Mieheni ei ole varsinaisesti mikään kesäteatteri-ihminen. Hän ei erityisemmin nauti kovista lautapenkeistä, hyttysen ininästä eikä sellaisista muka-vitsikkäistä harrastelijaesityksistä, joita on joskus ”joutunut” kokemaan. Tästä huolimatta hän on lupautunut auliisti osallistumaan kesäisiin esityskokemuksiin yhdessä rakkaan perheensä kanssa.

Itse nimittäin haluan nähdä kesäteatterin ihanan idyllisenä koko perheen kesätekemisenä. Sellaisena, josta saa iloisen mielen ja ihania, yhteisiä muistoja. Ja näinpä olenkin varannut meille kaikille liput useisiin kivalta kuulostaviin kesäesityksiin. 😉

Muumimaailman Emma Teatteri toimi teatterikesämme loistavana lähtöstarttina. Seuraavaksi vuorossa oli Puotilan Kesäteatterin Herra Hakkaraisen suuri urheiluesitys.

 

Puotilan Kesäteatteri / Herra Hakkaraisen suuri urheiluesitys

 

Mutta joo, ajaessamme siinä sitten viime viikonloppuna rankkasateessa Kehä 1:stä lännestä itään, ei voi väittää, että kuskin paikalla olisi erityisemmin hihkuttu riemusta ja innostuksesta… Vesipisarat piiskasivat tuulilasia oikein urakalla, ja takapenkilläkin alettiin jo hitusen epäröidä, mitä siitä esityksestä oikein tulee…

Mutta, mutta: kaatosade ei yltänyt Helsingin Puotilaan asti. Navigaattori ohjasi meidät ihastuttavan kartanon maille. Oli historiaa ja hienoutta, idylliä ja kauneutta. Valkoisissa hohtava morsian loisti jalopuiden kupeessa ja kauempana siinsi meri. Katettu katsomo pilkotti talon takana ja vieressä viheriöivät viljelypalstat.

 

Puotilan Kesäteatteri / Herra Hakkaraisen suuri urheiluesitys

Kulttuuria ja sporttifiilistä

Kun esitys alkoi, rakas puolisonikin ymmärsi lopullisesti, miksi olimme saapuneet paikalle.

Puotilan Kesäteatterin Herra Hakkaraisen suuri urheiluesitys oli juuri sellainen mukaansatempaava, hauska ja innostava esitys, josta nauttivat niin perheemme lapset kuin vanhemmatkin. Tämä kahden miehen show onnistui naurattamaan ja kannustamaan, innostamaan ja pitämään otteessaan.

Mikko Lauronen sai lämmiteltyä yleisön mukaan suureen urheilujuhlaan jo ennen varsinaisen esityksen alkua. Hän hallitsi urheiluselostajan roolinsa loistavasti. Hän esitti erinomaisesti myös laiskaa, saamatonta ja innostumatonta Tarmo Takkulaa. Yhdessä Herra Hakkaraista esittävän Karo Laurosen kanssa he tarjoilivat meille sporttisen kokonaisuuden, josta varmasti jokainen katsoja sai uutta tsemppiä omaan liikkumiseensa.

 

Puotilan Kesäteatteri / Herra Hakkaraisen suuri urheiluesitys

 

Maurin hahmot urheilutunnelmissa

Samu Loijaksen ohjaama Herra Hakkaraisen suuri urheiluesitys perustuu Mauri Kunnaksen luomiin hahmoihin, mutta toteutus on kaukana totutusta Kunnaksesta, siis esimerkiksi siitä, että päähenkilö haahuilisi unissaan…

Tässä esityksessä Herra Hakkarainen on aktiivinen liikunnanopen varasijainen, joka houkuttelee Takkulan Tarmon mukaan urheiluun.

Lavalla painitaan ja juostaan, tanssitaan ja pelataan, heitellään ja kisaillaan. Yleisökin pääsee mukaan jumppaamaan. Estradilla loistavat myös mm. Masa-Marsu (eli Masis) sekä Hämähäkki-Heikki. Takametsän halli raikuu ja säbämaila lentää pitkän keihäskaaren kohti lastenrattaita.

Esitys muistuttaa niin kulttuurin kuin liikunnankin merkityksestä. Ihan loistavaa.

Miten olisi siivouskilpailu Herra Hakkaraisen tapaan? Pisteitä saisi huolellisuudesta, nopeudesta ja tyylistä? Tai miltä kuulostavat mäkihyppykisat olohuoneessa?

 

Puotilan Kesäteatteri / Herra Hakkaraisen suuri urheiluesitys

Kannattiko?

Kun esitys oli päättynyt, halusimme vielä fiilistellä ihastuttavaa kartanotunnelmaa. Sunnuntaisin Puotilan Kartanossa tarjoillaan brunssia ja päivittäin on tarjolla myös paljon muuta. Pihapiirissä sijaitsee mm. viehättävä Pehtoorin Pytinki, jossa toimii kahvila Svenkka. Lisäksi lähettyvillä on uimaranta ja mm. kutsuva metsä.

 

Vanha kartano Puotilassa

Pehtoorin Pytinki / Puotilan kartano

Puotilan Kesäteatteri

 

Mitä sanoo mieheni, kannattiko lähteä?

 

”Joo, yllättävän hieno paikka! Ja se esitys oli kyllä oikeasti hyvä!”

 

Entä mitä mieltä olivat lapset?

 

”Hyvä oli!”

 

Itse olen samaa mieltä. 🙂

 

– Johanna

 

Herra Hakkaraisen suuri urheiluesitys Puotilan Kesäteatterissa (Puotilantie 7, Helsinki) 13.8.2017 asti. Kesto n. 45 min. Yli 3-vuotiaille. Liput 12 €.

 

Omat lippumme on saatu ilmaiseksi. 

 

Lue koosteeni kesän 2017 lastenteatteriesityksistä: taidekoti.com/2017/06/kesateatteri/.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *