Erityisesti kesällä on hauska siirtää taideaktiviteetit pihalle, hyödyntää luonnonantimia ja taiteilla mitä mielikuvituksellisimpia luomuksia vaikkapa metsän keskellä. Kivaa on myös kantaa ihan tavalliset sormivärit ja maalauspaperit pihapuiden katveeseen!

Me olemme monet kerrat kuljettaneet muoviset maalausalustamme nurmikolle ja nostaneet isot maalaustelineet auringonvaloon, mutta ehkäpä vielä näppärämpää on loihtia tavallisesta pahvilaatikosta kevyt ja kannettava maalausteline, jonka voi halutessaan pakata helposti mukaan myös vaikkapa kesäreissuun.

Entä oletteko kokeilleet hyödyntää tyhjiä kananmunakennoja maaliastioina? Suosittelen!

 

Taidetta ulkona

 

DIY-maalausteline

Oma, itse tehty, pieni ja kätevä maalausteline syntyy näppärästi tyhjästä pahvilaatikosta tai muusta kohtuullisen suuresta pahvipalasta seuraavasti:

  1. Leikkaa pahvi pitkäksi suikaleeksi (esim. noin 35 cm x 100 cm).
  2. Taita se kolmion muotoon siten, että alhaalla kaksi reunaa tulevat päällekkäin.
  3. Teippaa reunat yhteen.

Tämän maalausalustan voi litistää helposti kasaan irrottamalla teipit, ja koota jälleen teippaamalla reunat uudestaan yhteen.

Kun haluaa aloittaa taiteilun, voi telineen laajimpaan pintaan teipata maalauspaperin, istahtaa vaikkapa nurmikolle ja antaa kesäauringon nostattaa luovuuden kukoistukseensa… 🙂

 

Maalausteline pahvilaatikosta

Maalausteline pahvista ja maalipaletti munakennosta

Maalikippo munakennosta

Toinen kätevä tee se itse -vinkki on tyhjän kananmunakennon hyödyntäminen taiteilussa. Siitä löytyy koloja useille väreille. Siihen voi helposti kaataa pienet värimäärät isoistakin maalipulloista. Siinä voi halutessaan myös sekoitella omia värisävyjä.

Kananmunakennosta loihditun maalipaletin voi kuljettaa helposti pihalle, mutta yhtä hyvin se toimii toki myös sisätiloissa.

 

Maalipaletti munakennosta

 

Aurinkoisia kesäpäiviä ja nautinnollisia maalaushetkiä!

– Johanna

 

P.S. Muita kivoja, ulkona toteutettavia taideideoita ovat mm. jäädytetyillä väreillä maalaaminenvoikukkamaalausmutamaalaus, luonnonsiveltimet, vesimaalaushiekkarantataide, hiekkalaatikkotaide, saippuakuplamaalaus, yhteistyö sateen kanssa, maalaaminen vesipyssyillä, suihkepullomaalaus, autonrengastaide ja auton maalaaminen!

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Maalaustelina pahvilaatikosta ja väripaletti kananmunakennosta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *