi-ilta

  1. Ja sitten pikkukorjaus, joka asianosaisille on kyllä tärkeä: puhutaan harrastajateatterista ja harrastajateatterilaisista. Harrastelija on ihan jotain muuta . 🤓

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *