Onhan se tosi kliseistä alkaa selittää, miten ihastuttava kesäkaupunki Naantali on. Ajatus on juuri sellainen itsestäänselvyys, jonka liki jokainen tietää. MUTTA: Tästä huolimatta tämä kaupunki onnistui yllättämään meidät. Se oli paljon enemmän kuin osasimme kuvitella.

 

Visit Naantali

 

Vietimme viime viikonlopun Naantalissa. Ensisijaisena tarkoituksenamme oli vierailla Muumimaailmassa ja osallistua Lasten Musiikkijuhlille. Ensimmäisessä olimme käyneet myös kolme vuotta aikaisemmin, mutta lähes kaikki muu oli uutta ja ennenkokematonta. Oli hienoa. Oli ihanaa. Oli hurmaavaa. Jopa ihmeellistä.

 

Glamouria myös lapsiperheille

Naantalin vanhasta kaupungista löytyy idyllisen näköisiä pikkuhotelleja, mutta me päätimme hyödyntää kaupungin kylpylätarjonnan ja valita majoituspaikaksemme Naantali Spa Hotellin.  Olin kuvitellut tämän kylpylähotellin Ruissalon sisarensa kaltaiseksi, siis sellaiseksi aika pieneksi, rauhalliseksi ja kompaktiksi.

Ja kyllähän Naantalinkin Kylpylä oli mukavan rauhallinen ja sijaitsi ihanasti aivan meren rannalla. Mutta samalla se oli myös jotain aivan muuta. Kun ajoimme parkkipaikalle, tuntui siltä kuin Aurinkomatkojen turistibussi olisi saapunut Välimeren rannan massiiviselle, viiden tähden perhehotellille.

 

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä

 

Olimme hyvin kaukana kotimaan perushotelleista. Oli lääniä ja tenniskenttää, hiekkarantaa ja näyttäviä kukkaistutuksia, minigolfia ja matkalaukkujen kuljetuskärryjä. Lisäksi aurinko oli nostanut lämpötilan liki hellelukemiiin (vaikka kotoa Espoosta lähtiessämme sääennuste oli vielä lupaillut sadetta…)

Lapsetkin yltyivät ihmettelemään:

 

”Tää on ihan niin ku etelässä! Noiden puiden pitäisi vaan olla palmuja.”

 

No, sisään astuessamme saimme myös palmuja – valkoisina pylväinä. 🙂

Etelän turistihotellien lisäksi sisätilojen tunnelma henki entisaikojen ranskalaista glamouria. Oli kultaa ja koristeellisuutta. Aulassa soi flyygeli ja katossa loistivat kristallit. Huoneemme oli tilava, mutta selvästi jo parhaan loistonsa nähnyt. Tämä kaikki rinnastui jotenkin sellaiseen Nizzan hienostuneeseen tunnelmaan. Oli tyyliä ja loistokkuutta, mutta samalla ajan tuomaa patinaa.

 

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä

 

Toisaalta niin liukuportaat, pelikoneet, putiikit kuin mm. valtaisat buffet-pöydätkin synnyttivät vahvoja mielleyhtymiä myös Ruotsin laivojen runsaaseen viihdetarjontaan.

Olimme siis paikassa, jossa pääsi yhdellä kertaa Ranskan Rivieralle, Tukholman laivalle ja jopa Kanarian matkalle. Ja lisäksi mukana oli ripaus Aasiaa. Aika uskomatonta.

Jos uusi lasten Muksumaailma olisi ollut avoinna vierailumme aikana, olisi mukaan tainnut mahtua vielä aikamoinen HopLopkin.

Niin, ja se kylpylä. Kyllä, viihdyimme erinomaisesti mm. porealtaiden lämmössä ja roomalaisvaikutteiden keskellä. Tämä hotelli on elämys.

 

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä

Yhdistelmä parhautta

Lauantaiaamuna, nautittuamme yltäkylläisen aamiaisen ja polskittuamme kylpylässä, suuntasimme kulkumme kohti Naantalin vanhaa kaupunkia.

Kävelimme vajaan parin kilometrin matkan kaunista rantareittiä pitkin. Pojat juoksentelivat ja kiipeilivät kivillä. Ulapalla lipui purjeveneitä. Joutsenet olivat saaneet poikasia. Olo oli aika epätodellinen.

 

Naantali

Naantalissa

Naantalissa

 

Vaikka olimme aikaisemminkin nähneet Naantalin huikean, vanhojen puutalojen reunustaman venesataman, näky pysähdytti jälleen. Tässä yhdistyi niin paljon niin hienoa: meri, satama, purjeveneet, ravintolat, historia, idyllisyys. Kaikki aivan rintarinnan. Ja vielä vanha kivikirkko ihan siinä kupeessa. Ja taidegalleriat. Ja museo. Ja suuri, kaunis puisto. Tuntui siltä kuin Porvoon ja Hangon parhaat palat olisivat yhdistyneet eteläeurooppalaiseen rantatunnelmaan…

 

Naantalissa

Kesä-Naantali

Hyvää ruokaa, kuvataidetta ja musiikkia

Päätimme nauttia lounasta juuri uudistetun Ravintola Snickarin terassilla. Ruoka oli erinomaista ja palvelu ystävällistä. Mutta odotteluaika meinasi olla lapsille liikaa… (vaikka henkilökunta tarjosikin heille ihanasti värikyniä, joilla sai piirrellä lastenlistaan.)

 

Snickari / Naantali

Ravintola Snickari / Naantali

Snickari / Naantali

 

Seuraavaksi ohjelmassamme oli Naantalin Lasten Musiikkijuhlien maksuton Suuri lastenjuhla kirkkopuistossa. Aura Brass Band soitti ja siniristilippu liehui. Tarjolla oli mm. jättisaippuakuplia ja keppihevosia, Naantalin Teatterin Satumetsä ja ilmapalloja. Vieressä pääsi tutustumaan paloautoihin ja halukkaat saivat laulaa. Ja niin edelleen. Ja niin edelleen. Kiitos Naantalin Musiikkijuhlat ja Pelastakaa Lapset ry. tästä hienosta tapahtumasta!

 

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat

Naantali / Suuri Lastenjuhla

 

Jatkoimme päiväämme vielä ihastelemalla hurmaavaa kaupunkia, nauttimalla jäätelöä sekä pistäytymällä mm. Taidehuoneella ja Kristiina Turtosen ateljee-galleriassa. Ensimmäisessä näimme Päivi Hovi-Wasastjernan taidetta ja tapasimme myös itse taiteilijan. Jälkimmäisessäkin meillä oli ilo kohdata taiteen ohella myös taiteilija – jopa työssään.

 

Naantali

Naantalin Taidehuone

Taidehuone / Naantali

Ateljee-Galleria Kristiina Turtonen

Kristiina Turtonen / Naantali

Kristiina Turtola / Taidetta Naantalissa

 

 

Kurkistimme myös Naantalin museon pihalle ja kävimme kahvittelemassa upouudessa, Muumi-aiheisessa, Eriskummallisessa kahvilassa. Vau, mikä talo jo pelkästään ulkoa!

 

Museo / Naantali

Hiiala / Naantali

Eriskummallinen kahvila / Naantali

Muumimaailman Eriskummallinen Kahvila vanhassa Naantalissa

 

Palattuamme hotellille pääsimme kuuntelemaan Lasten Musiikkijuhlien ohjelmistoon kuulunutta Pikku Papun Orkesteria kylpylän Ballroomissa. Loistava konsertti! Ja voi, miten söpöä oli nähdä kolmevuotiaamme keimailemassa tytöille ja esittelemässä keikan aikana omia, persoonallisia tanssimuuvejaan… 🙂 (Pikku Papun Orkesterin voi nähdä myös esim. heti ensi lauantaina 17.6.2017 Lasten lomapäivässä Helsingin Teurastamolla.)

 

Pikku Papun Orkesteri / Naantali

 

Illallispaikaksemme valitsimme hotellilta Le Soleilin buffetin. Valinta oli varmasti erinomainen, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, ettei kaikilla seurueemme jäsenillä ollut enää tässä vaiheessa päivää kovinkaan paljoa energiaa nauttia notkuvien pöytien antimista…

 

Naantalin Kylpylä

Naantali Spa Hotel / Le Soleil

Ensi kertaan!

Uuden yön, uuden aamiaisen ja uuden kylpyläkokemuksen jälkeen suuntasimme hyvillä mielin kohti Muumimaailmaa. Tämä on niin ihana paikka, että kirjoitan tästä ihan oman jutun.

Kiitos Naantali! Olit ihana. Ja hurmaava. Olisimme voineet jäädä vaikka viikoksi. Tai helposti jopa kahdeksi.

Ehkäpä ensi kerralla käymme jo Väskin seikkailusaarella ja kenties myös Kultarannan puutarhan taidekierroksella ja höyrylaivaristeilyllä. Varmaankin nautiskelemme illasta satamarannassa, kuuntelemme trumputtajaa ja pojat pääsevät Risto Räppääjä -kierrokselle

Tätä kaupunkia ei totisesti kannata jättää kokematta!

Vai mitä mieltä olet? Oletteko te käyneet Naantalissa? Mitä tykkäsitte? Mitä suosittelisit? Tiedätkö, millainen kaupunki on syksyllä? Tai talvella? Olisi aivan ihanaa, jos viitsisit jakaa alla olevaan kommenttikenttään omatkin vinkkisi ja tietosi myös meille muille! 🙂

 

Kiitoksin,

Johanna

 

 

Naantali

 

 

Tämä juttu on toteutettu yhteistyössä Visit Naantalin, Naantalin Kylpylän ja Naantalin Musiikkijuhlien kanssa, mutta niin teksti, kuvat kuin kaikki mielipiteet ovat tietysti täysin omiamme.

 

Lue myös kokemuksemme Muumimaailmasta: taidekoti.com/2017/06/muumimaailma/.

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

 

 

3 thoughts on “Vielä ihanampi kuin uskoisi! (Eli lapsiperheen kulttuuriviikonloppu Naantalissa)

  1. Teilläpä on ollut mukvankuuloinen loma! Olimme puolison kanssa vuosia sitten häiden jälkeen ihan syyskuun alussa Naantalissa. Yövyimme sekä kylpylässä että Villa Antoniuksessa. Kummatkin olivat tavallaan mielenkiintoisia paikkoja ja tuolla Villassa olimme ainoat asiakkaat kesäkauden loputtua. Kultarannassa kävimme kävelyllä ja vanhassa kaupungissa kiertelimme. Tuolloin oli osa ravintoloista sulkenut ovensa jo talveksi ja Muumimaailmakin oli kiinni. Siitäkin on jo vierähtänyt useita vuosia kun kävimme lapsen kanssa Naantalissa. Tuolloin kuitenkin olimme Turussa hotellissa emmekä ehtineet Naantaliin tutustua muuten. Muumimaailma oli mielestäni ihana paikka ja vietimme siellä koko päivän ja katsoimme useita teatteriesityksiä. Lapsi tykkäsi paljon, varmaankin myös siksi, että olimme lukeneet paljon muumikirjoja ja jossakin vaiheessa hän myös katseli paljon muumiohjelmia. Ruokatarjonnan osalta Muumimaailmassa kyllä mielestäni oli toivomisen varaa (olin alunperin ajatellut, että menisimme kaupunkiin syömään kesken päivän, muttei me sitten mihinkään sieltä maltettu lähteä niin syötiin sitten Muumimaailmassa) mutta muuten se oli kyllä todella kiva paikka, jotenkin satuhenkinen ja sellainen, jossa sai kuljeskella ja oleskella vapaasti. Tykkäsin ihan erityisesti sellaisista jutuista kuin Nuuskamuikkunen lukemassa tarinaa nuotiolla ja lapsesta kaikkein kiehtovinta oli Noita ja Alisa.

    1. Kiitos Piia! Ihana kuulla kokemuksianne! Tuo Muumimaailma on tosiaan hieno paikka, olen juuri kirjoittanut siitäkin oman jutun. 🙂 Itse tyydyimme tällä kertaa Muumimaailmassa pikaruokalounaaseen, mutta muistelisin, että edellisellä kerrallamme saimme Mamman keittiöstä ihan maistuvaa ”kotiruokaa” näppärästi noutopöydästä. Eihän tuolla tosiaan mitään gourmetruokaa tarjota, mutta Pizza & Pasta -paikkakin saattaisi kyllä olla oikein mainio. 🙂

      Meille ehkäpä suurin yllätys tällä minilomallamme oli tuon Naantalin Kylpylän massiivisuus ja sopivuus myös lapsille. Esim. syöttötuoleja olisi ollut useita, leikkihuoneita oli monenlaisia ja vaikka kylpylässä ei ollutkaan matalia altaita, löytyi sieltäkin leluja ja kellukkeita lapsille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *