Mikä on parasta kesässä? Auringossa kimmeltävä meri? Kaunis hiekkaranta? Uiminen? Kukkaseppeleet? Eväiden syönti metsän keskellä? Marjojen napsiminen suoraan pensaista? Mökkisauna? Yö teltassa?

Jos meidän pojiltamme kysyy kesälomatoiveita, ei ensimmäisenä listalla ole jatkuva reissaaminen tai toinen toistaan ihmeellisemmät elämysmaailmat. Vaikka nämä tarjoavatkin ikimuistoisia – ja parhaimmillaan ihan superihania – kokemuksia, taitaa kaikkein parasta olla sittenkin mökkimetsä ja kotikulmien retket.

 

Muumipeikon retket. Kesäretki Nuuskamuikkusen kanssa

Kesäretkelle Muumien kanssa

Lapset rakastavat luontoretkiä. Ja niin rakastan minäkin! On ihanaa pakata eväät reppuun, mennä metsään ja nähdä, miten lasten silmät loistavat riemusta.

Tänä kesänä me retkeilemme Muumien kanssa.

 

Muumipeikon retket. Kesäretki Nuuskamuikkusen kanssa

 

Tammen ja Suomen Ladun yhteistyönä toteuttama Muumipeikon retket -sarja on juuri täydentynyt Kesäretki Nuuskamuikkusen kanssa -kirjalla. Tässä kirjassa kerrotaan Muumiperheen ja heidän ystäviensä kesäisestä seikkailusta mielenkiintoiselle saarelle.

Muumilaakson väki purjehtii merellä, tutkii saaren paikkoja, pujottaa marjoja heinänkorsiin, kalastaa ahvenia, tapaa hattivatteja, polskii vedessä, pystyttää teltat, sytyttää nuotion ja tekee mm. juhannustaikoja…

Tarinan lomassa on useita kysymyksiä, jotka saavat lukijan retkeilyhalut heräämään.

 

Minne sinä ja perheesi voisitte lähteä kesäretkelle?

Keiden kanssa sinä haluaisit lähteä seikkailemaan?

Oletko nukkunut yön teltassa?

Oletko koskaan ollut purjehdusretkellä? Entä soutelemassa?

 

Ehkäpä mekin teemme tänä kesänä ihan oikean telttaretken? Kenties soudamme koko päiväksi seikkailuun? Hyödynnämme myös kaikki kotikaupunkimme lähisaaret ja Espoon toimivan vesibussiliikenteen? Ehkäpä mekin poimimme ensi viikonloppuna juhannuskukkia tyynyn alle…?

 

Muumipeikon retket. Kesäretki Nuuskamuikkusen kanssa

Pieniä suuria aarteita

Kun luimme tätä uutta Kesäretki-kirjaa, alkoi lähiluonto ja tuiki tavallinen metsäretkeily kutkuttaa itseänikin taas entistä enemmän.

Ehkä sitä tosiaan voisi keskittyä nauttimaan merituulesta ja metsän lukuisista vihreän sävyistä? Ehkei kannattaisi aina janota jotain uutta ja niin kovin ihmeellistä? Ehkäpä tämän vuoden retkeilykesästämme tulee jopa antoisampi kuin vuoden takaisesta matkastamme Roomasta Euroopan halki takaisin Suomeen…? Ehkä löydämme luonnosta aarteita? Sellaisia pieniä mutta samalla niin valtavan merkityksellisiä… 🙂

 

Muumipeikon retket. Kesäretki Nuuskamuikkusen kanssa

Retkivihot reppuun

Viime viikonlopun Muumimaailma-vierailumme oli mitä ihanin kesäkauden avaus – ja nyt jatkamme kesäämme Muumien seurassa myös lähimetsän poluilla ja tutuilla merenrannoilla. Nappaamme mukaamme Muumipeikon retkivihot ja nautimme!

 

Muumipeikon retket. Kesäretki Nuuskamuikkusen kanssa

 

Uuden Kesäretki Nuuskamuikkusen kanssa -kirjan mukana tulee nimittäin erillinen Retkivihko, jossa on paljon tietoa luonnosta ja retkeilystä sekä lisäksi tehtäviä, leikkejä, ideoita, innostusta, puuhaa ja pohdittavaa. Näitä Muumipeikon retkivihkoja myydään myös erillisenä (eli halutessaan sellaisen voi hankkia vaikka jokaiselle perheenjäsenelle).

Lähdettekö mukaan? Pakkaatteko eväät reppuun ja suuntaatte seikkailuun?

 

– Johanna

 

Muumipeikon retket. Kesäretki Nuuskamuikkusen kanssa

 

Muumipeikon retket. Kesäretki Nuuskamuikkusen kanssa / käsikirjoitus: Katariina Heilala sekä Tammi ja Suomen Latu ry. / kuvitus: Riina ja Sami Kaarla / perustuu Tove Janssonin hahmoihin ja kertomuksiin / Kustannusosakeyhtiö Tammi, 2017

Muumipeikon retkivihko. Kesäretket (Tammi 2017)

Muumipeikon retket -sarjasta ovat ilmestyneet myös Talviretki Pikku Myyn kanssa sekä Kevätretki Muumimamman kanssa. Syksyllä ilmestyy vielä Syysretki Nipsun kanssa

Lue juttuni Talviretki-kirjasta: taidekoti.com/2016/10/retkelle-muumien-kanssa/.

Lue juttuni Muumimaailmasta: taidekoti.com/2017/06/muumimaailma/.

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Tammi

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

2 thoughts on “Kesäseikkailuun! Uusi Muumi-kirja innostaa nauttimaan luonnon ihmeistä

    1. Hei, valitettavasti taitaa olla niin, että ko. kirjan painos on jo myyty loppuun kirjakaupoista, mutta ehkäpä voisit löytää sen jostain antikvariaatista tai kirpparilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *