Kahvi / Maalausta kahvilla

Kahvinjämät muuntuvat kauniiksi maalauksiksi

Jos etsit edullista, arkista ja poikkeuksellisen kaunista maalausmateriaalia, se on tässä: kahvi.

 

Kahvi / Maalausta kahvilla

 

Tiedäthän ne jämät, jotka eivät mahdukaan kuppiin ja jäävät pyörimään pannun pohjalle? Tai sen liian pitkään seisseen tilkan, joka ei maistu enää kenellekään?

Vaikka omalla(kin) kohdallani lapsiperheaika on romuttanut tiukimmat laatuvaatimukset kahvin(kin) osalta, ei mielestäni ole edelleenkään perusteltua noudattaa isoäitini esimerkkiä ja imeä itseeni kaikkien ylijäämäkahvien kofeiineja. Jotta kahvinjämät eivät kuitenkaan valuisi karusti viemäriin, ne kannattaa hyödyntää lasten taidehetkiin. 🙂

Ja voi, miten kauniita maalauksia kahvilla syntyykään! Niin harmonisia, herkkiä ja viehättäviä. Samalla niin eläväisiä ja rauhoittavia.

 

Maalausta kahvilla

Kahvilla maalattu taideteos

 

Kuin kaunista akvarellimaalausta

Kahvi on kuin nestemäistä vesiväriä. Siveltimen voi kastaa kahvitilkkaan ja antaa värin loihtia akvarellipaperille mitä ihastuttavampia kuvioita, värialueita ja ruskean eri sävyjä. Kahviin kastetulla siveltimellä voi piirtää, laveerata ja roiskia. Sillä voi luoda jotain poikkeuksellisen kaunista, sävyjä, jotka ei synny näin luonnollisina mitenkään muuten.

Halutessaan kahvimaalauksiin voi lisätä särmää vaikkapa vesiliukoisilla vahaliiduilla, jotka leviävät kauniisti kahvin sekaan. Terävämpiä kuvioita voi kokeilla tehdä niin vedenkestävillä vahaliiduilla kuin tusseillakin.

Kahvimaalauksista voi etsiä yksityiskohtia, joita haluaa korostaa. Tai teoksiin voi piirtää lisäelementtejä ja täydennyksiä – mutta erinomaisesti ne pärjäävät myös aivan itsekseen. Kahvi riittää.

(Voit soveltaa kahvimaalaukseen vesivärimaalausvinkkejä 15 vinkkiä vesivärimaalaukseen -jutustani!)

 

Maalausta kahvilla

Maalausta kahvilla

 

Lämpöä, harmoniaa ja historiaa

Oma kuopukseni (3,5 v.) maalasi innoissaan yhden näyttävän kahviteoksen, mutta esikoiseni (vajaa 7 v.) innostui tästä taiteilusta vielä enemmän. Hän halusi maalata teoksen toisensa jälkeen. Hän teki mm. ”vanhoja kalliomaalauksia” ja suunnitteli ”ikivanhojen karttojen” loihtimista. Hän roiski ”vesipisaroita”, maalasi hiekkarantamaisemia ja taiteili niin kauniin kukkamaljakon, ettei mieheni meinannut uskoa pienen poikamme tehneen sen aivan yksinään.

 

Maalausta kahvilla

 

Itse ihastuin näihin kahvin avulla syntyneisiin maalauksiin niin valtavasti, että taidan sommitella ne kehystettyinä keittiön seinälle luomaan kaunista, harmonista, maanläheistä ja lämmintä tunnelmaa. (Kahvintuoksua nämä taideteokset eivät kuitenkaan levitä ympärilleen – ihme kyllä.)

Nautinnollisia kahvi- ja maalaushetkiä!

– Johanna

 

P.S. Kahvijämiä ja käytettyjä kahvinpuruja olemme aikaisemmin käyttäneet dinosaurusfossiilien tekemiseen. Ohjeet näihin löydät Dinoleikkejä-jutustani.

 

Maalausta kahvilla

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

Ihanaa, että tykkäät ja jaat! Kiitos!!

Vastaa