Miltä kuulostaa sukellus huikeaan satumaailmaan? Sellaiseen, joka löytyy syvältä kallion uumenista ja tuntuu ihan kuin tarkoin varjellulta salaisuudelta? Entä miltä kuulostaisi yö keskellä metsää – upouudessa, huippuvarustellussa talossa, joka muistuttaa käpylehmää ja on kahminut jo ihailua maailman designpiireissä?

Nämä molemmat elämykset löytyvät omasta kotimaastamme (!), vain parin kilometrin päässä Rovaniemen lentokentältä ja kymmenen minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta.

Nämä ovat unelmaa. Nämä ovat satua. Nämä ovat luksusta. Nämä ovat jotain, jota jokaisen designia, luontoa, laatua, tarinoita ja elämyksiä arvostavan soisi kokevan. Nämä ovat Arctic TreeHouse Hotel ja SantaPark.

 

SantaPark ja Arctic TreeHouse Hotel

Satumaista designia metsän keskellä

En tiedä rovaniemeläisen yrittäjäpariskunnan taustoja, mutta on valtava onni, että he ovat halunneet sijoittaa omaisuuttaan ainutlaatuisen design- ja satumaailman kehittämiseen. Kiitos!!!

On myös valtava onni, että mieheni bongasi Länkisten Arctic TreeHouse Hotellin Blue Wings -lehdestä – ja me päätimme tämän innoittamana tehdä viikon varoitusajalla ex tempore -matkan Rovaniemelle. En usko, että olisimme voineet oikeastaan missään kokea juurikaan onnistuneempaa lomaa. Rovaniemi tarjosi upeita juttuja. Arctic TreeHouse ja SantaPark ovat kaksi niistä. (Muista kirjoitan lisää toisessa jutussa.)

 

Designhotelli ja satumaailma

Maailmanluokan klassikko

Jos miettii maailman tunnetuimpia satuja, on Joulupukki varmasti yksi niistä. Pohjoinen joulutarina on maailmanlaajuinen klassikko, sellainen ainutlaatuinen kertomus, joka elää sukupolvilta toisille. Se on satu, joka varmasti ansaitsee oman teemapuistonsa. Ja sen se on onneksi myös saanut.

Toki Joulupukki on osattu tuotteistaa jo kauan sitten, ja toki Rovaniemellä on jo aikaisemminkin ollut Joulupukin oma Pajakylä. Eikä myöskään tämä SantaPark suinkaan ole mikään ihan uusi keksintö; rovaniemeläisen kallion sisällä on ollut jo parisenkymmentä vuotta Joulupukin oma puisto. Mutta aikaisemmin se oli kuulemma huvipuisto, nyt moniuloitteinen elämysmaailma.

Tämän päivän SantaPark on yhdistelmä tekemistä, näkemistä ja kokemista. Sieltä löytyy lukuisia tonttuja, näyttävä jäägalleria jääprinsessoineen, askartelumahdollisuuksia, laadukkaita esityksiä, satujuna, tonttukoulu sekä mm. Angry Birds -leikkipaikka.

Me saimme nähdä hienoja akrobatiatemppuja ja taikuutta, nauttia sadunomaisesta tunnelmasta ja hypätä jouluiselle junamatkalle. Saimme osallistua Amazing Elf Race -tehtävien suorittamiseen, leikkiä, askarrella ja fiilistellä. Ihana paikka!

Koko joulumaa oli toteutettu taidolla, laadulla ja joulun taikaa kunnioittavalla tyylillä. (Kauneutensa ja toiminnallisuutensa lisäksi se oli toki myös kaupallinen kohde, jossa kaikkialla oli myytävänä niin pehmoeläimiä kuin joulutavaraa, niin leivontatarvikkeita kuin ruokaa, niin karamelleja kuin valokuvia…)

 

lasten kanssa Rovaniemellä

Joulumaassa

Lasten kanssa joulumaassa

SantaPark / satujuna

Jäägalleria / SantaPark

Joulupukin postitoimisto / Santa Park

SantaPark

 

Toimii myös kesällä!

SantaPark tarjoaa upean mahdollisuuden virittäytyä joulutunnelmaan loppusyksyn ja alkutalven pimeinä päivinä, mutta se toimii erinomaisesti myös keskellä kesää.

Kyllähän heinäkuussakin voi koristella pipareita (alk. 2,50 €)! Kyllähän tonttuja voi tavata myös kuumimman sesongin ulkopuolella! Kyllähän joulupukkisatu voi olla totta vuoden jokaisena päivänä! Voihan?!

SantaPark on avoinna kesällä 26.6.-12.8.2017 ja talvella 18.11.2017- 13.1.2018. Ja nyt kesällä (10.8.2017 asti) SantaPark ja Arctic TreeHouse Hotel tarjoavat loistavan kesäpaketin minimihinnalla! Kaksi aikuista ja yksi lapsi saavat yöpyä kaksi yötä käpylehmässä, nauttia hotellin aamiaiset ja vierailla kahtena peräkkäisenä päivänä SantaParkissa alle 300 eurolla (norm. 648 €)! Suosittelen!! (Isommassa Arctic GlassHouse -talossa neljä henkeä saa saman paketin 399 eurolla.)

 

Designhotelli Rovaniemellä

Designhotelli Rovaniemellä

 Arctic TreeHouse Hotel

Arktista designia ja rentoa gourmeeta

Aivan SantaParkin vieressä sijaitseva Arctic TreeHouse Hotel on avattu viime marraskuussa. Piha-alueiden viimeistely on vielä meneillään, mutta muuten tämä ihana, helsinkiläisen Studio Puisto -arkkitehtitoimiston suunnittelema designhotelli on valmis toivottamaan vieraansa tervetulleiksi.

Ja voi, miten ihanasti se sen tekeekään! Hotellin vastaanottoon saapuessaan vieraat saavat maistaa talon mustikkamehua, istahtaa pehmeiden taljojen sekaan ja seurata takkatulen loimua.

Vastaanoton kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee Ravintola Rakas, joka tarjoilee laadukasta, paikallista ja rakkaudella valmistettua ruokaa. Ja Rakkaan valikoimista löytyy myös lapsille omia laatuannoksia noin kymmenellä eurolla!

Tunnelmaa kuvastaa hyvin se, että oman kahden yön vierailumme aikana saimme nauttia myös Rakkaan grilli-illasta runsaine salaattipöytineen ja mitä moninaisimpine grillituotteineen. Niin hyvää, niin ihanaa – ja samalla niin rentoa.

 

Designhotelli Rovaniemellä

Ravintola Rakas / Arctic TreeHouse Hotel

Ravintola Rakas / Arctic TreeHouse Hotel

Rakas RestaurantRavintola Rakas / Arctic TreeHouse Hotel

Pieniä taloja hienoilla näkymillä

Majoitustilat löytyvät erillisistä, yksittäisistä rakennuksista. Rovaniemeläisrinteeseen on rakennettu 32 käpylehmästä inspiraationsa saanutta Arctic TreeHouse -sviittiä, joihin mahtuu yöpymään maksimissaan kolme henkeä. Lisäksi ylinnä rinteessä sijaitsee viisi Arctic GlassHouse -taloa, joissa on mm. oma sauna ja nukkumapaikat 4-6 hengelle.

Meidän viisihenkinen perheemme sai kokea kaksi yötä tällaisessa lasitalossa. Saimme nauttia hienosta näkymästä, ympärillä olevasta metsästä ja ylellisistä puitteista. Pojat innostuivat seikkailemaan metsässä ja rakentelemaan niin majoja kuin käpylehmiäkin. Huoneessa kaikki yksityiskohdat henkivät designhotellille ominaista tyyliä: oli puuta ja lasia, nahkaa ja untuvaa. Äärimmäisen tyylikkäät ”ei saa häiritä” -kyltitkin oli veistetty puusta ja wc-paperirullat suljettu sinetillä. Pieniä juttuja, mutta niin suuri vaikutus.

 

Arctic TreeHouse Hotel / Arctic GlassHouse

Arctic TreeHouse Hotel / Arctic GlassHouse

Arctic TreeHouse Hotel / Arctic GlassHouse

Arctic TreeHouse Hotel / Arctic GlassHouse

Arctic TreeHouse Hotel / Arctic GlassHouse

Arctic TreeHouse Hotel / Arctic GlassHouse

Arctic TreeHouse Hotel / Arctic GlassHouse

 

Tämä oli hieno kokemus. Ihana. Upea. Kiva. Kaunis. Nautinnollinen. Tässä yhdistyi niin paljon sitä, mitä meidän perheemme rakastaa: minimalistisen ylellistä designia ja rentoa luksusta, kaunista luontoa ja puhdasta metsää, ihanaa yhdessäoloa ja lempeää rauhaa, gourmetruokaa ja sadun taikaa.

Voi että, menkää ja kokekaa – jos suinkin vain mahdollista!

 

– Johanna

 

Arctic TreeHouse Hotel ja SantaPark ovat osa SantaPark Arctic Worldiä: santaparkarcticworld.com/.

Oma majoituksemme ja SantaPark-käyntimme on saatu ilmaiseksi, mutta ajatus matkasta, jutun koko sisältö ja kaikki esittämäni mielipiteet ovat täysin omiamme.

 

Lue myös toinen juttuni Rovaniemeltä: Näin onnistuu luksusluokan kulttuuriloma pienten lasten kanssa.

Muita matka-aiheisia juttujani löytyy osoitteesta: taidekoti.com/category/matkat/.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

 

SantaPark ja Arctic TreeHouse Hotel

 

3 thoughts on “Kuin huikea salaisuus! Vaikuttava satumaailma ja upea designhotelli keskellä metsää

  1. kävimme Santa Parkissa lauantaina ja olipa SUURI PETTYMYS .Markkinameininki,kaukana Suomalaisesta joulutunnelmasta,Amerakkalaiset joululaulut pauhas kajareista,jokaisessa vielä eri laulu.Puki luo jonotteen toista tuntia ja sitten tuli ”tonttu” joka sanoi että jono tästä poikki ,siis meidän edestä.Saipa tonttukin kuulla mummun kommentit.Niin huonosti järjestettyä joulun avausta en sitten elämäni aikana ole kokenut.Eipä ollut turisteille hyvää mainosta,ja tuskin he tulevat hakemaan amerakkalaista krääsäjoulua Suomen lapista.Varmaankin on jo tullut selväksi etten suosittele kohdetta kenellekään,en suomalaisille enkä ulkomaalaisiie(niitäkin vieraita meillä käy…Japani,Austraalia) Hinta-laatusuhde ei nyt kyllä täsmännyt,rahat olis kyllä paremminkin voinut käyttää näin joulun alla.

    1. Voih, onpa tosi, tosi harmi!!! Olen valtavan pahoillani teidän puolestanne! Tuollainen jonotus kuulostaa kyllä todella ikävältä ja tuskalliselta, enkä sellaista olisi itsekään varmastikaan kestänyt. Ilmeisesti siis kesällä (kun siis itse kävimme tuolla) oli ihmismäärä täysin eri luokkaa – ja tämän myötä tunnelmakin ihan toinen. (Kaupallisuutta toki oli silloinkin, mutta meitä se ei suuremmin haitannut…) Toivottavasti vielä löydätte ihanan joulumielen! –
      Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *