Oletko miettinyt sisustustaulujen maalaamista lasten kanssa? Sellaisten ns. oikeiden taideteosten tekemistä?

Meillä pojat pääsivät testaamaan akryylivärejä ja pellavaisia, valmiiksi pohjustettuja kangaspahvipohjia – ja lopputulokset ovat ihan mielettömän upeita. Vai mitä sanot kuvissa näkyvistä, abstrakteista taideteoksista?

 

 

Akryylivärit lasten käytössä

Akryylimaalauksia pellavapohjille

Akryylivärit / lasten taidetta

Akryylivärejä valvotuissa olosuhteissa

Näiden taideteosten toteutuksessa on siis käytetty akryylivärejä, vaikka nehän eivät missään nimessä ole pienten lasten omaan, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetut värit. Akryylivärit eivät ole täysin myrkyttömiä. Ne eivät ole poispestäviä. Niitä ei ole tarkoitettu ihokosketukseen. Ne eivät suinkaan ole mitkään sormivärit, joilla voi turvallisesti opetella taiteilun ihanuutta.

Mutta valvotusti, harkitusti ja satunnaisesti käytettynä ne antavat lapsillekin ihan mahtavan kokemuksen siitä, että itsekin voi onnistua synnyttämään ”ihan oikeaa taidetta”.

 

”Äiti, mä en olisi uskonut, että mä osaan tehdä tälläisen maalauksen.”

”Äiti, kato, miten hieno toi pikkuveljenkin taulu on? Onks se tehnyt sen ihan itse?”

 

Akryylivärit testissä

Testissä akryylivärit

Akryylimaalaus pellavapohjalle

Akryylimaalaus / mustetta

 

Oikeaa taidetta oikeilla välineillä

Kun meidän 3-, 4- ja 6-vuotiaat poikamme pääsivät testaamaan akryylivärejä, olivat into, innostus ja ihastus ihan valtavan suurta. He saivat leikkiä oikeaa taiteilijaa ja nauttia värien työstämisestä kangaspohjan pinnalla. He saivat testata ihan oikeita välineitä ja tutustua mm. silikonisiveltimeen ja kuviointikampaan. He saivat myös tiputtaa ja suihkuttaa maalauksiin mustetta ja levittää niiden pintaan kiiltoa.

Tämä oli ihan mielettömän hauskaa ja palkitsevaa. Lopputuloksetkin ovat niin upeita, että ne on nyt kiinnitetty pysyvästi kotimme paraatipaikalle, ruokailutilan seinälle (Marianne Niemisen maalauksen viereen).

Omasta mielestäni näyttää vahvasti siltä, että täällä meillä kasvaa tulevaisuuden taitelijakuuluisuuksia. 😉

 

”Äiti, eiks tää näytäkin ihan samalta, kun toi iso taulu?”

”Äiti, jos me myydään nää mun taulut, saadaanks me ihan valtavasti rahaa?”

 

Lasten taidetta

Akryylimaalaus / lasten taide

Akryylimaalia pellavapohjalle

Myös väriä!

Päästyään maalaamaan herkän sävyisiä pellavatauluja, pojat innostuivat kokeilemaan myös akryylivärilajitelmamme kirkkaampia värejä. Onneksi olin jemmannut kaappiin ison kasan canvaspohjia. 🙂

 

”Äiti, saanks mä tehdä vielä yhden?”

”Hei, mäkin haluun!”

 

Teoksiin syntyi kiehtovia yksityiskohtia ja näyttäviä kuvioita. Abstraktius oli valloittavaa ja lasten into aivan ihanaa.

(Itse tosin sain olla tarkkana, etteivät värit sotkisi huonekaluja, vaatteita, saatikka lasten ihoa. Pöytä oli hyvin suojattu ja itse seisoin koko ajan märkä rätti kädessäni…)

Poikien suosikkivälineeksi nousi silikoninen maalauskampa, jolla syntyi todella helposti näyttäviä viivakuvioita. Toinen hitti oli Acrylic Ink! -musteen suihkuttaminen pienen suihkepullon avulla.

Suuren suosion sai myös ensimmäistä kertaa testaamamme Pouring Medium, jolla maalausten pintaan sai huikeaa kiiltoa. Tätä ainetta olisi voinut sekoittaa maalin joukkoon, mutta pojat saivat tällä kertaa kaataa sitä suoraan maalauksen pintaan ja halutessaan levittää sitä siveltimellä ja/tai kallistelemalla. Hienoa jälkeä!

 

Käytössä akryylivärit

Näillä välineillä syntyy upeaa taidetta

Jos haluat itsekin tarjota lapsillesi (tai itsellesi!) upean taidehetken ja lisäksi saada seinällenne mahtavaa taidetta, kannattaa ehdottomasti toteuttaa tällainen maalauspäivä.

Kangaspohjille voi toki maalata monin tavoin (vaikkapa ihan sormiväreillä ja tavallisilla maalisiveltimillä), mutta maalauksen onnistumisen ja teosten säilymisen (ja tietysti myös materiaalien turvallisuuden!) vuoksi on ehdottoman suositeltavaa, että valitut värit ja pohjat ovat laadukkaita, taidetarvikeliikkeestä hankittuja tuotteita.

Tässä ovat vielä listattuna ne välineet, joita meidän poikamme pääsivät tällä kertaa testaamaan – ja joilla syntyi uskomattoman hienoa jälkeä:

 

Me halusimme kiinnittää maalaukset seinälle siten, että ne olisivat hieman irti seinästä. Tämän johdosta liimasimme teosten taakse laudanpalat, joihin kiinnitimme valmiit ripustuskoukut.

 

Taulun kiinnitys

Osta 3, maksa 2!

Taidekodin yhteistyökumppani, Konsta Shop, haluaa tarjota kaikille lukijoilleni kolme pellavaista kangaspahvipohjaa kahden hinnalla (koot 20x20cm tai 30x30cm)!

Alennuksen saa koodilla LASTENTAIDE tilatessaan kolme samankokoista pohjaa. Koodin voi hyödyntää samalla kertaa molempiin kokoihin. (Eli jos ostaa 3 pienempää pohjaa ja 3 isompaa pohjaa, saa näistä molemmista yhdet ilmaiseksi. Ja vastaavasti, jos ostaa vaikka 9 samankokoista pohjaa, pitää näistä maksaa ainostaan 6.)

Alennuskoodi on voimassa 11.6.2017 asti.

(Kun käyttää tätä alennuskoodia, ei voi samalla kertaa hyödyntää TAIDEKOTI-koodeja.)

 

Lasten taidetta

 

Huikeita maalaushetkiä!

– Johanna

 

Lasten maalaamia sisustustauluja

 

 

Tämä juttu on kaupallinen yhteistyö Konsta Shopin kanssa, mutta idea, toteutus ja mielipiteet ovat omiamme.

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

1 thought on “Ihan oikeita taideteoksia! Lapset pääsivät testaamaan akryylivärejä ja kangaspohjia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *