Mitä tehdä parilla nahistumaan päässeellä perunalla?

Meillä oli jäänyt jääkaapin vihanneslokeron pohjalle pyörimään muutama pieni peruna. Pari päivää sitten nämä saivat uuden elämän hauskoina nukketeatterihahmoina – Maija Barićin ja Kristiina Louhen superihanan Nukketeatteria!-kirjan innoittamana.

 

Perunanukke ja Nukketeatteria!-kirja

Perunateatteria

Painoimme perunoihin neilikat silmiksi ja neniksi sekä vanhaa villalankaa hiuksiksi. Suut piirrettiin vedenkestävällä tussilla. Vartalon nämä nuket saivat pihalta löytyneistä kepeistä ja mekot rikki kuluneista t-paidoista. Lopputulos oli mielestäni kerrassaan hurmaava. Ja olisittepa nähneet ne esitykset! 😉

 

Nukketeatteria perunanukeilla

Perunateatteria / nukketeatteria

Hurmaava opas nukketeatterisaloihin

Ehdottoman hurmaava on myös koko Nukketeatteria!-kirja. Se on monipuolinen paketti ohjeita ja ideoita nukketeatterin tekemiseen.

Palkittu nukketeatteritaiteilija Maija Barić on koostanut teokseen lukuisia ideoita yksinkertaisten teatterinukkejen ja -näyttämöiden tekemiseen. Mukana on mm. sorminukkeja ja käsinukkeja, erilaisia pöytäteatterihahmoja, ja hauskoja kurkistusnukkeja, marionetteja ja varjoteatteria. Materiaaleina on käytetty mm. vanhoja lapasia ja sukkia, lusikoita ja jäätelötikkuja, luonnonantimia ja monenmoista muutakin kotoa jo valmiiksi löytyvää. Lisäksi kirjassa annetaan vinkkejä mm. erilaisten äänitehosteiden tekemiseen.

Kirja rakentuu kahdentoista teeman ympärille, ja näistä jokaiseen on annettu yksityiskohtaisia ohjeita, joiden avulla vasta-alkajakin pääsee helposti uppoutumaan nukketeatterin saloihin. Kauniin kuvituksen kirjaan on tehnyt mm. Aino-kirjoistaan tunnettu Kristiina Louhi.

 

Nukketeatterikirja / äänitehosteita

Mikä ihana yhteisen tekemisen aarrearkku!

En keksi mitään, mikä voisi tehdä kirjasta nykyistä paremman. Tämä kirja on siis varmaankin maailman paras nukketeatterikirja! Ja siitä totisesti riittää ammennettavaa niin kodeissa, kouluissa, päiväkodeissa kuin erilaisissa kerhoissakin.

Kirjan on julkaissut Mannerheimin lastensuojeluliitto (MLL) vuonna 1996. Siitä on ehditty ottaa useampia uusintapainoksia ja se on käännetty lukuisille kielille. En yhtään ihmettele, että se sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon heti ilmestymistään seuraavana vuonna. Se on totisestikin koko perheen yhteisen tekemisen aarrearkku – kuten kirjan takakannessakin todetaan. Suosittelen!

 

Nukketeatteria ja marionetteja

 

Hykerryttäviä teatterihetkiä!

– Johanna

 

Nukketeatteria!-kirjaa on saatavilla ainakin Nukketeatteri Sampon puodista (25 €) – joko verkkokaupasta tai paikan päältä Helsingin Erottajalla sijaitsevasta teatterista (Erottajankatu 7, 00130 Helsinki). 

Oma kirjamme on saatu Nukketeatteri Sampolta. Kiitos!

 

Ihastuttava nukketeatterikirja / Maija Baric: Nukketeatteria!

 

Seuraathan Taidekotia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Nukketeatteria perunoilla

2 thoughts on “Perunateatteria ja ehkäpä maailman paras nukketeatterikirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *