Supermarsu on ehkä parasta, mitä kotimaisesta lastenkirjallisuudesta löytyy. Ainakin, jos esikoiseltani kysytään. Nyt tästä hulvattoman hauskasta kirjasarjasta tehdään myös elokuva! Ensi-ilta tulee olemaan tammikuussa ja kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. Viime viikolla kuvauspaikkana oli Vesipuisto Serena Espoon Lahnuksessa. Ja arvaa mitä? Me olimme esikoiseni kanssa mukana!

Ja arvaa mitä muuta? Tässä jutussa kerrotaan fiiliksiä kuvausten kulisseista ja ARVOTAAN VESIPUISTOLIPUT SERENAAN KOKO PERHEELLE (2 aikuista + 2 lasta, arvo 102 €)!

 

Supermarsu-elokuvan kuvauksissa

 

Supermarsu on ihan paras

Kun saimme kutsun osallistua Supermarsun kuvauksiin, oli täysin selvää, että lähtisimme mukaan. Paula Norosen luomat Supermarsu-tarinat ovat ihan huippuja! Niin hauskoja, niin huvittavia, niin humoristisia. Niissä on jotain sellaista, joka saa sekä äidin että pojan nauramaan. Mutta ne ovat myös muuta. Kuten kirjailija itse tilaisuudessa kertoi:

 

”Kirjasarjassa on mahdollisimman paljon huumoria, mutta samalla myös koskettavuutta ja aitoutta.”

 

 

Supermarsu / elokuvan kuvaukset Vesipuisto Serenassa

Supermarsu-elokuva ja Paula Noronen

 

Tuleva elokuva tulee – tuottaja Marko Tallin sanoin – olemaan kunnianhimoinen, viihteellinen ja hauska koko perheen elokuva, jossa on myös sanoma.

 

”Tärkeää on se, että katsoja voi itse tehdä heti elokuvan nähtyään jotain merkityksellistä. Elokuvassa pelastetaan saastunutta Itämerta – ja itse kukin voi osallistua tähän projektiin.”

 

Supermarsu-elokuva pohjautuu vapaasti Paula Norosen vuoden 2009 kirjaan Emilian päiväkirja – Supermarsu pelastaa silakat. Tarina kertoo alakouluikäisestä Emiliasta, joka huomaa marsunsa pureman jälkeen omaavansa salaisia supervoimia. Nämä tulevat käyttöön, kun Supermarsua pyydetään auttamaan silakoita ja pelastamaan saastunutta Itämerta…

 

Supermarsu / elokuvan kuvauksissa

Me pääsimme näkemään, kun Serenassa kuvattiin kohtausta, jossa on mukana 3D-digitaalitekniikalla toteutettuja animaatiosilakoita. Ja animaatiota elokuvassa on myös itse Supermarsu.

 

”Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kotimaisessa koko perheen elokuvassa nähdään tämänkaltaista animaatiotekniikkaa perinteisen näyttelemisen rinnalla”, kertoo tuottaja Marko Talli.

 

Supermarsu / elokuvan kuvauksissa

Vähän niin kuin leffatähti

Ajatus  elokuvan kuvauksiin osallistumisesta on kiehtova. Lapseni innostui välittömästi kuullessaan, että pääsee seuraamaan kuvaamista ja jopa osallistumaan avustajana elokuvan tekoon.

Oli mielenkiintoista nähdä, millainen määrä tekniikkaa ja väkeä tarvitaan pienen pätkän kuvaamiseen. Oli kiinnostavaa seurata, kun kamerat alkoivat käydä.

Mutta sitten piti odottaa. Ja odottaa. Ja odottaa. Ja odottaa. Ja odottaa.

 

Supermarsu / elokuvan kuvauksissa

 

Kun vihdoin tarjoutui tilaisuus haastatella näyttelijöitä – ja lopulta myös itse osallistua elokuvan tekoon – oli lapseni into ehtinyt hiipua jo aika minimaaliseksi…

Ei poikani jaksanut innostua leikkimään reportteria, vaikka olin pakannut hänellekin mukaan oman kameran ja muistiinpanovälineet. Ei lapseni jaksanut innostua siitä, miltä Arttu Wiskarista tuntui tehdä elämänsä ensimmäistä, varsinaista elokuvarooliaan ja esittää Emilian isäpuolta. Eikä kovin kiinnostavaa tuntunut olevan sekään, mitä Emiliaa esittävä Ella Jäppinen ajatteli omasta roolistaan.

 

Supermarsu / Pertti

Supermarsu / Emilia (Ella Jäppinen)

 

Aurinko oli onnistunut paahtamaan pois myös lapseni kiinnostuksen näkyä itsekin valkokankaalla. (Mutta joo, kyllä meidät molemmat voi hyvällä tuurilla nähdä seisomassa bussipysäkillä, kun Emilia & co saapuvat kylpylän parkkipaikalle… ;))

 

”Milloin mennään uimaan?”

 

 

Supermarsu / elokuvan kuvaukset

Tulossa jotain hienoa

Vaikka elokuvan teko ei vaikuttanut tekevän lapseeni kovinkaan suurta vaikutusta, ovat hänenkin odotuksensa VALMIIN valmiin elokuvan suhteen suuret.

 

”Mä haluan nähdä sen valmiin leffan! Milloin me saadaan nähdä se?”

 

Heti kotiin päästyämme lapseni alkoi kuunnella Supermarsu-äänikirjoja, ja hetken päästä vuorossa oli kuin olikin analyysiä mm. näyttelijävalinnoista, puvustuksesta ja stailauksesta:

 

”Se Rasva-Antero näytti samaan aikaan ihan Rasva-Anterolta ja Simolta. Mut kyllä se Simokin näytti ihan Simolta.”

 

”Se vanupuikon näköinen Anneli oli hassun näköinen. Se näytti ihan näyttelijältä, mut se Emilia ja sen äiti ja isä oli ihan tavallisia. Se Pertti oli tavallaan ihan tavallinen, mut ei sit kuitenkaan.”

 

”Mut mä olisin kyllä halunnut nähdä, miten ne kaikki laitteet toimii!”

 

”Ja hei, kirjoita siihen sun juttuun, että ne sipsit ja karkit oli hyviä!”

 

”Ja se vesipuisto oli tosi hyvä! Oliks se niin, että se Pertti voittaa siinä leffassa sinne ilmaiset liput? Ei siinä kirjassa kyllä ollut sellaista kohtaa…”

 

Supermarsu / kuvaukset Serenassa

 

Joo, niin se taisi olla. 🙂  Ja nyt sinullakin on mahdollisuus olla niin kuin Arttu Wiskarin esittämä Pertti ja viedä oma perheesi ihan ilmaiseksi ihan huikeaan vesipuistoon!

Voit nimittäin VOITTAA NELJÄN HENGEN LIPPULAHJAKORTIN SERENAAN (arvo 102 €) jättämällä kommentin alla olevaan kommenttikenttään!

Voittomahdollisuutesi voit tuplata tykkäämällä Taidekodin Facebook-sivuista ja kommentoimalla siellä (eli Taidekodin omilla Facebook-sivuilla) tätä juttua koskevaa julkaisua!

Arvonta suoritetaan keskiviikkona 5.7.2017 klo 21.30. Palkinnon tarjoaa Vesipuisto Serena ja lahjakortti on voimassa vuoden.

Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostitse ja hänen nimensä / nimimerkkinsä tullaan ilmoittamaan myös tämän jutun kommentissa.

Valtavan paljon onnea arvontaan! Ja ihanan aurinkoista kesää! Ja huikeita elämyksiä Supermarsujen parissa!

 

– Johanna

 

Serena / kalliot

 

Supermarsu-elokuvan ensi-ilta on 26.1.2018.

Ohjaaja on Joona Tena ja näyttelijöitä mm. Ella Jäppinen (Emilia), Viljami Lahti (Simo), Essi Hellén (Emilian äiti), Eero Ritala (Emilian isä), Arttu Wiskari (Pertti), Tommi Korpela (Sakari Laaksonen), Kari Hietalahti (rehtori), Tiina Lymi (kylpylän johtaja), Satu Paavola (vanupuikon näköinen Anneli), Pirjo Heikkilä (eläinkauppias), Julius Lehto (Rasva-Antero). Ääninäyttelijöitä ovat mm. Esko Salminen (jättiläismarsu), Sam Huber (johtajasilakka) ja Jukka Rasila (taksimarsukuski).

Elokuvan tuottaa Yellow Film & TV.

 

Arvonnassa vesipuistoliput

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

65 thoughts on “Terveisiä Supermarsu-elokuvan kulisseista! VOITA VESIPUISTOLIPUT!

 1. Varmasti oli hieno kokemus (joskin väsyttävä) seurata elokuvan kuvauksia! Mukana arvonnassa, täältä löytyisi kaksi pientä innokasta vesipetoa, Serenassa olen viimeksi käynyt yli 20v sitten. 🙂

 2. Olisi aivan ihana päästä ensimmäistä kertaa elämässä Serenaan, niin minä itse, kuin 4-vuotias poikammekin!!

 3. Ihana lukea ajatuksia kuvauspäivästä 😊
  Olin myös tyttöjeni kanssa mukana Serenan kuvauspäivässä ja vähän jäi liukumäet kaivelemaan lasten mieltä… olisi loistavaa voittaa liput koko perheelle ja mennä viettämään aurinkoista päivää Serenaan 👍

 4. Lapset tykkäis päästä pulikoimaan eikä vanhemmatkaan huonoo tykkäis jos lykästäis! Lähden tuplaamaan niin päästään koko porukka😎😀

 5. Mukana ihanassa arvonnassa, ei olla ikinä Serenassa käytykään. Varmasti mahtava päivä teillä ollut 🙂

 6. Supermarsu! Entisenä marsunomistajana lämmitää mieltä 🙂
  Mukana kilpailussa! Meidän perheen vesipedot hihkuisi innosta, jos liput Serenaan napsahtaisi 😀

 7. Mukana arvonnassa, serena onkin meidän perheeltä käymättä ja Supermarsua täytyy lähteä katsomaan, kun se julkaistaan.

 8. Ikinään en ole käynyt, joten olisi nyt mahtava viedä sinne omat tytöt ja pääsisit itsekin puolison kera😉

 9. Mukana arvonnassa! Lapseni rakastavat uimista ja Serenassa ei ollakaan koskaan käyty. 🙂

 10. Mukana arvonnassa! Serenan villivirta oli paras omassa nuoruudessa, nyt olisi mahtavaa mennä testaamaan se omien lapsien kanssa.

 11. Kiva kokemus teillä! 🙂 Nyt aloin odottaa leffaa innolla. Mukaan arvontaan.

 12. Mukana, Serenaan olisi menijöinä kaksi poikaa ja äiti sekä iskä.

 13. Odotetaan leffaa kovasti!! Ja vähän hävettää myöntää, mutta emme ole koskaan käyneet serenassa! Vaikka lapsiakin on jo kolme… joten olisi ehkä jo aika 🙂

 14. Mukana, meidän isompi lapsi on jo pitkään serenaan haaveillut 🙂

 15. En ole koskaan käynyt Serenan vesipuisto saa joten olisi kokemus koko perheelle. Matkalukeminen on helppo valita. En ole aiemmin kuullutkaan mistään supermarsusta.

  1. Hei, kiitos viestistä! On tosiaan ihan loistavaa, että tämä elokuva on tulossa. Ja kaiken lisäksi marraskuussa tulee toinenkin uusi, kotimainen lastenelokuva: Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset! Tästä kirjoitan lisää myöhemmin. 🙂

 16. Mahtavaa! Meillä supermarsu vielä tuntematon, mutta tiedän nyt mitä etsiä kirjastosta seuraavaksi. Kiitos vinkistä, ja mukaan arvontaan.

 17. Mukana arvonnassa. Odotan innolla elokuvaa kun pääsee näkemään omia lemmikkejä eläinkauppakohtauksessa 😉

 18. Mukana! Tää ois kova palkinto pojalleni, joka hiljattain etelänmatkalla oppi uimaan ja nyt kaihoaa lämpimän veden perään 🙂

 19. Olisi mahtava palkinto meidän kahdelle vesipedolle. Opiskelevana yksinhuoltajana ei ole meidän perheelle vielä tullut tilaisuutta päästä Serenaan mutta toivotaan että nyt onni osuisi kohdalle.

 20. Voi, super-Marsu on ihana ja ihastuttava on Serenakin. Joten arvonnassa mukana!

 21. Juuri tämän palkinnon voittaisin mielelläni! Supermarsu on best!

 22. Supermarsu on paras! Serenasta pidän myös! Osallistun arvontaan!

 23. Suuren suuret kiitokset kaikille osallistumisesta arvontaan! Arvonta on nyt suoritettu ja arpa osui Mariannaan. (Hänelle on ilmoitettu voitosta sähköpostitse.) Ihanaa kesää kaikille! t. Johanna

 24. Iiiiik!!! Jeee, SuperMarsuuu!!! Meillä kuunnellaan jokaikinen ilta SuperMarsua. Ja nyt löytyikin kirjastosta ”uusi” SuperMarsu. Lapsen ilme oli kuin olisi hartaimman joululahjatoiveensa saanut. Toivottavasti ehdin kisaan osallistua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *