Esittelyssä kaksi kirjaa, joiden voisi luvata innostavan eri ikäiset lapset lukemisen, kirjojen ja sanataiteen pariin!

 

Karhu ja kaverit sekä Maami Mustikka

 

Jos pitäisi nimetä vain yksi lasteni tämän hetken suosikkisaduista, se olisi Eppu Nuotion Maami Mustikka. Se on yhtäaikaa hassu ja vähän jännä, yksinkertainen mutta aika omituinen. Siinä on jotain hyvin arkipäiväistä mutta samalla jotain hyvinkin erikoista. Tarina sisältää jotain niin kiehtovaa, että lapseni haluavat kuulla sen uudestaan ja uudestaan.

Maami Mustikka on yksi samannimisen kirjan seitsemästä sadusta. Kirjan jokainen tarina on kirjoitettu samalla yksinkertaisen hauskalla tyylillä, ja yhdessä ne muodostavat hienon, vuoden kiertoa noudattelevan kokonaisuuden.

 

Sanataide / satuja ja tehtäviä pienille

Ihania satuja ja monipuolisia tehtäviä

Mutta tämä kirja on myös paljon muuta. Eppu Nuotion sadut yhdistyvät sanataideopettaja Maami Snellmanin satutehtäviin ja kuvittaja Sanna Pellicionin askartelutehtäviin.

Jokaisen tarinan perässä olevat tehtävät antavat vinkkejä tarinan käsittelyyn sanataiteen keinoin. Ne tarjoavat valmiita kysymyksiä, pohdinta-aiheita, ajatuksia ja ideoita. Mukana on useita erilaisia satutehtäviä, jotka auttavat käsittelemään kirjan aiheita. Lisäksi jokaisen sadun yhteydessä esitellään jokin aiheeseen liittyvä askartelutehtävä.

 

Sanataide- ja askartelutehtäviä lapsille

 

Tämä on aivan loistava kirja! Se on suunnattu 4-8-vuotiaille, ja omat 3-, 5- ja vajaa 7-vuotiaani ovat ottaneet sen välittömästi omakseen. Muutaman kuukauden käyttökokemuksen perusteella voin suositella tätä Maami Mustikka -sanataidekirjaa ihan jokaiseen lapsiperheeseen, päiväkotiin, eskariin ja jopa ensimmäisille koululuokille!

Maami Mustikka on julkaistu vuonna 2015, ja nyt keväällä 2017 sama tekijäkolmikko on tehnyt vastaavan teoksen isommille lapsille.

 

Sanataidetta lapsille

Huippukirja innostaa alakoululaiset lukemaan, tekemään ja pohtimaan!

Jos teillä on haastetta saada 8-11-vuotiaat innostumaan lukemisesta, hankkikaa Karhu ja kaverit!! Omat testiryhmäläiseni ovat tälle kirjalle vielä hieman liian pieniä, mutta en voi olla uskomatta, etteivätkö hieman isommat alakoululaiset innostuisi tästä uudesta sanataidekirjasta.

 

Karhu ja kaverit / Tyyppi

 

Jos Sanna Pellicioni oli piirtänyt Maami Mustikka -kirjaan äärimmäisen yksinkertaisen kuvituksen, on hän uudessa Karhu ja kaverit -kirjassa ottanut käyttöönsä selvästi monipuolisemman kuvitustyylin. Kuvissa on yhtäaikaa herkkyyttä ja humoristisuutta, suloisuutta ja rosoisuutta, yksityskohtaisuutta ja veikeää yhdistelyä. Olen valtavan ihastunut.

Myös sadut ja tehtävät hurmaavat. Eppu Nuotio on kirjoittanut tarinat ja Maami Snellman laatinut sanataidepainotteiset tehtävät 9-11-vuotiaiden kokemusmaailman pohjalta. Niiden pyrkimyksenä on herättää uteliaisuutta, houkutella lapsen oma luovuus esiin ja innostaa kirjallisuuden pariin.

 

Sanataidetta alakoululaisille

 

Tarinoissa käsitellään mm. kiusaamista, yksinäisyyttä, varattomuutta ja pakolaisuutta. Nämä kaikki tuodaan esiin sellaisessa muodossa, että ne onnistuvat aivan varmasti koskettamaan jokaista lukijaa. Teksti on tehty koululaisille – houkuttelevasti ja kiehtovasti. Se on kirjoitettu heidän kielellään, heidän näkökulmastaan ja heidän maailmastaan.

Kirjan esipuheessa toivotaan, että Karhu ja kaverit -kirjasta tulisi:

 

alakouluikäisten sanataidekasvatuksen perusteos, joka innostaisi kouluikäisiä lapsia kiinnostumaan lukemisesta ja kirjallisuudesta sekä houkuttelisi heidät paitsi lukemaan myös kutomaan omia tarinoitaan, luomaan uutta kertoen, kirjoittaen, piirtäen, näytellen, kuvaten, tanssien, muovaillen, veistäen, laulaen, etsien, eksyen ja löytäen.

 

Jos olisin alakoulun opettaja, hankkisin tämän kirjan käyttööni ihan välittömästi! Ja aivan varmasti tulen hyödyntämään tätä omien poikieni kanssa heti, kun ensimmäinen lapsistamme saa ikää vielä vuoden tai pari lisää! Karhu ja kaverit vaikuttaa nimittäin olevan ihan huippu!

 

Sanataidetta alakoululaisille

 

Voit tutustua kirjoihin lisää alla olevien linkkien kautta:

Eppu Nuotio, Maami Snellman, Sanna Pellicioni: Maami Mustikka. Satuja ja satutehtäviä, Bazar Kustannus 2015

Eppu Nuotio, Maami Snellman, Sanna Pellicioni: Karhu ja kaverit. Tarinoita ja tehtäviä, Bazar Kustannus 2017

 

 

 

Yllä oleva hehkutus on 100-prosenttisen aitoa ja puolueetonta, eikä siitä makseta minulle mitään. Linkit kuitenkin vievät suoraan Adlibriksen sivuille, jossa voit tutustua kirjoihin lisää ja halutessasi myös tilata ne itsellesi. Linkkien klikkaaminen on täysin vaaratonta, maksutonta yms., mutta jos päätät tilata kirjan ko. linkkien kautta, Adlibris maksaa minulle pienen komission. (Sinulle tästä ei tietenkään tule mitään lisäkuluja!!) Suuret kiitokset, että päättäessäsi hankkia ko. kirjat käytät jotain yllä olevista linkeistä  ja tuet tätä kautta Taidekodin ylläpitämistä!

Omat arvostelukappaleemme on saatu kustantajalta. Kiitos!

Muita kirjavinkkejäni löytyy osoitteesta taidekoti.com/category/kirjavinkit/.

 

Ihania sanataidehetkiä!

– Johanna

 

 

 

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *